300910

jaha, då vart man sjuker igen.... eller mer  sjuker rättare sagt.. Kollegor tyckte jag skulle gå hem för att jag mådde som skrutt. Blir hemma imorgon också.  Nu ligger jag i soffan och surfar och ser på tv.
Skulle gärna gå ut på min vanliga långis men det går ju inte... ska ju stanna hemma och kurera mig ju men känner att jag har så mkt energi i kroppen. Det är så skönt att motionera, går både på gym och ut på promenader (långisar) regelbundet nu.
På lördag och ev. söndag ska jag springa en runda med min nya joggingkompis = riktigt kiva!

nu käka lite och fortsätta padda.....

orostenen tappad och rullad nerför kullen

Vad det är skönt att kunna prata ut! Att få veta vad den andra tycker och tänker och få berätta själv var man står.
ujuj, vilka stenar som rasar från axlarna....
Nu vet jag exakt vad som som gäller, vi har kommit överrens om hur relationen ska se ut och båda är nöjda.
Inget vimselivamsande eller tjimtjum. Urskönt! Vi vet var vi har varandra.
Nu är den orostenen tappad och har rullat nerför kullen!

Se hela bildenBilden är tagen från: http://images.businessweek.com/ss/09/06/0618_new_rules/image/ss_13.jpg


buuu till studsstuds

Har kommit på att jag ändrar namn på spöket till gummiboll! - Varför?
Jo, jag kastar bort honom och han studsar tillbaka -varje gång!
Har avbrutit relationen tre gånger men han vill komma tillbaka  hela tiden. Ska fråga ikväll vad han vill egentligen, börjar tröttna på allt vimselivamsande!
Se hela bilden

Just det ja...

kom på att det nu är senare som jag ska skriva om det senare (se inlägg från 19.9)

OoOooOOoO.....ja, det blev så att jag nu har en sushi-och joggingkompis! Så det är riktigt kiva med livet nu.

Får väl skriva mer om jag senare får en film-och-vinkompis (iofs täcker ju spöket upp detta nu men det blir ju inte för all evighet...)

Dagens suris

Se hela bildenJag har funderat och filosoferat om begreppet eget ansvar -och kommit fram till att jag hädanefter i hela mitt  privata liv inte kommer att bära någon annans ansvar än mitt eget på mina axlar. Det är färdigt med det nu.
Har länge tagit ansvar över andra runt mig som strulat till det eller bara " är som han är" och då plötsligt ska hela ansvaret gå till "motparten", dvs mig i det här laget. Så om någon runt mig beter sig barnsligt, är det upp till mig hela tiden att bete mig vuxet. "Rädda alltihop" eftersom jag är "den förståndiga" och den andra "är ju som h*n är".... Så när jag räcker ut handen och blir mött av en rygg, är ju "valet och ansvaret ändå mitt" för att allt ska bli bra i bådas liv(...?!)
Har även märkt att många beter sig illa på olika sätt i sina liv och sedan kommer till mig och *poff* plöstligt står jag med någon annans börda och ska fixa till allt och ska tjummelura hit och dit.

Förut har väl detta gått jättebra då mitt eget liv varit steady state s.a.s,  men nu har jag själv lite tjommpoff och rummelrammel och energin och tiden räcker tyvärr inte till.
Vet inte vad som fått mig till detta stoppbeslut - gestaltterapi-personlig utveckling- lyckokurs- (eller bara fed up?!) men det känns bra.

Jag räcker ut en hand, vänds ryggen till -ja dåså. Jag lyssnar och pratar gärna, men fixar saker - nej.
Inte mitt fel - vems fel var det


före detta trötter

Ujuj, har känt mig otroligt seeeg, trött, slut och småsnuvig i flera veckor nu. Har försökt att analysera vad det skulle kunna bero på - är det jobbet? -kompisar?- spöket?- miljön (allegin)? Men inte kommit fram till nåt direkt. Har känt mig så risigt att jag några gånger avbokat gympass så att förkylningen (om jag hade någon) inte skulle bryta ut.
Men nu vet jag att mitt TSH-värde är åt skogen (har med sköldkörteln att göra) så boten är att öka medicineringen.
Tänk va bra saker och ting kan lösa sig!


jobbelijobb jobb jobb.......


