Hello Happiness

Har börjat på en lyckokurs som kallas Hello happiness som alla inom organisationen ska medverka i. Man blir väl inte lyckligare bara för att man går den men man lär sig ta tillvara glädjeämnen i livet -lär sig se saker på ett positivare sätt samt reflektera mer över sitt liv, mående och sin omgivning.
Mycket av det man ska göra har jag reda gått igenom själv under sommaren. Ex ska man varje kväll skriva ner i en bok vad man har gjort för god gärning, vad man är tacksam för samt vilken lärdom man fått av dagen. Det är mkt liknande det jag gör på morgonen i fem minuter fast bara i tankarna.
En kul idé var  den att var och en på enheten blev "skyddsängel" åt någon (gm lottdragning) och man ska under detta halvåret kursen fortgår utföra goda gärningar/ge komplimanger/underlätta för den personen (utan att den vet om att du är dennes skyddsängel). Ett bra koncept! Sedan har var och en en egen liten ängel på ett bord där ens "skyddsängel" kan lämna presenter eller smått och gott för att muntra upp.

Visst kan detta kännas lite som loj-loj men samtidigt väcker det en glädje i alla,  barnet inom en vaknar och man vill göra gott. Sedan är ledd töntighet alltid roligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0