katekumenat och tummen mitt i handen just nu

Nå igår stukade jag tummen rejält  när vi skulle strecha efter ett stentufft boxercise-pass. Jag råkade på nåt sätt få hela min tyngd över lilla tummen  och så knastrade det till i handen. Illa!  Men som tur var var det  ingen fraktur  som jag var rädd för iaf så jag slipper  ha handen i gipspaket. Nu har jag bara en stark linda runt handen....
Iom med det lilla tillfälliga handikappet kan jag inte sticka och virka som jag vill och vet inte hur  lång tid det kommer att ta för att få tummen i skick igen.
Annars kom jag just hem från mitt katekuminat-möte, som jag skrivit tidigare är det en sorts vuxen bibelskola ( vuxenväg till tro) som kyrkan håller i. Där hittar jag styrkan inom mig och får ny energi PLUS träffar flera underbart fina människor som samlats pga en sak - vår tro.
Jag har ju i vuxen ålder hittat tillbaka till tro på bibelns gud, då jag trodde på honom när jag var liten men sedan "tappade bort" tron när jag blev lilte äldre. Jag har inte heller fostrats till kristen på något sätt utan bara fått läsa manna-bibeln och lyssnade på band med berättelser om jesus i skolan. Min mamma och mormor har ju alltid latent haft sin gudstro och ordlöst  (ni fattar va? -dvs de sa aldrig nåt om gud direkt åt mig utan jag mer iaktttog vad de sa till varandra eller snappade upp olika saker de sa och gjorde min egen tolkning). När jag var 8-9 år frågade jag min pappa hur det såg ut i kyrkan - han blev förskräckt över att vi aldrig varit i en och tog oss barn dit direkt. Och åh vad det var vackert! Precis som jag föreställt mig.
Det var min historia om det här med kristendomen.

nya projekt

Sitter med en kopp glögg och myser med tända ljus i lägenheten och får julkänslor.
Har ikväll varit ute på en långis med en kompis och hennes lille son.
När jag sedan kom hem började det klia i fingrarna så att jag var bara tvungen att börja med ett nytt projekt! Nu blir det hemgjorda disktrasor som är stickade i bomullsgarn! Snyggt och det är kul att göra når som verkligen används oxå. ( Bild kommer senare)
Ska fortsätta liten stund till och sen blir det natta.  ;D

fredag och snart lilla jul

Har hela kvällen pyntat och fixat inför lilla jul, det är alltså första advent som man firar med ett litet paket och en minigran här på ön.  Det tog ett tag att få in rätta känslan kan jag säga,  men nu är den här. Lyssnade på julmusik, främst ave maria som är favvon. Och helst sjungen av Maria Callas.

Har hängt lite småkrafs i form av små gubbar lite här och var och satt fram julbocken, hängt upp julstjärnan och adventsjusstaken. Skulle vilja ha en julkrubba oxå men det har jag inte. Får skaffa en till nästa år.






Annars då?
Jo imorgon åker jag till familjen i Stockholm och sedan håller jag tummarna för att komma hem igen på söndag, det lovas storm ( Berit är på väg).
Sedan tänker jag att jag har så tråkigt liv just nu att jag  inkommande vecka ska kolla upp lite kurser. det är dags att börja skaffa sig ett liv nu och en bra utbildning som man trivs med.  Får se vad jag kommer fram till.... återkommer om det senare.


Nu är det dags för natten!
Tjing!

torsdag

Igår var jag på en fortbildningskväll för tjej- och killgruppsledare! Jätteintressant!  Nu hoppas jag att jag får mer tid ev  nästa höst för att starta upp en grupp igen, har haft det vilande" nu 2 år.
Sedan v ar energin och humöret på topp att jag var tvungen att promma av mig lite - 9 km blev det.
Och ikväll går jag på ett grymt  gympass igen.
Sedan i helgen blir det besök i kära Stockholm igen. Jag har inte skrivit nåt om detta tidigare här i bloggen, men det är så att en av mina systrar drabbtas av bröstcancer, men är nu färdigt behandlad och det ska firas med en härlig "friskmiddag". Jag är verkligen så lycklig att jag fortsättningsvis får ha min älskade syster i livet och det har inte varit en lätt period från attt hon fick diagnosen.
Men nu ska vi fira med henne och jag längtar så att få träffa henne igen!