Se hela bilden
Oj, nu måste jag ta mig i kragen och söka egna nya jobb.... Det är så att jag pga allergi inte kan vara kvar på min ord. arbetsplats och blir omplacerad inom organisationen. Vilket är helt ok och har slutat väl många ggr (förutom att jag flyttar runt mkt) men nu börjar de "bra" platserna ta slut s.a.s och då vill jag själv få välja arbetsplats så att jag verkligen kommer att trivas med uppgifterna. Jag riskerar ju annars att bli placerad varsomhelst och det går jag inte med på.
Fick veta förra veckan att jag inte kommer att få fortsätta på det jobb jag har nu (n har väl vetat det hela tiden..) då ajg bara är vikarie för en annan som kommer tillbaka hit. Så just nu är det helt öppet med vad jag ska göra efter nyår.
Jag  har ju sökt ett jobb redan innan men det blir bara som inhoppare, inget man går runt på.

Det är kul tillika att det är såhär, fast jag längtar till en fast punkt. Jag älskar nya människor och tycker det är kul med variation i livet. Och oj vad jag har fått många och nya vänner under denna tid! :)PS. bilden är från http://www.conduitgroup.com.au/


Hello Happiness

Har börjat på en lyckokurs som kallas Hello happiness som alla inom organisationen ska medverka i. Man blir väl inte lyckligare bara för att man går den men man lär sig ta tillvara glädjeämnen i livet -lär sig se saker på ett positivare sätt samt reflektera mer över sitt liv, mående och sin omgivning.
Mycket av det man ska göra har jag reda gått igenom själv under sommaren. Ex ska man varje kväll skriva ner i en bok vad man har gjort för god gärning, vad man är tacksam för samt vilken lärdom man fått av dagen. Det är mkt liknande det jag gör på morgonen i fem minuter fast bara i tankarna.
En kul idé var  den att var och en på enheten blev "skyddsängel" åt någon (gm lottdragning) och man ska under detta halvåret kursen fortgår utföra goda gärningar/ge komplimanger/underlätta för den personen (utan att den vet om att du är dennes skyddsängel). Ett bra koncept! Sedan har var och en en egen liten ängel på ett bord där ens "skyddsängel" kan lämna presenter eller smått och gott för att muntra upp.

Visst kan detta kännas lite som loj-loj men samtidigt väcker det en glädje i alla,  barnet inom en vaknar och man vill göra gott. Sedan är ledd töntighet alltid roligt.


snart snart

Oj, har inte skrivit nåt här på ett tag...kommer inte ens ihåg när jag skrev sist, Men jag ska jag ska jag ska....snart skriva lite mer. Just nu hinner jag inte mer än denna lilla text. Så jag återkommer, ska skriva lite om allt som hänt de senaste dagarna :D
Se hela bilden

Hållning

Fick frågan idag om jag är/varit dansare (!). Jag hade nämligen en sån fin hållning och var så rak i ryggen. '
Vad kul att höra, jag har nämligen aldrig dansat i mitt liv! eller ja, jag har börjat på olika danskurser när jag var liten men alltid slutat ganska tvärt.
(den raka ryggen är väl ren stolthet sku jag förmoda hehehe..)

Inga mördare, men ändock...

Ja, jag kunde faktiskt ha råkat illa ut i bastun igår.... Det fanns ju inga mördare där såklart, men jag råkade snava till när jag gick ner från laven, på det våthala klinkergolvet... hade jag inte fått tag i räcket runt bastuspisen hade jag slagit i bakhuvudet ordentligt.... ujuj... och ingen skulle hitta en. Vilken mardröm- ruttna i bastun...

Näväl.

Idag har jag det lite tjutt-tjutt på jobb, många inbokningar... och sedan blir det gym ikväll. Skoj!

Spännande dag

Idag har det varit spännande på många plan (se tidigare inlägg om detta). För många mail har legat i inkorgen olästa så nu har jag skickat iväg svar. Älskar att inte ha något som tynger ner en, typ obetalda räkningar, osvarade mail..kort o gott saker som väntar avskyr jag. Vill ha allt ur världen direkt.
Sen har jag satt på bastun, fast det är kväll och kymigt nere i källaren. Men jag har gett mig den på att jag ska gå ner och klara mig med livhanken i behåll. Det kan ju inte finnas mördare i alla portar efter kl 19, eller hur??
Sedan har jag mailat en person (helt ny, har aldrig figurerat i denna blogg förut) och väntar med spänning på svar nu. Får skriva mer senare om det senare....
Nu bastu, återkommer sen (om jag inte blivit mördad i källaren såklart då)

kräftis 17.9.2010 outfit

Var på kräftskiva och vill meddela lillasyrran att jag denna kväll hade denna outfit. Det var en bra kräftis, stämningen var på topp och maten var utsökt. Kräftorna med!
Klänningen är av märket Container, ett dansk märke väldigt lik Noa Noa i design och stil.

vett och etikett vid skilsmässa?

