Rise and shine!

Oj vad det var skönt att sova ordentligt inatt!  Jag lade mig 21.40 igår och läste en stund, vet inte exakt när jag somnade men definitivt före 22.30 iaf. Det  har inte hänt på år och dar!
Det känns nästan lite lustigt, jag var inte alls så trött och grusig i ögonen som jag alltid brukar vara på morgonen, och inte en tanke på att vilja sjukskriva mig för att kunna sova ännu längre ploppade upp (det har jag aldrig gjort btw, bara tänkt!). Denna vecka kommer att gå bra tror jag. Ska bli skönt att få slippa de mörka ringarna under ögonen och humöret kommer att ligga på topp :D

Det enda som är negativt är att kvällarna blir så korta tycker jag, är van att promenera på kvällarna en timme, och brukar gå ut runt kl. 20-21, men nu går inte det då lampan ska vara släckt kl. 22! Men men..... det får gå bara!


Good morning! Rise and shine!

Bläddrade igenom bloggen just och såg att innehållet i de flesta inläggen handlar om att jag är så trött och sover dåligt....(och festar... :S )
 Så nu har jag bestämt mig!   Det blir marsch i säng kl 22 alla kvällar hela  denna vecka. Det enda sättet att bli piggare på just nu är att ändra mönster. Jag ger det denna vecka och utvärderar sedan hur jag mår. Alla program (Hollywoodfruar, Veckans brott, Efterlyst m.m)  får jag se på reprissändning. Herregud, att sova bara ett fåtal timmar varje natt kommer göra mig grå och rynkig i förtid plus ett buttert humör, så nu är dte andra bullar som gäller! Tidigt i säng asså.
Skriver mer imorgonbitt om hur det gått.




Nytt jag och nytt liv på kommande (ännu en gång)

Nu ska det bli snurr i tankarna så det skvätter om det och resultatet kommer att bli en smal  och superdupertjej med dundersjälvkänsla!

Jag har nämligen just skickat iväg beställningen av  2 hypnoterapi-CD´s från adlibris.se.  En om viktkontroll och en om ökad självkänsla! Det ska gå till så att man spelar dessa CD-skivor på kvällen/natten (man ska somna in/hypnotiseras lyssnandes till dem) och efter några dagar ska man känna av effekten!
Whohoo! Hoppas det funkar!

Jag lägger verkligen allt hopp till detta iaf :D, jag gymmar ju men har inte riiiktigt  den motivationen till hälsosam kosthållning som behövs har jag märkt ( kläderna sitter tajtare). Så detta kanske blir en boosterdos till viktminskningen!
Den andra skivan som handlar om självkänsla har jag tänkt ska ge mig verktyg till att säga nej i olika situationer. Ibland är jag riktigt bra på det, men inom arbete har jag lätt för att ta på mig för mycket, tycker om känslan av att verkligen arbeta, ha fullt upp alltså. Jag har nog tackat ja till alltför många inbokningar nu  vilket gör att jag nog jobbar faktiskt dubbelt än vad några andra gör i min bransch...  T.o.m en kollega sa till mig att börja öva på att säga nej förra veckan, jag märker ju att orken och lusten börjar fara, och han oxå tydligen :S (har väl varit trött och lite bitsk emellanåt)
Så det blir spännande tider nu! Jag ska absolut uppdatera om hur det går under tidens gång när jag sedan fått mina skivor.


julklappspyssel

wieee! Nu när jag fick "ledigt" i helgen har jag koncentrerat mig på att ordna med julklapparna. Alla får ngt hemgjort, stickat, virkat eller hemkokt (!). Redan igår blev jag färdig med två stycken klappar! Jag har gjort en julklappslista där jag skrivit upp allt som var och en ska få, så det är bara att fotsätta beta av den nu.

kollsysteryster

Hihihi,i helgen skulle min ena storasyster och hennes gulliga kompis komma över i helgen och vi skulle diskoteka loss fredag, lördag, söndag!  Men de  var så fulla  hann inte gå av färjan i tid så de missade min lilla ö och fortsatte till Helsingfors! Där var de fast i en hel dag och tog samma färja tillbaka och skulle gå av på min ö, men de var så fulla hann inte gå av den gången heller och for tillbaka till Stockholm. Hihi, älskar min kollsysteryster!! Men hoppas på att de verkligen fick dansa loss på färjresorna hihhi...
kram syster!!
Se hela bilden

