alfapet i mobilen

måste slå ett slag för mitt nya addiction ( beroende) nämligen WORDFEUD-appen som du får ladda ner i din smartphone.
Jag älskar alfapet (scrabble, betapet) och spelar nu dygnet runt med flera i familjen. Askul!
Nu ska jag ivähg på HIT - high intensity training! Det ni! Skoj ska det blir!
/tjosan

sarcasm at its best

Asså, jag  var med om samma händelse  igår typ som i denna sketch (förövrigt slår jag ett slag för undebara kids in the hall).

Jag bokade nämligen en akuttid till en frisör igår och fick tid efter jobbet.  Ta bort det mesta sa jag, och fick en fin kortkort frisyr. Hade ju faktiskt suttit och asflabbat åt denna sketch i söndags, och nu insåg jag när jag satt där i frisörstolen att tamejfan jag är ju den mörkhårige killens sits...
Nåväl, som jag skrivit tidigare har jag lite besvär med att prata med frisörer, men nu tänkte jag köra hårt och småprata lite, hon var ju så duktig....
och ja, jag vet inte vem det var fel på men det lät typ så här:
jag:- vad trevligt med nya lokaler för er
frisör med släpig röst:- jaaaa, jääääätte treeeeevligt...jo....
-och du ahr ju jobbat här länge...
- jaaaa...veeeerkliiiigen lääänge.... i samma ton som ovan i sketchen....
Ja jag skrattade mest åt det hela. Och fortsatte att prata och hon fortsatte att ge samma typ av sarkastiska svar, kankse hon var precis som den ljusa killen.... ?
Livet är roligt!

veckans gnällis

Var ju på undersökning på Ackis i Uppsala nu i veckan. Jag brukar nog inte kalla mig för otrevlig person ( inte med flit iaf, men vet att jag kan vara plump utav oeftertänksamhet) men då jag avr där kunde jag nor inte låta bli att fräsa. Jag minns inte vad jag sa direkt, men jag skulle vara fastande inför undersökningen och hade inte ätit elelr druckit på 18 timmar. Jag hade en timme på mig innan bussen till färjan sku gå. nå, allt blir försenat och när jag frågar sedan hur länge jag sku behöva vänta så säger de bara att -oj, vi har glömt dig, det finns ingen som kan utföra undersökningen.....
Då gick min sista propp!! Vet inte vad jag sa då jag var nog lite durrig i huvudet och hade blodsockret i tårna...morr.... Tur var att de fick  fram en sköterska som utförde undersökningen, men inte kul att ta taxi och slänga i sig en kopp kaffe och en halvsunkig köttbullemacka på vägen för att jag inte hann till affären emellan.
Nå, detta får blir veckans gnäll...

söndag

Denna dag bjuder på en lunch på Pilnsermackan där jag ska fila på ytterligare en insändare med min bekant A.
Efter det ska jag nog hem och skriva lite till på tenten ( kan ju avslöja att jag inte alls kom någe långt igår).
Det som inte ska få missas är Manifestation mot trafficking som anordnas här torget i stan i kväll, ser verkligen fram emot detta.
Jag vaknade för övrigt upp till regnsmatter, blixt oxch dunder! Underbart!  Ska sdtrax iväh o köpa mig en regnkappa, kom på imorse att det är nog en bra sak att ha....
/tjing

me-time

Idag har jag varit helt för mig själv och bara njutit av detta fina väder. först var jag  via Möjligheternas torg som  flera olika ideeella föreningar anordnat. sedan åkte jag ut tilll en kommun långtlångt bort, nämligen post- och tullhuset i Eckerö.  Där såg jag olika utställningar, både hantverk och fotografier.
Tog sedan en liten lunch där med iskaffe och njöt av värmen. Sedan skulle jag besöka två loppisar på vägen hem men tji fick jag, de hade stängt innan jag hann dit.
Ikväll är det tenta-skrivning som gäller... dock kommer jga sluta om en stund, ta ett glas vin och kolla på nån skräckis! Finemang!