Idag var jag och några kompisar hemma hos min ex-man som fyllde år. Jag måste säga att situationen blev väl lite konstigt, kompisarna är våra gemensamma och såklart skulle ju gänget ut på äventyr och kalas.
Jag är ju som en kaveri där, samtidigt som jag inte är tillsammans med nämnda karl längre (något som kompisarna varit vana vid att jag varit i 11 år)  och så äger jag huset ännu men bor inte där o renoverar inte det....
Det är lite svårt detta. Köpte en present till honom såklart, en billigt mest symbolisk sak, men ändå.. ska man göra så? Finns det nån vett och etikett-bok vid skilsmässor att köpa? Hur gör man/ förhåller man sig rent praktiskt  till sitt ex? Vad är minus och plus (do´s and dont´s) så att säga? Vill väldigt gärna veta.

win -win situation

Ja, vad gör man nu då? Tycker jag har stött och blött spöket i denna blogg och bestämde ju mig för att inte skriva mer om detta ämne.
Men vad göra när ovannämnda hör av sig - vill tala ut, ber om förlåtelse, förklarar hur myky ens existens i hans liv betyder....? Hela min värld börjar ånyo att kretsa kring detta ämne, tankarna är färgade av pirret som uppstår när jag ser in de vackra ögonen.
Klart jag stålsatte mig, avskyn jag känt var först en remarkabel sköld mot de charmande hasselögonen. Jag var rak, ärlig, elak, spydig och var inställd på att vårt möte skulle bli det avslutande och sista. Men kanske blev jag charmad to hell av denna brännässla. För efter halva tiden skrattades det, och tankarna om att " jag har någon nu som vill vara med mig och tills jag hittar någon som är som jag och vill spendera tid tillsammans får han duga" dök upp. Det är konstigt, jag mår väldigt bra i spökets sällskap trots att jag vet att han bränner mig så sakuli vid tillfälle.
Men hej, tror det kan bli en win-win situation av detta. Jag mår bra, är medveten om att bli bränd så  småningom (igen) men ibland kan vissa saker värda detta. Jag i denna stund vill vara i en famn där jag känner mig hel, då är jag där tills jag inte vill det mer. Många ser inte på detta med blida ögon, så jag har bestämt mig för att det blir min hemlighet.
Säkert naivt, och jag kommer säkert skriva en ångrande text om detta spöke igen, men den dagen den sorgen...?

mifflar med designen ( a little touch of purple nu?)

humhum, mifflar och mufflar med designen lite ikväll..
Kan inte riktigt bestämma mig för hur jag vill ha den. Den jag har nu visar ju headen ganska bra, men den förra hade mer mjuka färger (mer likt mig)... Så jag kommer att ha denna design ett tag för att se vilka feelis jag får när jag loggar in och ser färgerna, kanske jag ändrar mig och byter tillbaka sen.
Imorgon ska jag på studiebesök till ett skyddshem, ska bli spännande. I en perfekt värld för mig skulle de behöva ha någon som mig att jobba heltid efter januari, precis i tid när mitt vik. tar slut.
Och såklart - i en verkligen perfekt värld sku det ju inte behövas skyddshem!!
nu ska jag mysa i soffan med lite handarbete (tantvarning hihi)

Acceptera brännässlan

Hörde en fin metafor igår:


Det ligger i brännässlans natur att bränna dig, den är skapat så. Går du förbi en brännässla så gör den det som den är gjord för; den bränner.
Det du kan göra för att inte bränna dig på den, är att gå förbi den, inte nudda.
Förändringen ligger hos dig. Antingen går du på rakt på brännässlan och vet vad du får, eller tar en annan väg och klarar dig.