Morgonmys

Jag har verkligen haft en toppenhelg! Träffat många vänner och kalasat för fullt. Men igår vaknade jag upp utan röst, har ont i halsen och får bara fram lite krax-krax. Så det får bli några tysta dagar framöver....
Nu på morgonen gick jag upp, ringde till sekreterarna på jobbet och anmälde mig sjuk. Sedan tände jag några ljus och satte på kaffe. Nu har jag bäddat ner mig i soffan med en filt och ska se på heeeela nyhetsmorgon på SVT1..... Hela morgonen ska jag bara mysa och ta det lugnt...
Återkommer senare!

Wupidoo!!

Wuuupidoo!!
Ikväll blir det lite rajkuli med vänner! Vi ska träffas på kalas hos en kompis som fyller år,  äter mig väl tjock där på kakor och tårtor. Fick faktiskt veta igår att gräddtårta kallas för fyllekaka på finlandssvenska. :D
Sedan kanske det blir utgång... men det får man se, kalaset är alkoholfritt men om det är någon som vill gå ut blir jag inte sen med att hänga på :)
Imorgon blir det julfest! Tjohooo, då blir det fest, det är säkert flera hundra som kommer och jag ser verkligen fram emot att parta loss och umgås med vänner och kollegor!
Jag har redan klänningen bestämd, det blir min finfina Rützou-klänning med paljetter! 
Utan jeans jacka då... utan har en svart kofta till samt höga klackar!



Voi sakuli! Gääsp...

Jag är så nedrans trött. så trött.... Hade en kompis hemma igår som provade kläder till kl 00.30... Det var jättekul men det känns verkligen idag. Jag orkar ingenting och jag känner mig sur och tvär.... Inte rättvist mot kollegorna som får möta en fröken butter en hel vecka.
Nästa vecka får jag ta mig i kragen.... 21.30 marsch i säng bara!!


oooOOoo  gäääsp!

Ååååhhh.... hungrig

Har just ätit frukost och sitter med en kopp mogonkaffe nu på jobbet.... men är ändå jättehungrig trots att jag inte ätit mindre än vad jag brukar ....???
Sitter och fantiserar om all möjlig mat, och så blir jag ju sötsugen oxå (tänker på god mat och  dessert). Vill ha dessa godsaker nu ( får fara hem och baka efter arbetsdagens slut):  Ps. Jag är fotografen :D Fin bild va?


onsdag

oj, jag har verkligen varit så trött att jag inte ens orkat med att skriva i bloggen. Jag sover väldigt bra, men har inte vett nog att gå och lägga mig i tid, utan måste titta på en massa dåliga serier ( Hollywoodfruar, lyxfällan, efterlyst...mm) Dessa börjar ju kl 22 i detta land, så det blir att jag somnar sedan runt halv tolv -tolv varje natt.... Inte bra! Är sedan väldigt trött på dagen att jag har svårt att ge 100% åt alla människor jag träffar...
Jaja, får se till att skärpa mig nu....


Idag ska ev. en kompis komma hem till mig och kolla på kläder, jag är ju lite klänningsfreak så jag har ju en del i garderoben och hon sku få låna till en stor fest, om hon och jag delar smak då... hoppas det. Det är kul att hon kommer iaf!

ps. det är mina kläder som jag fotat :D


skalat kotten #2

Hade det riktigt kiva igår med kompisarna!! Som vanligt blir det frosseri i allt gott som finns och en del vin flödade... och en massa snicksnack,  hehee..... Jag har ju ingen karaktär så jag drack ialla fall, tog extra magmedicin istället och följde med ut på krogen. Det var lite folk ute, iaf på den krog vi var på. Vi hann ju bara bara där en timme, vi hade så kul hos mig att vi glömde gå ut "i tid", så vi var trötta på krogen och for hem runt två-snåret.
Idag har jag annars skalat kotten (en kompis uttryck för klippa håret), storhandlat och sedan pysslat på här hemma. Väntar på en te-kompis som kommer nu närsom helst. Nååå, får väl skriva mer senare efter te-drickandet eller imo om jag har en lugn stund på jobbet....

