present som värmer i hjärtat

Titta vad gulligt!
Jag var hemma hos en god vän igår och hon gav mig dessa koppar i present. Hon har alltså gjort dem helt själv - köpt loppiskoppar och smält ner gamla ljusstumpar och satt ny veke i. Helt fenomenalt och jättesnällt! Jag fick även hem egengjorda praliner!
Vi brukar inte träffas så ofta då hon jobbar skift och jag dagtid, men när vi väl ses så umgås vi i timtal och har asakul! Igår var jag hemma hos henne nästan tio timmar och drack vin och skrattade och skvallrade. Och så provade vi ostar tilll olika viner - har inte haft så kul på länge!

Gott nytt år!

Now Im back again!

Efter att ha lidit alla helvetets kval under julhelgen i form av vinterkräksjukan är jag nu tokförkyld under nyårshelgen.
Lika bra det, det är bättre att vara inne i hemmets trygga vrå istället för att riskera att gå ut och få en fyrverkeripjäs i ögat. Högre makten vill att jag ska vara inne ikväll, så är det bara ;) lite trist bara att ställa in middag hos vänner.
Men jag får iaf middagssällskap iaf. Mr J kommer över och så käkar vi ihop, han vågar sig hit. Jag bjuder ju på lite skumpa, rådjursfilé och skagentoast nomnomnom :)




God jul till er alla!

Nu tar jag en härlig julpaus och återkommer innan nyår!




sista spurten innan jul

Här är de sista projekten innan jul.... en robot och sedan ska systers basker börja färdigställas. Sedan börjar jag ta en paus över julen tror jag. Nya tag får tas efter nyår :D
snart är alla delar klara så då är det bara att fylla den med vadd och brodera olika mönster på.
Bilden ovan är min egen såklart men den nedanför kommer från virkverkets blogg och mönstret har jag fått från hennes bok välkommen till virkligheten.
Det är den stora blåa jag håller på med. Baskern jag oxå håler på med har jag skrivit om förut och finns under kategorin pyssel.

Julgranen

Sådär, då var julgranen inne ( hehehe ni ser att det är en köpt minigran va?=)
Jag har aldrig fattat det där med att ta in julgranen på julafton och sedan ha den ända fram till tjugonda knut (ivägen på nyårsfesten!) Nej nej nej, jag vill ha julgran långt före julafton för det är bara med en gran som jag får riktiga julkänslor. Julgran och snö- då AR det jul i luften... :)

Här är även årets pepparkakshus som jag kämpade tappert med ...

(de flesta bor faktiskt såhär)


Och....
Toppen på moset är äppelmoset! Två olika sorters blev det - Vanilj- och kaneläppelmos. Jga är mer inne på att det ska avnjutas på ädelost och kex + en sipp  gott rödvin.  men de som får burkarna får gärna ha den på gröten också såklart ;)


Nu fattas bara etiketterna till burkarna.... får se vad jag hittar på....


Nu blir det bio med en kompis (Twilight) = skoj!



torsdag

Ja lägenheten som jag skrev om tidigare var alldeles, alldeles underbar! Meeeen jag fick den ej, det var otrolligt många sökande  så det var ju verkligen konkurrens.  Så nu fortsätter jakten och  jag har redan hört av mig till en annan uthyrare.
Återkommer imorgon. Har nämligen varit på julbord med kollegorna och nu är jag stinn så stinn och mår nästans lite illa (alla bufféers förbannelse), men kommer sova gott iaf!
Tjing!

en snabbis...

Idag efter  jobbet ska jag fara iväg och se på nya lägenheten!! *hoppas hoppas hoppas* Vill så gärna att den är helt perfekt och mysigt och heeelt i min stil!
Spännande! Se you soon!

tjing!

Haft min syster och hennes son på blixtvisit här undre helgen. Vi har haft det underbart mysigt och roligt med god mat och brädspelande. Det är alltid så himla kul att umgås med familjen  och nu är det bara två veckor kvar innan vi ses igen under julhelgen, åh vad jag längtar!

En annan kul grej som hänt, för att återknyta till förra inlägget är att jag kanske fått tag på en annan lägenhet lika väl central och än större än den jag har nu. Det skijer pyttelite i hyra och men då den andra är större är det verkligen värt det. Den är ju inte min ännu men jag hoppas på att få den om jag tycker om den ( har inte sett den ännu heller).
Har konstaterat att jag är för gammal för att stå ut med andras röjande och längtar till att få ha det tyst och lugnt omkring mig. Vad är det liksom för fel med systemet att sätta upp lappar i portuppgången en vecka före festandet? Samt så är huset jag bor väääldigt lyhört och man kan höra grannens skvalarnde i toan,  främst på nätterna... kul jul! ;)

Nåväl, nu är det bastande som gäller och sedan stickning av en basker som syster har beställt!