Det gäller att acceptera nässlan för vad den är. Den går inte att ändra på.
Vill du inte bli bränd. Ta en annan väg.häpp-häpp, tjutt-tjutt

Styrelsemötet avklarat! Våld i nära relationer-kursen är avklarad till hälften. Wohoo...!
Blev sporrad på styrelsemötet att skriva insändare i lokaltidningarna, det ska bli kul men behöver någon att bli peppad av samt nån som hjälper en med texten....
Åhh, annars då? Jo, det händer myky i mitt liv just nu, har ju skrivit lite om det redan. Men nu börjar livet spinna på, riktigt kiva faktiskt! Nu är almanackan full på kvällarna, jag börjar nästan längta till en kväll då jag bara är hemma :)
Helt tvärtemot mitt förra liv som gift ute på vischan... Jag har både gymet, personligutvecklings-tjomojset, styrelemöten och det som kommer med detta arbete (arrangemang av olika slag), träffa vänner, åka till fast-och grannlandet + andra uppdrag (skriver mer senare om det senare).....
Fast det är myky inbokat nu skulle jag vilja ha lite till... lite spänning, magpirr,lite häpp-häpp och tjutt-tjutt...
Men var få det ifrån?? Nu efter alla nissar och tomtar vill jag inte ha nåt fuffi-lufs med nån oseriös... Var finns de som diskuterar djupt, dricker rödvin, spelar antony and the johnsons i bakgrunden, kan svåra ord, inte är fisförnäma, inte buffliga..
Hmm.... de finns men har inte siktats av mig (eller de har inte siktat mig hehe..)....
Äh, det här var tråkigt att skriva om..... lovar att inte skriva om att man saknar nån nisse i ens liv... känner att det e lite tråkigt ämne.... jag har massor omkring mig just nu ändå.....
Nå, skriver mer senare ikväll tror jag. Nu chattande och sen kallar stickningen
(årets julklapp: Basker till alla! hehehe)
ett gosigt angorahjärta att krama !

My dreaming tree

Nå jo... Är på jobb och sitter och filosoferar medan jag tittar ut på det regniga och gråa vädret. Haft en dust med post-it lappar.... De är nog en så underbar uppfinning! Jag skulle inte klara mig utan dem förutom då de plötsligt börjar finnas tusentals av dem på mitt skrivbord och på datorskärmen.... Det viktiga som står försvinner i alla färger och det enda jag ser är ett sammelsurium av färger... lite piffigt men ändamålet förloras... Just eftersom jag har ett minne som en guldfisk så funkar det så att jag måste skriva ner allt viktigt jag ska göra på post-its, typ  "Ring NN, skriv journal för NN" osv.. Men om jag sätter en superduperviktig lapp på mitt skrivbord, så tycker man ju att det ska kommas ihåg och göras rätt så snabbt (man har ju både  skrivit ner texten och sett lappen!) och sedan råkar jag sätta kaffekoppen på lappen så POFF puts väck med den informationen! Då syns den inte mer och finns inte heller kvar i min hjärna...
Voi voi, hjälp någon?? Hur kan man råda på detta? Har en sorts hatkärlek till dessa lappar..  vill bara kasta dem men klarar mig ju inte utan dem iaf :))

Den här veckan ska verkligen bli intressant. Imorgon ska jag börja en två dagars fortsättningskurs om våld i nära relationer, den handlar om hur man startar och driver stödgrupper för utsatta. Senare i veckan ska jag på studiebsök på ett skyddshem för att börja jobba extra där.
Det här är något som jag drömt om sedan jag var 18 år. Jag hoppas verkligen att jag kan jobba med detta för fullt inom några år.
Tänk att få stå på randen av början till drömmen! Det är så spännande och verkligen ett privilegium för mig!

mamis sötis

Min mamma är världens mysigaste! Idag åkte vi på snabbkryssning och hon bjöd på mat och så fick jag köpa lite smink från taxfree!
Sen gav hon mig detta mobilsmycke, för "jag är ju en mumin", sa hon.
<3 <3