är på språng

.... är på väg till stockholm för att träffa familjen ikväll och imorgon ska jag vidare till Uppsala akademiska sjukhus.
Kommer hem imorgon kväll igen. Så¨jag hinner inte skriva någe mycket här nu en kommer uppdatera  enorm sen när jag väl är hemma!
Njut av tillvaron!

nostalgimix (Candy Candy, Lilla huset på prärien, cinnamon chicken

Jag var helt galen i "Lilla huset på prärien" när jag var liten. Åh  vad jag drömde mig bort när jag såg  denna söta serie, jag drömde om att mr Ingalls var min pappa och jag ville oxå vara med om allt fint som hände där på prärien.
Ja jag tror att jag fick min uppfostran/livskunskap genom detta program på ett sätt.  Jag följde laura genom glädje och sorg från det hon var liten, och jag i samma ålder,  till vuxendom. (Samma sak var det med mangaserien om Candy Candy, där ville jag oxå ha dessa vackra klänningar och det stoora lockiga håret och  möta min stooora romatiska kärlek på samma sätt hon mötte sin antoooooniiiii).

Nåväl, ni vet det där avsnittet i "Lilla..." när Nellie har bjudit Alonzo ( som Laura är kär i) på middag och beer Laura laga maten fast hon ska säga att hon gjort det själv.  Maträtten var "cinnamon chicken" och Laura byter ut kanel mot cayennepeppar och det går ju på tok alltihopa.
Jag minns denna maträtt och tyckte det var konstigt, och har nu sökt upp den på nätet och lagade den idag, och åh mums vad det va gott! Hann inte ta en bild men rippar den från google och lägger ut  tillika med receptet som är på engelska.



Prova!!!


På tal om Candy Candy måste jag bara lägga upp introt till denna film/serie som jag var förhäxad av när jag var liten. Hittade ingen med svensk översättning, men lyssna till texten!(läs nedan) heeeelt otroligt, och detta växte jag upp med.
TEXT:

I like myself just the way I am.

A little fat, but so what? I'm as cute as a lamb.

Oh how I love climbing trees,

Talking and whistling with glee

My name is, my name is, my name is "Candy".

When I look at the sky, life seems far away

That's when I pinch my cheeks, and I will say:

"Smile, smile, smile, Candy

Make the tears disappear, Candy, Candy."


Allt för mig för närvarande. Ses åter strax.

i strumplästen

gick hem i strumplästen igår.....  trashigt, jag vet men det var antingen det eller att inte gå alls... :S
Hade lite för obekväma skor på mig, borde väl ha gått in dem lite längre innan man går ut och diskotekar loss....

underbara lördag

Guuud vad bra man mår när man sovit som en stock! Var uppe med tuppen  imorse och har njutit av en långfrukost och flera  kopppar kaffe.  Ska strax gå ner på stan och inhandla lite saker (vin, smink o dyl, kanske ett par skor på rea) inför kvällen, ska nämligen ut med vänner och dansa all night long. .... :D


Igår fick jag ett städryck på kvällen precis innan jag skulle gå och lägga mig... konstigt vilka ryck man kan få. Jag diskade, dammmsög och skurade golven helt så där bara, sen kunde jag gå och lägga mig nöjd och glad över att vakna till en städad lägenhet.
idag står annars träning (pilates)  på schemat, och sedan  ska jag försöka  plita ner en massa text till  tentan som ska lämnas in snart.... Hade tänkt sitta hemma hela helgen och skriva på denna tenta men ärligt, inte vill man sitta och läsa en massa om våld en lördagkväll?
VS
Svårt val va??
/tjipp