vänlighet och ny cykel

Blev ingen lång väntan på ön. Jag fick köpa en cykel och blev dessutom bjuden på middag hemma hos de som sålde cykeln. Maken till trevliga och ömsinta människor får man leta efter, det riktigt sjöng i hjärtat över att människor öppnar ens hem för en och välkomnar en till bords och låter en vara med i deras vardag. Underbart! jag är så lycklig och kommer att sträva till att vara lika ödmjuk som dessa människor!
Och  sedan visades det att  vi var nästans släkt  typ hihi... mr J farmor var gudmor till den äldre mannen som sålde cykeln och Mr Js pappa bra kompis med mannens bror. Världen är allt bra liten!
Här kommmer bilden på cykeln, många skulle nog kalla den ful, omodern, ett härk! Men för mig e det asgullig! sen tänker jag aldrig mer betala 400 euro för en cykel som jag gjort tidigare... för de blir ju bara stulna .. :(
Ja min fina Nopsa kopparfärgade cykel !! Premiärturen blir imorgon! den står btw lutad mot min andra härk-cykel som jag köpte för en spottstyver men som inte funkar så bra.... en peugeot...

ooOOOoooo tidspress

Imorgon bllir det lite äventyr btw...
Jag ska åka och se på en cykel  på en ö som det tar 20 min att åka till med en liten färja.  Ja, jag far från en liten fjutt ö till en ännu mindre.....  Jag har aldrig sett cykeln men hoppas ju på att den är fin, jag har efterlyst en äkta mommo-cykel i tidningen och fick napp men den fanns  långt bort.
Så imorgon ska jag åka iväg direkt efter jobbet till färjfästet -en resa på 40 min. Sedan får jag ta och läsa en bok på färjan. När jag väl är framme är det ändå en bit att köra... väl där så gissar jag på att jag köper cykeln. Då är det bara att vänta dryga en och en halv timme på att färjan går tillbaka..... Ja jisses!
Jag får väl tigga lite kaffe av säljaren så att jag kommer in i värmen eller nåt, det går  för fort att åka runt ön då den är rätt liten om man skulle vilja ta en sightseeing.  Sen är allt stängt så det finns inte på kartan att man kan gå in nånstans och ta en kaffe o bulle på ett fik. Så säger mina kollegor iaf. Jag har inte så stor erfarenhet av denna ö.
Slänger in en bild på mommo-cyklar från google  och jag hoppas få äga en liknande imorgon kväll.

kort till kortis

Hihi, det kom en kommerntar om bilder till inlägget Kortis ( S) så jag fixar lite här... Dock har jag en prick ( läs finne) i pannan och  sovit för lite  så att jag ser ut som ett röppel just nu för att lägga ut bild på ansiktet just nu. Så tog en liten snutt bild  på håret som är nyklippt och färgat i nyansen Sun-kissed blonde ( ljus kopparblond) - inbillar mig att det är  den som är Nicole kidman-röd som alla säger passar mig....
Jag har klippt håret i en frisyr som kallas Pixie, asså kort  söt  frisyr  som var poppis på 60-talet. Min stilikon på den fronten är Michelle Williams och jag förösker så gott som det är möjligt att efterlikna ( dock har jag så tjockt och lockigt hår att jag inte på längt när har så "platt" hår som hon=
Min nya ögonskuggefärg är aquamarin från smashbox... är så hiskeligt trött på brunt och beige som jag haft i hundra år! Nä nu är det FÄRG som gäller! Många säger ju även att min egen ögonfärg går i aquamarin - till och med en person på jobbet insisterade på att jag använde färgade linser..... Nå nej !
Lägger in en liten och suddig bild här på frippan. Alla nya kläder, som är "kopior"  som jag köpte i sverige lägger jag ut lite senare....