AFTERNOON TEA

Inatt var spöket här och snurrade, vi badade bastu igår kväll och hade det riktigt kiva!
Idag har det varit lite häpp-häpp och tjutt-tjutt (igen!) var på husvisning med en kompis och sedan for vi och tittade på hennes dotters simtävling. Efter det handlande inför ikväll, vi är tre kompisar som brukar träffas och ha "afternoon tea", dvs en massa gottis, grönsaksdipp m gräddfilsmömmö, lite kaffe eller vin och annat alkoholhaltigt.
Jag med  min mage och skrala ekonomi följer inte med ut sedan, de andra ska på krog utan jag blir hemma och ser på "mördare okänd" och dricker avslagen cola... hehehe.....
Nu ska jag ut på stan en sväng och sedan sätta fart med fruktsalladen!

Hjärtans katter

Idag efter jobbet ska jag hem till ex-mannen och hälsa på mina små kissor, har tre stycken mysiga katter som jag älskar av hela mitt hjärta. Vid separationen så  stannade de hos exet då jag har djurförbud i min hyreslägenhet. Men eftersom vi kommer bra överens så brukar jag få skjuts ut till landet någon dag och så umgås jag med katterna (och exet oxå förstås då) en hel kväll. Gud vad jag längtar!!



Sjusovare!

Se hela bilden



Ujuj, idag försov jag mig!! Det har aldrig hänt förr och det är ju så otroligt pinsamt!
Jag vaknade kl 8 och det är då jag ska börja jobba nämligen. Missade början på veckans viktigaste möte, för såklart var ju håret smutsigt så jag var bara tvungen att tvätta det och föna, så det tog en bra tid innan jag infinna mig på jobbet. Det känns verkligen oproffsigt!
 Men om man ska se det från den posotiva sidan så är jag ju enormt pigg idag! Det var länge sedan jag sov ut, så idag känns allt bara toppen (förutom skam över att vara oproffsig då)....
 



Måste berätta att jag inte kommer lägga in några  foton tagna av mig på ett tag,  då ex-mannen och jag har delad vårdnad om kameran, så den är i hans vård just nu...

 


Jobbeli jobb...

Se hela bildenNu ska jag sluta flumma här och skriva lite roligare saker....(när jag har kommit på några roligare saker....)


Ja, annars då?
Jo, har fått veta att jag får stanna kvar på min arbetsplats... typ forever..eller nja, men ett år årminstone blir det väl. Men jag känner mig lite osäker nu, vill jag ens ha jobbet, tycker jag att det är kul? Utvecklas jag? Nånstans kändes det nämligen skönt att bara vara här och flumma ett halvår och sen lämna skeppet och tuta vidare, tanken på att jag bara var en gäst gav mig energi för att orka jobba.
Jag har sagt att jag vill fundera på saken och bestämma mig sen. Fast det kan ju vara bra att jobba här och så kan jag ju söka nytt ändå,  för nu har jag ju ingen panik då...

Det är jättebra arbetstider på denna arbetsplats jag har nu (vill ej säga vad det är jag jobbar inom. ..incognito lixom) och jag vet att det en är eftertraktad plats av många. Ändå kan jag inte låta bli att klaga lite (haha, trots förra inlägget!)
 och vara bändiger...
Jaja.. jag ska fundera lite till, nu är det möte till kl. 14 :S


ett tips till!