sorgstigen

jag skriver ju så mycket om att man ska våga ta steget och göra det  som känns rätt för då slutar det bra.
Det gäller ju även det sorgliga och tråkiga. Man måste se till sitt eget mående och liv, våga ta steget till något bättre. Och när man gör det kan andra bli sårade. Det har just hänt i mitt liv ännu en gång, och det finns inget jobbigare än att sticka kniven  i någon så hjärtat brister på grund av ens beslut.  Man vill någon allt gott men man kan inte erbjuda det som den andre behöver mest. För det skulle bara innebära att man offrar sig själv, vilket bara öppnar ett enorm tomrum. Vägen hit till det stenhårda beslutet har varit lång och snårig, men ändå otroligt glädjefull med många fina ögonblick.
Men att bara gå runt i cirklar med en växande frustration hos båda som till slut gnager sönder en inifrån går inte att leva med, och att sörja ett liv man aldrig fick är inget bra alternativ. Ju längre båda stannar desto längre bort försvinner ens livsdröm.
Känns som ett enormt ansvar man har för den andre, och det jobbiga just i min situation är att jag blir både den som  sårar och tröstar... ett invecklat arrrangemang och ett dåligt mönster som måste avbrytas direkt, jag vet.
Att kunna sätta punkt är en viktigt del i livet, som  till slut kommer hjälpa en framåt, till något som känns bra.  Även fast denna punkt går rakt igenom hjärtat som en spik.

tråkspunkigt inlägg

Det blev lite sent i går, satt uppe och kollade dokumentärer till cirkagurka kl 1 inatt, så idag är jag trött så trött. Så det var lyxigt att kunna gå hem en timme tidigare då från jobbet. Slutar annars kl 16 alla dagar förutom på ons o fre, så jag bytte ut onsdagens timme mot tisdagens... :S
Så nu sitter ajg och jäser, chattar och har det mysigt. Ute faller sensommaregnet ner, och det luktar regning och så där härligt fräscht. Älskar sommarregn, där det häller ner men det är ändå varmt och nästan vindstilla... :D
Ska på box ikväll, mitt  aktiva liv är verkligen maxad, kul att det händer mkt som man kan göra. Och att jag ahr en kompis som tycker lika bra om boxercise som jag (OCH står ut med att jag inte kan skilja på höger och vänster, räkna, koordinera hehe).
Är även laddad inför imorgon då det blir fika med flera vänner, längesedan vi träffades allihopa!
Återkommer senare med lite intressantare stuff....
ps. bilden har jag snott från ni vet var. ds

bloggtorka

Jag har haft bloggtorka här i några dagar som ni säkert märkt. Men har haft fullt upp med att vända tillbaka dygnet när jag nu ska tillbaka på jobb.  ska börja skriva lite mer om min vardag här tror jag, så tids nog börjar jag. var anars ute på min dagliga långpromenad längs strandpromenaden, urskönt med friska varma höstvindar.
Nu ska jag sova lite efter att ha chattat en stund med syrran. syns imorgon! najtnajt!
ps. Vågade hoppa i dag = ta steget/chansen! och det kära vänner ...slutade bra!

Lagom är bäst

dagens lärdomsord är lagom. Har ju fått salva nu för öroninflammationen och  fick lära mig the hard way att för lite salva gör ingen nytta, men för mycket leder till att du inte hör något!!
Så lagom är bäst, det kommer jag att förstå imorgon när salvan troligtvis smält bort och jag börjar höra igen...