stresskrivning och myspysiga vantar

ojoj, vad jag skriver... måste få ur mig allt och det är så kul att ladda upp pix... men märker att det inte är bra att stress-skriva... (måste rätta stavfel hela tiden..).. exet  (inte spöket!) kommer nämligen snart och då vill jag ha skrivit färdigt.
Jag diggar verkligen att blogga har jag kommit på, fast jag var osäker i början... ( se första inlägget). men tror nog att det e för att jag skriver för "ingen"... det e lättare då eller ja, som jag sagt förut... jag e stortrut och råkade ju säga nåt på facen nu.. hintade att jag kanske hade en hemlig blogg...
Typiskt mig! - Får se nu hur länge denna blogg lever kvar... får jag skrivkramp e ju allt förlorat... eller asså... det tråkigaste sku ju vara att jag börjar bara skriva tråkiga  "seriösa" saker och inte vågar nämna mina djupaste tankar eller nämna att jag tycker att vissa på jobbet beter sig som/är idioter...eller att jag stör mig på grannen eller kassörskan...
När jag tänker på att denna blogg sku läsas av vänner o kollegor så fjättras mina tankar och det känns bara - "tilt".....
Hmm... kanske detta är nåt att jobba på inom Personlig utveckling som jag ska börja med???? hmmm hmmm.. ska låta tanken mogna...
Annars då? Jo, jag stickade just klart mina fin fina vantar (det har tagit tid, men det e för att jag repat upp och stickat om igen för att få det perfekt).... de matchar baskern jag gjorde förra vintern (kul att ha ett komplett set) så här är nu resultatet:
Mönstret finns här (obs! jag har stickat slätstickning så att de matchar baskern) http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=44&lang=se
mönstret till baskern finns här: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=31&lang=se

husmoder - here I come!

På nämnda loppis hittade jag en otrolig bra bok från 1956 som handlar om hur man tar hand om ett hem på bästa sätt. Den ger tips på hur man planerar ett hem på bästa sätt (möbler, rumsfördelning..m.m), före barnen och efter barnen. Alltså, första hemmet som nygift par, sedan kommer ju barnen och då måste man tänka annorlunda, och när de flyttat ut - ja då måste det ju renoveras... :) superbra tips verkligen... :)
Speciellt där de listar upp alla husgerådssaker som man måste ha i ett hem. Bra, jag ska ta med listan till IKEA så e det kirrat!

Det är verkligen bra tips i denna bok, speciellt för en sån som mig som inte tvättat fönstren på fem år (i förra huset)...  och måste ha "dammsugar-dagar" för att det ska ska se någorlunda ut hemma hos mig :S
Ska plöja igenom hela boken så att jag blir en bra husmor och kan ta hand om mitt hushåll på bästa sätt. Så är jag ju oxå redo sen när min framtida man ( bara 1 ½ år kvar enligt en spåtant hehe) dyker upp... Då kan vi starta ett hem fort som attan tillsammans för jag vet ju redan vad som ska ingå............   ;)
Måste ju lägga in pix på mina kap inom köket då: En underbar stor kakburk (inte bestämt om jag ska ha mjöl eller müsli i den) och den lilla röda karotten (?) superfina och nu vill jag laga grytor dagarna i ända och använda mjölet/müslin hela tiden !

min fantasifulla "magiska" låda

Var på loppisrunda med en mysig kaveri igår. En av loppisarna vi besökte var den bästa jag någonsin varit på. De hade hur många saker som helst - möbler, tyger, kökspryttlar, böcker..m.m.. Det roligaste var att man kunde dra ut lådor i byråer eller öppna luckorna i skåp - och där var det en massa grejer där med!! Hur kul som helst, jag älskar  sånt!
Vilket leder in mig på min magiska låda jag hittade! :)
Jag hittade en cigarrlåda från typ femtiotalet som var väldigt fin...
Och när man öppnade den var den full av olika pryttlar från den tiden- jag blev lyrisk! I den ligger det alltså en massa olika saker, det mesta ser ut som trollerigrejer (Se bild!)... det är trästavar med snöre runt, spiraler med en kula i, träkulor, två tändsticksaskar med snöre i ena änden av lådan...träpinnar i olika färger som man delar (de sitter ihop med ett snöre i mitten) även en jojo i trä och en nyckelring...
Jag har ännu inte kommit underfund med hur man ska använda sakerna ( lär väl aldrig göra det) men det är inte tjusningen med det hela... utan tjusningen för mig är att när jag öppnar lådan väcks barnet inom mig ( svårt att förklara känslan) men en otrolig nyfikenhet infinner sig och jag tar upp ena saken efter den andra och tittar på dem, vänder o vrider.... kan sitta så jättelänge
Denna låda ska få bli min inspirationskälla till olika historier och till målningar... jag känner mig så inspirerad när jag tittar på alla roliga grejer i den. Ska ta upp sak för sak och titta på dem.. och hitta på en historia eller bild utefter känsla... känner att fantasin flödar. Kiva!
Undrar vilket barn som ägt denna låda för ca 50 år sedan? Vore kul att få veta det.
jag blev sen så exalterad att jag sedan köpte ett trolleritricks-paket från säkert samma tid, det är alltså flera papper i ett som man ska använda när man ska "trolla bort" mynt eller sedlar...Hur kul som helst, fast jag aldrig varit intresserad av trolleri som barn... då var det barbies,  my little ponys, rosa flufffluff  och rosetter som gällde... :)
De närmaste inläggen kommer att handla om min alla olika loppisfynd, hihi...

