GOD JUL!!

Jag önskar er alla en riktigt god jul!


Jag kommer inte att hinna blogga nåt mer förrän efter nyår, då jag både jobbar extra (på min semester..) och kommer vara i Sverige någon vecka och slappa och umgås med släkten.


Åter igen; God Jul!

Åh, Vackra dag!

Åh, vacker dag!
Solen skiner och snön på marken glittrar underbart! Har städad hela fm och ska snart gå på julmarknad med en rolig kompis. jag tror att det är tredje julmarknaden för i år jag besöker men jag kan bara inte låta bli, det är så mysigt med alla julgrejor.
Har börjat tänka mer och mer på mitt skrivande, jag började skriva en massa för ett år sedan ( fick ihop nästan 40  sidor..) och jag ska försöka ta upp det igen när tiden är mogen. Det har fått vila då jag har varit lite busy  och haft fullt upp.

working on my dream...

jäklar, snart e jag nära några av de mål som jag satt upp i livet! Eller snart o snart, jag har börjat ta några babysteps men så länge det går i rätt riktning så är jag glad!
Jag har nu börjat få ihopskrapat några timmar i personlig utveckling som jag får av en gestaltterapeut ( ska ha 60 h egen samtalskontakt av något slag för att själv kunna söka in till gestaltterapi-utbildningen).
Igår hoppade jag in på ett skyddshem och har fått jobb där några dagar kring jul (då jag har semester från mitt ordinarie jobb...) Det är verkligen en dröm jag har haft länge, att få jobba där! *lycklig*
En annan sak jag bestämt mig för är att jag ska skaffa hund så småningom i mitt liv. Det som ska jobbas på innan det sker är att jag sparar ihop mucho pengar (det e dyrt!), läsa på en hel del om hundträning och -uppfostran. Sedan måste jag se till att skaffa ny bostad oxå, en som det är tillåtet att ha djur i.
Jag har faktiskt redan ett bra tag läst på om olika hundraser och kommit fram till att rasen cavalier king charles spaniel är rätt ras för just mig :D Plus att de är supersöta!!
eller hur? :

alone at eckeröfärjan

Sitter nu på morgonfärjan och bloggar....  Ska möta mamma på tillbakavägen, vi brukar göra så... jag tar morgonfärjan ensam till Sverige i 2 timmar, sen hoppar mamma på (+ 2 av mina 5 mostrar  idag då) och så åker vi en resa till ön tillsammans, där hoppar jag av.
Så alla åker fram och tillbaka med färja (4 tim totalt) och det låter kanske jobbigt men det är absolut värt besväret (upp tidigt, åka ensam 2 tim m.m......)
Så om två timmar nu, för båten har precis startat ska jag träffa mamsen och det ska bli så kul! Vi fikar, tjattrar och umgås!

helgen vecka 49

Helgen har verkligen  gått i handarbetets tecken! Jag virkar små saker, blommmor, bakelser, karameller m.m som jag sedan sätter på nyckelringar. Superbra gårbortpresenter! Nu avslöjar jag nog lite julklappar oxå men det får va. ingen evt ju exakt vilken sak just de får. När exet kommer hit med kameran snart  ska jag lägga bilder på dem.
Annars har jag i helgen varit och hälsat på mina små kissekatter... oooOOooo vad jag älskar dem! Det riktigt river i hjärtat när jag märker att de inte vill att jag går, och när jag kommer ska alla vara i famnen..... Usch, separation är sååå jobbigt! Har börjat fantisera om att skaffa en ny lägenhet där man får ha djur (jag hyr i andra hand nu nämligen) så att vi kan ha delad vårdnad... men det är säkert inte bra för dem sedan ändå att byta miljö...
Igår var jag på julmarknad här i stan, det var mysigt  och jag fick verkligen julkänsla och köpte lite pynt och en julskiva som min chef och hennes kör har spelat in. Och så drack jag glögg :) Men jag måste sluta att ta ögonkontakt med alla säljare som står bakom stånden.... de håvar in mig och ska visa allt de har, och jag står och provsmakar och pratar och känner på allt som säljs.... men de vill ju sälja såklart och jag vill ju handla för att vara snäll, men pengarna räcker inte till och jag vet aldrig hur jag ska göra för att ta mig därifrån.... ska börja göra som  stockholmarna på tunnelbanan, totalt undvika ögonkontakt kanske  så att jag räddar min lilla börs och slipper skuldkänslor för att jag jag inte köper av alla snälla säljare ( puh, lååång mening).
Jag gick faktiskt på julmarknaden med exet, det funkar bra och vi kan verkligen ha kul ihop. Vi har börjat prata om ifall vi ska gå på parterapi för att reda ut en massa och få ett bra avslut. Många saker hänger i luften och när man umgås orkar man inte alltid prata om dessa saker så de får vänta, men de behövs verkligen vädras. Ska ringa imorgon för att höra vad det kostar samt hur lång tid man måste vänta.
Vi ska faktiskt åka iväg idag och städa ur det lilla huset vi ska sälja så småningom, sedan ska vi hem till fd. svärispäronen på middag. Det blir nog riktigt kiva!

rummelrammel och tjimtjum

Haft lite rummelrammel och tjimtjum denna veckan så jag har alldeles glömt bort att blogga! Haft vänner på besök och  varit på möten.
Men jag måste berätta att mitt sömnexperiment gått väldans bra, jag har gått och lagt mig runt 21.45 alla kvällar och det har varit såå skönt att slippa den tunga tröttheten dagen efter. Jag kan svära på att jag nog ser mkt piggare ut oxå :D


I helgen har jag inga direkta planer, jag ska nog enbart vara hemma och mysa och sticka/virka och ta dagen som den kommer.
Får skriva mer sedan när det hänt något kul i livet :D

RSS 2.0