:P

Weezer-spunk

Just nu har jag Weezer-spunk! och med det menar jag att jag lyssnar på deras nya låt " You might think" om och om igen.....  dygnet runt!! och hör jag den inte- så visslar jag den!!
har aldrig sett  filmen "Cars" och lär nog inte göra det heller.... men Åh vilken härlig soundtrackslåt! Har hört rykten att Jocke Berg från Kent sku sjunga in denna på svenska till översättningen. Åååhhh!
Tips: deras låt "smallville" är inte fy skam den heller.... sök upp den och lyssna!

wohoo! ska annars snart till läkaren- hoppas nu att denne kan hjälpa mig bli av med "plåthinken" över huvudet samt den fasliga öronvärken :D
/ Tjipp (men inte hajk)

designen (och öron)

ja nu vet jag inte alls...  säg gärna till om ni kräks av designen... jag vet varken ut eller in om detta är snyggt eller inte för det finns så mycket fint man kan sätta som bakgrund....
nu ska jag gå och lägga mig efter att ha sett på crime mysteries på nätet ( youtubar flitigt nämligen). Har varit på styrelsemöte tidigare ikväll och ska på ytterligare ett möte imorgon för att diskutera viktiga frågor.
men först ska jag nog gå till  läkaren.... känns nämligen som om jag har en plåthink över huvudet och öronen värken som  bara den. Hade ju hörselgångs-inflammation för några veckor sedan men det blev inte alls bra, eller jo några dagar bara men nu är det än värre än då jag fick behandling.
En rolig historia från då jag fick behandling var att läkaren berättade att jag hade små knutor på trumhinnan.
-Varför då? undrade jag.
- ja alla har ju ett bäst-före-datum vid 25år, sen går allt neråt och du är 29, svarade läkaren flinande.
Jag ba`:
- Oooookeeej....... ??

lopptorget

I lördags var jag på en loppis precis  runt knuten på mitt hus och där stod en tjej som  alltid har enormt vackra kläder på sig och är en riktig vintagebrud. Hon sålde en massa olika vintagekläder och till min förtret var alla för små eller för stora.... MEN det som var jättebra var ju att denna tjej även startat en vintageaffär  online med otroligt  vackra kläder. Jag har ju tidigare länkat till Vintagesmulor för alla som bor i Sverige eftersom jag älskar vintagekläder och nu länkar jag till Karin Erlandssons onlinebutik Lopptorget. Det som är bra är att vi som bor på denna lilla ö kan handla för avhämtningspris då hon säljer härifrån = askalas!

håhåjaja

Wohoo, nu ska jag ut på en låååångg promenad! Skönt är det verkligen när det är sådär soligt ute fast med friska höstvindar- riktigt uppiggande! sen är det liiite städning på G och sedan tror jag att det bär ut till hängmattan på andet igen. Detta är min sista semestervecka (nr 5/5) och den innehåller ganska många ärenden och åtaganden, men så snart jag är klar med dem beger jag mig ut till huset och äter hallon, plockar svamp,  ligger i hängmattan och fortsätter med mitt skrivande. = härligt!
Jag började skriva ca 40-50 sidor förra året, men jag tänker dra ett streck över allt det och bara använda mig av vissa nyckelhändelser  därifrån till mitt nya..... så går det till i min virriga värld... :S

Just det ja.... har dåligt med bilder just nu när jag lånat ut kameran.... Men smäller upp lite pics så fort som möjligt....
Ha en bra dag allihop!
/tjipp

klubbat med påföljande krappis

jaja, nu sitter man här kl halv två på eftermiddagen (just vaknat) med en kopp kafffe, med svintohår och inga anständiga kläder på sig (läs: morgonrock)... Suck. Och diskberget väntar... och långpromenaden...
Jag har iallafall sluppit huvudvärken och illamåendet ( för att jag nog drack en massa vatten igår oxå -mitt bästa tips i festande).
var igår på en födelsadagsfest och sedan begav vi oss ut till den nya klubben Kino som hade öppnat! Och himmelens vilket bra ställe,   det är en härlig känsla när man kommer på att man saknat nåt i flera år utan att veta att det var detta man saknat. Nu kan äntligen den här ön stå sig mot stockholm o andra större städer i klubbutbud tycker jag. Jag som älskar att dansa  släppte verkligen loss där på sennatten... och kom hem med ett stort smile halv fyra.
Japp, att klubba är verkligen kul!
ps. krappis = kort för krapula = bakfylla på finska.ds
EDIT: ändrade rubriken och stavningen på krabbis till krappis.... för det är precis det som Toja säger i kommentaren såklart. Finskan uttrycker B hårt som P vilket kan göra det svårt att höra hur det stavas. ( samma som K o G= kranen/granen...
/tjillevipp!