implosion

Herre jisses!
Älskar människor och gillar att socialisera! Men idag ställdes hela mitt jag på prövning - jag hamnade i närkontakt med en Anna Anka-personlighet  (som väl beskriver situationen- eller hur?).
Mitt sinne för humor lurade mig länge, för jag trodde nog att allt var ett skämt först, att människan skojar om sina åsikter och beteende överlag. När sedan poletten trillat ner blir jag först förvånad - sedan irriterad- sedan kokandes. Min uppfostran är sådan att jag lärt mig att man inte ger sig in i konflikter och säger till folk att knipa igen - vilket bara leder till att jag själv imploderar!!
Jag kan bara inte sänka mig till en så låg nivå som vissa människor gör - jag kan inte låtsas att jag är genombitter och måste kränka andra och  klä mitt förakt mot männsskor i ord och skrika ut dem. Jag kan rent ut sagt säga att jag är för intellektuell  för sådant och anser mig vara tillräckligt vuxen och mogen  nu för att helt kunna undvika sådant i mitt liv.
Jag kan ju även beskriva min dag med att vara utsatt för en enorm energitjuv - som sög och sög den lilla livsgnista jag hade. Tilll slut, med olika knep  kunde jag kommma till sans och behärska mig och ta kontroll över situationen - precis innan jag skulle implodera.
Det finns mäniskor som inte tål mig heller, som säkert bara tycker att jag är pest och pina.  Och det gäller att ta sitt ansvar själv  över livet - man ser till att inte träffa personerna igen man inte mår bra av.  De som inte gillar mig har jag väl ingen kontakt med - på samma sätt som att jag bestämmer att vissa inte behöver finnas i mitt liv som bara gör att det kryper i kroppen på mig. Så för mig bir det inga fler möten mer med sådana människor.

kortis

Är tillbaka på ön, med nya kläder, ny färg på hår och makeup plus har en enormt känsla av nöjdhet (hittade på ordet just).
Nu måste jag cykla iväg på jobb, men höres senare idag!
/tjing

me-timedag

Tjenis penis!
Hälsningar från ett kallt stockholm, fast just nu träffar jag  varma kärleksfulla familjen! Imorgon bär det av till Uppsala igen för en kvarts undersökning på morgonen och sedan blir det shopping resten av dagen! Helt klart en me-time dag!
Jag har kollat in fina kläder i en dyr märkesaffär på Åland, och imorgon ska jag söka upp  billiga kopior istället  i svenska butiker *spartips som är superbra*! Känns underbart att bara få strosa omkring en hel dag för att sedan komma hem till kvällen med alla nya intryck.
Nu ska jag sova efter att ha umgåtts med mamma min ett tag ( och  kära syster med underbara sonen)

Godmorgon

Sitter i morgonrock med en kopp morgonkaffe ännu, ska strax klä på mig och trampa iväg på jobb!
Men ang. de nya bågarna...  ... så bidde det ingenting med det. Jag fastnade inte för någondera båge egentligen så får fortsätta med de jag har ( som inte alls är så pjåkiga heller).  När jag bytte tlll de jag har nu så fastnade jag direkt för dem hos optikern, inget velande med olika bågar behövdes. Så jag ska vänta på ett sådant ögonblick.... till dess är jag rätt nöjd med hur jag ser ut idag.

Monas kokebok - blir en julegåva

Just det, jag skrev ju i lördags om denna bok: Monas kokebok som jag beställde. jo, jag tänkte ju först att den skulle bli en present till mig själv men bestämde mig imorse att jag ger bort den till Mr J istället. Han får den i julklapp. Jag älskar att ge bort saker och ting, och en av de roligaste sakerna med julen är ju julrimmen så nu har jag även kommit på ett julrim ( liiite tidigt ännu kankse men va faen, lika bra att ha allt klart till den 24:e dec ju)
Vad tycker ni:
Till en gourmand
som står vid vedspisens rand
Skit i lyxmat och flärd,
släng i pannan nåt som nödåtgärd
Ät som en punkig kock
och få en glädjechock.