Jag fortsätter på förra temat och ger här en till övning, som jag skrev i ett tidigare inlägg så tror jag att just såna människor och många andra skulle må bra av denna övning.
"Inget att klaga på"-övning:
Klaga inte på någonting i en halvtimme under din dag. Målet med denna övning är att hitta en mer accepterande hållning till allt som du ser -Göra dig mer medveten om din inställning och attityd till livet.
Du ska släppa taget om alla dina förväntningar om hur saker och ting borde vara. Glöm bort hur du tycker att vädret borde vara, hur snabbt trafiken borde flyta, hur människor borde behandla dig eller vad du tycker borde serveras på restaurangen.
Detta är ganska svårt, men att vara medveten om och iaktta hur din hjärna fungerar kommer hjälpa att se vilka tankar du identifierar dig med. Hur lång tid tog det innan första klagan kom under övningen?
Nästan alla konversationer börjar med klagomål eller kritik. Men man kan fastna i sitt klago-tänk - vad du letar efter är vad du finner!
Detta är en väldigt kort beskrivning av en övning som Robert Holden utfärdat. Har fått svensk översättning på många övningar som jag läser om och utför. Han skriver mkt längre om övningarna så jag kan inte skriva allt som han skriver "runt" övningarna vilket kanske leder till att det jag skriver låter futtigt och lite loj-loj.....  men den som vill får prova annars låta bli.  :)

Inget förflutet-övning

Jga går en Hello Happiness-kurs som jag tidigare skrivit om. Det är så utvecklande och vi går igenom riktiga teorier om lycka, vad som händer i kroppen, vilken hjärnhalva som aktiverad samt olika övningar och tankeapproach man kan använda sig av. Lycka kommer ju inifrån, den kan påverkas av yttre faktorer men bara till en grad - " det är inte hur du har det, utan hur du tar det". Det kan låta klyschigt och det är det kanske också, men inte mindre sant för det.
En intressant övning/meditation tänkte jag dela med mig av som jag anser som väldigt utvecklande och intressant:
"Inget förflutet-meditation":
Sitt bekvämt med slutna ögon, andas djupt och föreställ att du inte har något förflutet.
Gör detta först i en minut, sedan i fem minuter, tredje omgången i tio minuter. (Överkurs - gör det i en timme)
Varje gång du utför övningen föreställ dig inlevelsefullt mer och mer att du saknar ett förflutet.
Första gången kan det kännas lite obehagligt, "vem är jag om jag inte har ett förflutet?"
Andra gången kan upplevelsen vara trevligare, avkopplande, ge mer energi m.m.
Om man inte har ett förflutet/bakgrund är det svårt att vara pessimistisk och cynisk.
Utan förflutet finns ingen historia. Utan förflutet finns inget att förlåta, ingenting som hindrar dig från att vara lycklig.
Alla har vi något i vårt förflutna att släppa taget om, för ingen har en bakgrund som varit helt tillfredsställande. Att släppa taget och strunta i besvikelser från förr kan leda till en lyckligare tillvaro. Dra lärdom av din historia, men fastna inte i den.
(övningen kommer från Robert Holden)
Det är intressant att jag tänkt i dessa banor långt innan jag påbörjade denna kurs, jag ägnat fem minuter varje morgon med att tänka på allt jag är tacksam för i mitt liv just idag, just nu.... det är något jag gjort i ca 6 månader nu. Jag snoozar och sedan de sista fem minuterna ägnar jag mig åt detta.  Samtidigt som jag tänker att jag måste strunta i livet som det var och se framåt, glöm bakåt. Jga skriver av mig, reflekterar över mig själv och mediterar. Jag kan längta till meditationerna faktiskt, då jag får höra min "inre röst" och få svar på frågor..... På det sättet förstod jag att jag enbart orkar med en "relation" som den med spöket, inget annat just nu. Så jag behåller honom och får nöja mig med det.
Ujuj, kan skriva massor om detta... men måste svara i telefonen nu....

two sides ...

Har varit ute med kompisar i helgen och fått två frågor eller påståenden om mig som jag inte fattar direkt...
En kompis tyckte , med snällhet alltså, att det var svårt att veta om jag var alkoholpåverkad eller inte, han  kunde aldrig se det på mig för jag är alltid lika glad och snäll med eller utan alkohol. Det var ju smickrande, tur att jag inte är en sån där som sitter o gråter och skriker i ett hörn eller blir provocerande vid alkoholintag. Jag tycker själv att det är jobbigt med folk som blir personlighetsförändrade (främst till det negativa) framförallt när de aldrig lär sig att alkohol inte är deras kopp te och låter bli det.
Men sen fick jag även höra av en annan kompis som tyckte att jag var svår att typ "kategorisera" (vad nu det ska behövas för?). Det var typ om min musiksmak och stil... Jag är väl lite mångfacetterad...
I mitt sovrum har jag ljusgröna puttinutt-gardiner med rosor på samtidigt som  jag har tavlor på väggen av HR Giger vars verk jag älskar. Jag älskar annars puttinutt grejer, är helt galen i rosetter och prinsesskronor  och rosa fluff, men skulle gärna vilja ha ett rum med Gigers alien-inspirerade möbler. Musikmässigt lyssnar jag på soft rock mest med en touch av lite folkrock, men när jag ska städa eller peppa mig för nåt energikrävande spelas Marilyn Manson eller dödsrock på full volym...
Men jag tror inte att jag är så annorlunda... Jag gillar både och och tycker verkligen det fångar in min personlighet eller.....
Se hela bildenSe hela bildenSe hela bildenSe hela bilden
Se hela bildenSe hela bilden