jag - en katekumen

Ikväll bliré party igen.... kanske slutar kvällen/natten på en av stadens nya klubbar - spännande!
medan jag skriver detta torkar det knallröda lacket på mina naglar..... Kom just ihåg att jag läste i en kvinnotidning för ett tag sen att det mest trashiga som fanns var röda långa naglar.... Så ikväll är jag lite trashig... :D





Jo, igår  hade jag samtal med en präst här på lilla ön. Det stora big-time grejen som jag sku göra är att jag nu skriver in mig i kyrkan, i församlingen. Jag kommer att gå med i ett katekuminat i september, och sedan på påsknatten nästa år kommer jag att döpas och konfirmeras.
När jag var liten läste jag Manna-bibeln, lyssnade skarpt till alla de olika bibel-berättelser jag hörde i skolan, från mamma och mormor. Min mormor hade en jättevacker bibel, med guld på sidorna. Den vackraste bok jag någonsin sett och hon hade den på sin hylla, alltid uppslagen... man fick inte röra den men det behövdes inte, det räckte med att bara titta. Fast jag inte alls kunde läsa de  snirkliga bokstäverna ( tror de var i silver) var det den vackraset bok jag sett.
Jag bad och bad till Gud när jag var liten, både tyst och högt närsomhelst, kände nästans hans närvaro och övervakning av mig vilket gav mig en enorm trygghet. När jag sedan blev tonåring tänkte jag bara fuck it all.....det fanns ingen som lyssnade eller trodde på mig... jag var ensam och det fanns tamej f*n ingen gud.... Men som sagt, tonåren överlever man ju och den innehåller en massa tvivel och identitetskriser och det är bara skönt att den är förbi. Idag  har jag skapat en trygghet i mig själv och vet vem jag är.  Och jag känner att det som just nu saknas i mitt liv är just detta - att hitta sin tro och kunna arbeta med den. Så som man gör när man är med i en församling tänker jag. Man träffar likasinnande, är med allt fint som verkligen svenska/finska kyrkan erbjuder.
Nu vet jag ju att den bibliska guden ter sig väldigt elak, i ganska många kapitel egentligen- men man har ett val- att inte ta det bokstavligt och att se till det fina, rena och det goda som det för med sig sig.
Som sagt -man väljer, det finns alltid ett val.
Nu kommer jag inte alls bli en tokig halleluja-tant ni som tror det, utan jag gör detta för min skull, i tysthet har jag hittat min tro och tycker verkligen att jag hamnat rätt.  Jag tror att jag gör vad min pappa ville  när jag varken blev döpt eller konfirmerad- få välja själv när jag är vuxen. Och det gör jag nu.

så att säga.....

kom nyss hem från frissan och har putsat till frisyren lite, så nu är jag snygg till lördagens fest.
Ska på zumba ikväll, har blivit i stan på em då jag fixat lite ärenden, men far ut igen till älskade hängmattan ikväll (efter att ha testat take away hos nya västernäskiosken, någon som provat? )
Är annars på väg att köpa textilsfärg, sådan där man färgar kläder med för hand. Har en klänning som kostade skjortan när jag köpte den förra året som nu är helt dassig i färgen... urk vad jag avskyr sånt... Men med lite extra färg blir det nog bra. Tror väl inte att det är tillåtet att färga kläder i tvättstugan va?
har annars bestämt mig för att göra en stor big time-grej, men jag återkommer till det kanske imorgon när jag verkligen utfört det. Berättar i efterhand s.a.s.....