Ja visst är det så himla gött att ge bort saker- speciellt när man får skriva lite innan oxå!


allt i ett-inlägg

Haft husvisning idag! Det är kul med flera intressenter som vill  bo/rumstrera där man själv en gång bott, inrett och haft drömmar om en fin  och ljus framtid. det känns så otroligt när folk säger att huset är så gulligt och myyyysigt etc etc - för mig andas hela jäkla byggnaden ångest och jag får lite halvpanik när jag kör på vägen mot det. För mig är det bara krossade drömmar, trashigt laverne, iskalla nätter och fastfrusna dörra. Men men, hoppas någon finner lyckan där, och jag har ju hittat min redan där jag är idag.
Nåja, det var det.
Idag har ja pysslat med detta:
Ja, med min "nya" Singer symaskin från typ 60-talet har jag för första gången sytt ihop mitt kuddvar med en filt jag gjort av mormorsrutor. Jag fyndade en massa linne dunvar på loppis och jag sydde helt sonika ihop dem och voíla !:
Jag fick faktiskt ringa mamma som på telefon beskrev hur jag skulle träda symaskinen!!  Jag fick inte ihop med det där N:et som sku bli - ni vet, när man trätt rätt ska det bli ett N..... men jag fick till det med mamma i andra sidan luren i ett annat land. ;D


Annars har jag solat solarium idag (jaja, jag veeet men jag gör det ca 2-3 ggr/år), bakat kokosbollar och läst en massa i min real crimes-bok av Ann Rule.
Imorgon är det jobb igen som kallar: men jag har med mig min kompis egengjorda naturtvålar av lokalprodukter  som är helt underbara!! Jag vill att ALLA använder dem så därför bad jag henne om några kartonger så att jag kunde sälja vidare på min arbetsplats! Just nu använder jag tre olika sorter på samma gång!
Överst är en ljuvlig ljungtvål med honung  som är mjukgörande, i mitten kaffetvål so är superbra för huden i ansiktet och längst ner enetvålen som är lätt sammandragande men ändå vårdande  och perfekt efter rakning!

lördag

Det har varit en trött vecka igen, alltså jag har gjort en massa grejer - tränat, promenerat, ätit middag med vänner m.m. Men kvällen tar slut snabbt tidigt - alltså det är som att släcka en lampa... heltokigt men jag stupar tidigt i säng och sover  lääänge. Vilket jag är väldigt tacksam för när jag periodvis har sömnbesvär och sover endast några få timmar/ natt och man är råddig i kolan hela tiden.

Har just skickat iväg en beställning från adlibris på en fantastisk kokbok " Monas kokebok- godsaker med guts" av punkaren Mona Halvorsen, förutom den här kokboken är hon med i ett punkband och drar en rock`n roll-klubb i Oslo. Alla rätter tar högst en halvtimme att laga. Läs mer om Monas bok här!
Monas kokebok
Snart ska jag ut och promma med en person- med målet att nå en mil! Känns härligt skönt!

rekommenderas

Kom just hem från bion -  såg Tintin i 3D! Riktigt nice!

måndag

ja denna dag sluta om en picko-liten stund.  Är så slut så jag bara längtar efter att få hoppa i sängen. Var ju ensam idag på jobbet ( fast en nära kollega hjälpte till då och då) och kommer att vara det en hel vecka, så det är bara tuta och köra - jag -doktorn -och sekreteraren! men det går asbra.
Fick en nyck  när jag slutat jobbet att fara på gymmet en sväng, så jag gick på ett riktigt hardcore HIT-pass en timme för att sedan åkla hem, smälla i mig lite mat och sedan ut på promenad med en kompis med en underbar hund.  Inte illa pinkat för att vara en måndag då man annars brukar vara helt seg!