Idol Andreas Weise

Woohooo! :)
Nu har jag hittat min favorit  i Idol, så nu behöver jag inte se mer av uttagningen utan vänta tills den riktiga tävlingen börjar!
För vinner gör han ju definitivt!
;)

wieee - chokladbollar

dessa satte jag igång med när jag kom hem från jobbet! Helt makalösa! Mums!
I helgen blir det tjutt-tjutt, imorgon fika med en kompis efter jobb -> tjejkväll med film och skitsnack. Sedan på lördag loppis med en god vän. PÅ söndag möta mamma på en färja och äta och dricka gott och skvallra lite. Inte ofta man träffar mamis så jag längtar till söndag!

nuffror nuffror..... och räkningar kräkningar

Har tagit mig i kragen idag btw....
När allt är upp och ner med skilsmässan... jag och exet kan inte komma till skott med någonting, vilket leder till att alla extra resurser man haft ekonomiskt är försvunna och räkningarna samlas på hög...
Så nu har jag bokat tid till en ekonomisk rådgivare, måste försöka bygga upp en buffert igen samt få en ordning på det som känns som kaos just nu. Visst har jag innan detta lagt upp en  budget och räknat och räknat... men det känns så bra att ha någon som hjälper en med detta så jag inte står med allt själv. Ibland behöver man en extra puff i ryggen så man kan nå ännu längre än om man var själv.
Se hela bilden

jobbet och tvestjärtar

E på ett whohoo-humör idag. Jobber flyter på bra - har många inbokningar, en massa folk att titta på på torget.. Och efter jobbet ska jag hem och städa...
Ujuj, vad tråkigt det låter hör jag... jag vill ju egentligen inte blogga i dagbokstyp... vet en som bloggar typ " ...åt en ostmacka till frukost och sen gick jag och sket..." lite väääl tycker jag att det är.

Förresten blev jag fri fri från min tvestjärtsfobi igår :D, genom att utsätta mig för dem (dock ej frivilligt!) Jag tossade runt  i mörkret i mitt kök inatt för att ta ett glas vatten. Såg nåt "smuts/smula" på diskbänken och plockade bort det, när jag närmade mig roskkorgen så började "smulan" rör på sig... huga vad äckligt! Me nu vet jag ju att de inte är så hemska... men kommer aldrig att ta i någon frivilligt! Tänk vad man lär sig i livet - jag dog ju inte! Tänka sig, hehehe... det är ju faktiskt så att jag tillhör de få människor som har haft en tvestjärt i örat när jag var liten, inte så kul..... efter detta kunde jag inte se en tvestjärt utan att må illa.skalat kotten

hmmm, kom på mig själv med att sitta och titta på Idol... inte för att det skulle vara dåligt, men inte min stil, tycker det är lite för "skrikigt".
Var hos frissan idag och skalade kotten, hehe... frisören sa att jag hade en karbus på huvudet. hon var nog mer lättad än jag att bli av med den gamla "frisyren"....:)
Har inte tid att blogga mer, måste fortsätta att sticka så jag får vantarna klara, fick repa upp en hel del igår pga felstickat ett varv... lägger in pix senare.

här och nu och allt är bra

Åh, har en massa böcker och artiklar som jag betar igenom på jobb. Det är underbart att läsa och lära sig! Men sitter och hoppar mellan all litteratur, vill veta så mycket och det är svårt och tråkigt att beta av en bok i gången.
Bokade in mig på ett gympass idag, nu jäklar ska det blir av! Lets go, hey ho, slut på allt pösande!