tystnad är nutidens lyx

För mig är lyx inte att bo "mitt i stan", kunna gå på fina restauranger och svira på klubbar och kunna visa mitt välstånd i dyra detaljer.  Utan det är helt enkelt att få kunna vistas på ställen där det är absolut tystnad, eller enklare förklarat; att det bara finns naturliga ljud (såsom fågelkvitter, trädens brus och rådjurens barkande).
Det är inte på många ställen jag har upplevt totalt tystnad i miitt liv,och det är så skönt när jag befinner mig i den. Och den är lätt att känna igen, när du väl är mitt i den inser man att det är så skönt utan att få höra grannens toaspolande, bilarna brummande och människors skrålande utanför huset på nätterna.
Och goa vänner, som jag tjatat om tidigare - det är verkligen en utmaning att vara ensam med sig själv och sina tankar utan brus från tv, radio eller ipod.

nya innestället

Nu är hängmattan från Peru uppe!
Kan ju säga att vi slåss om platsen, något skönare finns nog inte än att ligga och gunga sakta medans man läser en bok. Det enda som hörs är fågelkvitter och trädens sus. Det tråkiga är väl att vi bara har en, så man måste vänta på "sin tur" hela tiden....
Har denna vecka verkligen "semester", dvs att jag ska vara ute på landet hela tiden och bara njuta av naturen (förutom imorgon då jag har frissa-tid). Jag tänker bara läsa och sola och ska absolut inte tänka jobb på grejer el annat arbetssamt.
Annars har jag haft gäster här ute till huset, känns genuint och supergott att bjuda på trädgårdens bär och handmalet kaffe :)
Är überförtjust i min gamla kaffekvarn jag köpte på loppis (plus så får man träna sina armar oxå varje gång man ska ha sig en kopp)

äntligen är den här!

Jag vet inte vad som hänt, men imorse när jag vaknade upp  och hade dragit mig under täcket en stund fick jag bara en känsla och en tanke att - Nu jäklar är det bra! Nu är det dags att börja ta tag i saker!
Sa jag hastade mig upp ur sängen, åt frukost och nu sitter jag med träningskläderna på och ska dra ut i friska luften i minst en timme - det bara kryper i kroppen på mig, jag måste bara uuuut!
Månne det är den underbara motivationen som infunnit sig efter ett års träda???  Har haft  lite lätt ågren över att jag för bara ett år sedan hade daglig motion minst en timme varje dag... sen i höstas s¨å var det som om någon släckte lyset bara... poff... så slutade jag med allt....
Men nu jaklar anamma. nu har jag inte tid att sitta och skriva- nu ska det bli en riktig lååååångis!


siddubarra

nu är allt besökande och festivalande över... har lite hangover ännu  fast  det är bara positivt!
nå jo, siddubarra....en sak jag kom på här i lördags när patrik isaksson spelade på festivalen är att jag verkligen diggar killen. har alltid tänkt om mig själv att jag inte lyssnar på honom och kan inga låtar, förutom den första singeln som jag minns var bra. 
Men när jag stod där i publikhavet kom jag på mig själv med att sjunga med i alla låtar, kunde nästan texten utantill.
Oh vad han är bra egentligen, bra texter på svenska utan dravel. Sen så kommer vi ju båda från Husby - så en förortsunge stod och lyssnade på en annnan förortsunge hehe...
Annars sku jag ta mitt pick o pack idag o flytta ut till landet en hel vecka o bara ta semester (= ligga o sola och läsa böcker på gräsmattan/i hängmattan) men nu blev det lite ändrade planer så jag skjuter upp det en dag. Får bli i stan idag och pyssla lite, kanske skriva en del under kvällen. Och så ska jag ta min lilla retrobil och köra till supermarket o handla lite..... blir nog bra det. kankse hinner med en fika med en vänninnna oxå.
Återkommer senare (eventuellt med ny desig då den jag har nu är lite dassig)
/tjing

RSS 2.0