Längesen.....

Jag har via facebook fått kontakt igen med två systrar som jag umgicks med ett tag när jag var typ femton år. Det är så kul att få veta vad de gör nu och prata gamla minnen.
Det är svårt att tro (!) men med dessa tjejer busade jag på för fullt. Vi var ute på nätterna och drack alkohol, hade med oss en bergsprängare lite överallt och spelade hårdrock på full volym. Skrattade så att tårarna sprutade och for runt hit och dit på olika fester och evengemang.
Vi var på Marilyn Manson-konsert (och alla såg ut precis som honom!) och hade störtkul!
Och, hör och häpna här vad jag gjort i mina dagar: Det roligaste minnet är när samma tjejer och jag plus några fler drack rosa champagne hos nån gubbe som ville att vi skulle gå med i hans sekt, och jag minns att vi alla satt och smilade, utbytte blickar  och skrev under med påhittade namn... hihihihi.... Ja det kunde ju gått hur illa som helst, eller hur, men det mesta busande  var rätt oskyldigt  och vi är alla normala (?) idag och har ordnade liv (?)
Men jag tror ingen sku tro mig idag om jag berättade hur jag såg ut samt allt bus jag hade för mig när jag var liten skrutt... tycker jag är så himla tråkiger och lite präktig idag.......hihihi.
ujuj, sku kunna skriva en massa om allt busande men får väl hålla igen lite, om jag nånsin outar bloggen så får man väl dåligt rykte hehehe....
nu ner till tvättis

The things you can´t remember....

...tell the things you can´t forget.

Det du inte minns kan vara det du inte kan glömma....
Ens bakgrund, uppväxt eller olika skeenden/händelser i livet kan verkligen påverka en mer än man tror.
Ett "vet inte", " minns inte" kan vara ett effektiv skydd mot det sårande svaret eller minnet, men det ligger kvar undermedvetet och sipprar fram sakta och kröker din rygg.

outa bloggen?

Hehe,  hade satt upp en tidsgräns för mig själv när jag började blogga... om jag fortfarande bloggade sista september skulle jag lägga ut min bloggadress på fb och annars outa den....
Nu är det första november och jag känner att  jag inte vågar riktigt ännu. Det är skönt att kunna skriva av sig sina knäppa tankar utan att behöva tänka på anseendet osv... får väl sätta upp en ny tidsgräns... typ 2014 el nåt ;)

Sticka, virka, sy....

Jahapp. vad har man gjort i början på denna dag då? Jooo, jag har "busat" lite på jobbet hihi...
Är typ "telefonvakt" på fm och under denna tid jag stängt dörren till mitt rum så att ingen kan se vad jag pysslar med.... Och vad pysslar jag med då? Jo, började på en julklapp igår kväll och vill hinna klart med den a.s.a.p så jag kan börja göra resterande typ hundra klapparna så jag tog stickningen till arbetsplatsen och satt och stickade glatt! Och blev klar! Man måste ju få utnjytta tiden man har maxilmalt eller hur! Och jag har så mycket på fritiden att jag inte hinner sitta hemma och sticka så mycket som jag vill ( det är väl inte hälsosamt att aldrig gå ut i friska luften heller). Är annars lite trött idag och min hjärna vill inte plöja igenom alla böcker som tar upp mitt skrivbord till en tredjedel just nu.... så jag tog med mig handarbetet hit ist.


RSS 2.0