kompott av gnäll + tävling

OooOOOOooo, här sitter jag och degar och  njuter av lite ost och kex och väntar på att kunna gå och lägga mig.  Det är så att varje onsdag, fredag och lördag måste jag vänta på att den unga grannen har festat klart innan jag kan gå och sova. Det är så mycket ljud (och jag är ingen tant som bara klagar utan det är HÖGT ljud). Jag har gått upp två ggr på kort tid  och bett dem sänka men ingenting ändras. För någon månad sedan var tom polisen där och fick hålla ordning. ( note: det är synd om mig). det börjar faktiskt krypa i mig  iom att jag inte själv är en som festar varje helg utan även jobbar ibland och har andra tidiga åtaganden. OCH oavsett tycker jag att alla måste ta ansvar när man bor i ett gammalt hus som är lyhört - då kan man bara inte dra på full volym så att de boende i husen bredvid också hör all musik.Plus så röker han/de inomhus under fläkten så min lght stinker rök och askkopp :(
Har tom desperat kollat in andra lägenheter som är till uthyrning i för att komma bort fast det bara har pågått i några månader ( vilket idikerar att det inte blir bättre?)
Nåväl, det som faktiskt piggar upp är att jag är med i en tävling om söta skålar som jag fick tips om i en kommentar till ett annat inlägg här nedan. Såklart nappar jag direkt  och är med och tävlar! Och vill vinna förstås!

grönt är skönt + en långis

Har suttit på ändan hela dagen eftersom  det blåste storm ute tidigare. Nu börjar det faktiskt kännas rastlöst, så jag planerar att gå ut på  en långis efter middagen. Smäller btw upp en bild på middagen som jag inköpt på butiken runt hörnet. En massa grönsaker - zuccini, spenat och grönkål och rökt lax.Mumma!
Nu låter det som om jag är västa friskusen (och ja, som jag sa förut så ska man äta mycket grönt varje dag) men ikväll blir det ost och kex och när syrran kommit till mig imorgon blir det VIN, ost och kex. I massor! ;)
På tal om grönt har jag hittat en lösning på att slippa alla slippriga halvruttna gurkdelar i kylskåpet (slänger alltid nästans hela gurkor för jag lyckas aldrig äta upp dem) - jag skiter i att köpa gurka härmed! Nu ersätter jag all gurka med zuccini och det fungerar toppen- och ät mkt gooodare ;)



nu fattas bara moset :D

Här är mina egna burkhättor!! Det tog ett tag då jag virkar och stickar utan att använda tummen - jag kan inte riktigt förklara hur jag gör men på nåt sätt funkar det!
Nu är det bara att knalla iväg till butiken och köpa ingredienser till äppelmoset/-marmeladen (ska använda mig av mina egna infrysta äpplen men behöver socker  o dyl). Sedan blir det att börja på andra julklappar till två små knoddar, får se om jag vågar lägga upp bild på det när det är klart då föräldrarna kanske inte vill se innan julafton. :)



årets julklappsmakning

sakta sakta går det med nya projektet pga att tummen gör ganska ont ännu (läkaren sjukskrev mig veckan ut). men envis som jag är så får inte julklapparna som jag planerat att göra länge inte förgås.
Jag ska ge bort några burkar hemgjord lyxäppelmos gjord på egna äpplen och vad är inte sötare än att piffa upp burkarna med dessa lock:
Bilden och mönstret som jag virkar på nu  är från Virkverket.

pyssel

Det tog ett tag pga den sjuka tummen, men igår blev jag klar med disktrasa nr 1.... det e kul att ha egengjorda - jag menar man slänger ju vanliga trasor i diskmaskinen så varför inte göra sina egna ( om man har tid, lust och en MASSA garn till övers). Och enkelt e det:  En grytlapp modell större bara. ;D

lokal

Ja ett par dagar har ju gått nu och jag var ju hemma i torsdags och vilade lilla tummen. På kvällen var jag på julbord med facket och valdes sedan in i styrelsen där.  I januari 2012 börjar jag och är verkligen taggad inför uppdraget!:D
Nu på fm ska jag ut på stan och ragga festlokal inför  min 30-års fest... Har ju råkat bjuda en massa folk men inte hittat någon riktigt bra festlokal nånstans ännu ... smart... Jag bor ju i en liten två på 35 m2 och är vi mer än fyra så blir det för litet. Förresten har jag ju egentligen fått tag i en underbart fin lokal mitt i stan som är mysig och perfekt för fester - enda kruxet är väl att man inte får servera alkohol där. För mig skulle det faktiskt gå helt bra, men jag tror nog att min familj och mina vänner skulle tycka det var liiiite väl hardcore att ha en nykter fest. Inte för att jag är någon nykterist - nå nej jag pimplar vin och går ut och dricker drinkar.  Men en tanke e ju att  man faktiskt kan gå ut på krog  efter bjudningen.... eller??
Nå får se vad jag hittar för annan lokal....

RSS 2.0