Annars då?- Intet nytt i mitt tråkiga uuunderbara liv... bara sitter och väntar på att nåt roligt ska hända, vill ha nåt som stormar bort mig totalt!

Har börjat med en vana på morgonen, mellan snoozen, att reflektera hur jag mår och hur jag har det. Funkar väldigt bra, jag känner att just nu är allt helt bra och att jag faktiskt ligger i en stoor varm säng i en jättecharmig lägenhet. Det är ingen mirakel-lyckokur, jag är inte alls uppåtpositiv, men tycker om att vara i nuet och inte panika över saker just nu ( eller kanske detta håller mig just ifrån det?)
Det är inte helt perfekt mitt liv, det är jobbigt att helt plötsligt skiljas, byta jobb, ha sämre ekonomi, avstå från sina saker, få sämre kontakt till vissa kompisar som först var makens kompisar m.m....
Men allt går åt rätt håll. ¨Så om några år kommer jag att se positivt på detta, det är jag helt övertygad om.

Nä, tillbaka till böckerna nu!


pyssla och myssla

Jaha, då var pysselgruppen avklarad! Jag har nog inte på länge känt mig i mitt esse som på den pysselgruppen, alla är trevliga och har så fina projekt, och man får bra ideér själv.
Gjorde en nalle, hästen Einstein fick ett horn istället för vingar på min underbara kompis inrådan.
Jag har verkligen en vän ( hon som bjudit dit mig)som jag verkligen trivs med, hon är jordnära och är äkta ut i fingerspetsarna. ... ibland känns det som att hon ser rakt igenom mig.... jag kan inte dölja nåt för henne.. sen är hon djup och lite synsk oxå tror jag :) Helmysig!
Till dagen i ära så klädde jag mig i en stickad klänning från Jumperfabriken och Marco Polo-stövlar..
Jag lovar, jag ska snart sluta med dessa dagens outfit....  men det är lite roligt men totalfördummande...iaf för mig som har fullt sjå att fota mig varje dag.....
Det som är intressant med de folk som bor här på ön är att det aldrig hälsar på "utomstående" folk... har varit med om detta flera gånger och diskuterat detta med vänner som är inflyttade från närliggande länder...( de instämmer)...exempelvis  denna pysselgrupp..... När jag kom första gången sa jag hej och ville gå fram och skaka hand, men märkte att folk knapp tittade åt mitt håll, ingen sa hej eller frågade vem jag var ( de visste det väl redan) och tjejen jag haffade och tog i hand stirrade hjälpmig till min kompis....
Men sen när alla satt till bords så var diskussionen igång och jag var en i gänget, och idag är det en oroligt fin stämning... så alltså: inget hejande men välkomnande ändå....
Nu ska jag ta ett glas vin, varva ner... kolla fb och sen sticka lite... och sova såklart... imorgon blir jobb igen ( eller rättare sagt, sitt-upp-o-ner-i-stolen och stirra) för imorgon har jag inte myky inbokat.
ps. Skrivarkursen??? Jag har inte tid att gå den iaf... så jag fick ställa in.... så var det med det! ds.

hästen Einstein

Nu är hästen "Einstein" klar, hehehe... söt va? Frisyren liknar verkligen :).
Han kan inte riktigt stå på benen, så jag ska virka ett par vingar åt honom -> "den übersmarte Pegasus". Men det får bli imorgon på pysselgruppen, måste spara lite projekt så att jag har att göra i tre timmar.
OM jag nu far, dagens planer gick i stöpet nämligen. Kom hem från garnaffären och kände mig döösjuk... lite febrig och ont i halsen... så det blir att bara ligga hemma och kurera sig med te och kakor...