weekenden

vojne vojne vilken helg!
I fredags hade jag en me-time kväll med bastu, bokläsning, musiklyssnande och till slut en film. Igår var jajg först och långfikade med en av mina bästa vänner och hennes dotter. sedan gick vi en lång promenad och avhandlade mycket djupa ämnen-  roligt och intressant som alltid!
Kvällen bjöd på vin med kompisar och sedan blev det ut och klubba lite granna! Skoj! Råkade däremot va kvar til stängning då  klubben förvandlades till någon sorts köttmarknad och några killar/män (notera att jag inte säger alla utan några). det är väldigt enerverande att få en massa tomma komplimanger slängda över sig och sedan förväntas man ha något ansvar till killarna som ger en komplimanger, att man bara måste prata med dem eller vara så jävla glad för de tomma fraserna som genomsyras av desperation.  till och med var det några som tog tag i min arm i syfte att jag skulle stanna upp och börja prata med dem.... suck...
Idag vankas det annars syjunta med  vänner och gamla kollegor. Ja, det där med att virka en cavailier-valp sket sig,  ( jag skulle ju kunna ha skrivit att de blev sååå bra men det gör jag inte). Jag provade tre ggr att virka men det strulade sig med ögonen hela tiden, det var ingen valp som uppenbarade sig utan en läskig E.T!! Så jag gick vidare och virkade en gulligt mullig elefant men när den var nästans färdig tyckte mr J att den liknade mer en bälta..... jahapps... så får se vad jag ska hitta på härnäst...
Tjillevipp!

who am I?

Fått låna hem dessa över helgen... det blir ett knivigt val...
Kom just hem från optikern efter att ha varit på en enormt bra föreläsning ! Jag ska skriva om den senare då det är otroligt mycket intressant!

tjingeling

Wohoo!
Jag avslutade min kurs i våld mot kvinnor i Uppsala universitet på 15 hp i måndags men inte slutar arbetet där- idag är dags för en annan kurs i ämnet men den hålls på hemmaplan. Nu sitter jag och dricker morgonkaffe och laddar inför dagen!
Återkommer senare idag när jag kommit hem från kursen.
Under dagen kommer jag även få möta många nya kollegor och jag ska även gå och se på ett par nya glasögonbågar (spännande att kunna ändra utseende då och då).

kaveris på besök


Har haft tjejkväll och denna gång var det min tur att ha det hos mig. Det är alltid lika trevligt att träffas allihopa för lite chit-chat och uppdateringar. Men denna gång hade jag fullt upp med annat innan så jag hann inte att lägga ner så mycket på förberedelser innan alla kom pga möten osv....
Men det blev en underbar kväll iaf och alla var go´a och gla´a! Hann till affären igår och handlade två olika buketter rosor i gult och vitt, blev riktigt fint att mixa dem i olika  vaser. ( svepte snabbt runt med kameran innan alla kom)



Jag är lite åt det barnsliga hållet så alla fick en varsin kinder-surprise!


Lite köpt smörja a la skagenröra på lite mörkt bröd gick fort att fixa. se så fint det blev med lite tårtpapper under och hackad spenat på :D



Jag gjorde kokosbollar - en del rullades i kokos och andra i lila och vitt pärlsocker (som jag färgat själv tidigare med lite karamellfärg och torkat i ugn 50 grader 10 min) De orange bollarna var aprikos-smör-apelsinbollar rullade i kokos. I min värld där jag har svårt för mkt smör så gick det inte att äta... jag slängde tom en del för att jag skämdes över mitt dåliga bakverk ( det var fööör mycket smör) men de fick klart godkänt av  alla och var hur ätliga som helst! Receptet finns här.



Myshörnet! Lite ljus här och var  gör susen för att få till e go´ o gla´ atmosfär!

halli hallå

Är fit for fight igen och tamejtusan vad lång paus jag har tagit! Sorry!
Men nu ska jag skriva som tusan igan! Jag lovar!
dettta blir ett jättekort inlägg för jag ska till jobbet just! 

åtterkommer strax!

RSS 2.0