idag är det den 4 september 2010

Idag blir det kaffe hos en kompis som jag extremgillar, hon e så intellektuell att jag skäms ibland för min okunskap men vi har så kul ihop och vi kan ha långa djupa diskussioner... Sen bor  hon i ett gulligt hus som ingen annan har här på ön.
Det är så skönt med smarta människor, inte för att jag är det men det blir så annorlunda än att bara skvallra och "hålla sig till ytan"... Det osexigaste jag vet är nissar som inte förstår vad man säger, typ vet inte vad "älta", "febrilt" etc. är... så känner jag mig dum för att jag använder såna ord ( som ju är rätt vanliga?) och måste förklara mig.... ujuj...
Sen ikväll då? Ja, då ska jag nog bara ligga på soffan och pösa, virka o se på film....... Var igår till garnaffären och blev helt till mig, är inne i en turkos period nu och jag köpte detta fina garn som ska bli en amigurumi-nalle till ovanståendes väntade bebis... Färgen e mer blå på bilden men den är egentligen djupturkos...
Ska till garnaffären en sväng idag med innan kompisen, måste köpa ett nystan i samma färg som min vinterbasker jag stickade förra vintern.. måste ha ett par varma matchande vantar i vinter (och kanske dags att göra nåt åt sig själv??)
Har annars blivit bjuden på middag till ett par som jag känner, men soffan lockar mer ikväll... får se vad jag ska göra...
Slänger in en bild på dagens outfit, en kjol med svampar (hehe) och en härlig aprikos kofta, båda från bric-a-brac... mysigt.. får se bara om kjolen sen är cykelvänlig.... ;)

ytlighet och prytlighet

Ska på kräftis om två veckor med nygamla kollegor..... Och ytlig som tusan som jag är gick jag igenom garderoben igår för att kunna ha det färdigtplanerat vilken klänning det blir. Brukar gå på vilken känsla jag får när jag tänker på evenemanget, men nu har jag en känsla och tre klänningar att välja mellan.... Ujuj vad svårt det blir.... För att glädja lillesyrran lägger jag ut bilderna här på vilka valet står mellan ;)
Sen ska jag sminka mig oxå: tog en liten pix när jag sku fixa till mig för dagen...
Nå, det e ju en liten tid till festen så kanske jag kommer på till slut vilken jag ska ha... bekvämlighet och spillvänligt tyg har aldrig varit nåt för mig, jag tar det jag vill ha på mig när jag vill....

rubriker?

När jag sku spara och publicera nyaste inlägget så ville bloggen ha en rubrik, man får visst inte lägga ut nåt utan rubriktillsättning. Vet de hur svårt det är att sätta rubrik?? Jag skriver först och sen tar jag nån rubrik ibland bara... vill jag inte ha en rubrik så tycker att det kan få vara så... är så svårt att etikettera sina inlägg ibland....

nåväl, back to work

03092010

Jaha, sitter på kontoret rakt upp och ner i stolen. Finns inte en enda mänska  ute på torget att stirra på, det gråkalla vädret är nog orsaken.
Har egentligen ingen lust att blogga just nu, men fick en tanke nyligen som sa att man måste puscha sig over the limit ibland och ja, bara tuta o köra....
Och se! - orden bara flödar och jag har fått till flera meningar nu :)

Slutar kl. 13 idag så det är skönt. Har haft en längtan hela veckan av att bara komma hem och mysa i min lägenhet. Äta glass i stora lass och virka och sticka. Det är så mysigt att boa ner sig i soffan, slå på tv:n, ta fram mönster och garn och påbörja projekt.  Har läst att  handarbete är hälsosamt, minskar negativ stress och sänker blodtrycket. Vissa kallar till och med stickning för den nya yogan.
Helt min kopp te!

Så ja, jag har tagit denna vecka till att bara umgås med mig själv, handarbeta och äta glass. Men sen nästa vecka är det slut, då ska jag gå på gym och se till att komma ut på promenad. Inser ju att en veckas ta-det-bara-lugnt- och-ha-det-för-jävla-bra-hemma är beroendeframkallande samt onyttigt i längden. Så nästa vecka blir det GO!
När jag kommer hem ska jag ladda upp lite bilder, tycker en blogg utan bilder är såå  tråkig.....

Tjillevipp

rompompidom

Vad kul! Allting faller på plats! Gick just in på denna hemsida : http://astrologyzone.com och se vad som står:

"This month continues your meditation about what elements should stay in your life, and what has to go. It's not easy to let go of certain people or things that once seemed so stable and secure, but the recent eclipses have revealed certain truths that are undeniable. As a practical soul, you are accepting of what you know and of making new arrangements."

Tror på horoskop till 75%, roligt när det klickar.

På jobbet flyter det på bra, håller mig till timeline så alla är nog glada. Slutar om ca 1 h så då ska jag träffa en vän för en snabb fika. Ska bli skoj.... annars intet nytt. får återkomma ikväll, har ju inte kollat facebook ännu.

nu fortsätta jobba


RSS 2.0