i min familjs sällskap

Wohoo!
Nu blir jag upptagen några dagar framöver då jag får gäster idag, som nämnt tidigare kommer min bror + hans familj och en av mina systersöner!
Så uppdatering av bloggen sker om ett par dagar, nu ska jag bara umgås och njuta av deras sällskap!

mitt vattenhål

Det här är ju min blogg och som jag tidigare har skrivit  "incognito" i för att lättare kunna skriva ut vad jag tycker och tänker. Idag tänker jag annorlunda och skiter i om "alla" får reda på saker och ting jag lägger ut här. Det är ju faktiskt det bloggande handlar om.
Och jag har även blivit tillrådd att skriva även en politiskt blogg, där jag enbart lägger fram mina politiska åsikter och funderingar ( jag är ju även intresserad politiskt)...men det tycker jag idag är alldeles för tråkigt för att skriva om här på min blogg - för detta är mitt vattenhål, där jag får säga och tycka vad jag vill, om sådana små saker som finns/händer omkring mig- sidan är således helt till för mig själv och de som vill läsa. De som vill veta mer om vad jag tycker och tänker om saker och ting får fråga. Och såklart kan jag väl varva lite om funderingar angående mina politiska åsikter.
Sen senare kan jag eventuellt tänka mig att bara spåra in på det politiska.... men den karamellen ska jag suga hårt och länge på innan jag bestämmer mig....

festivalar

Voi voi voi
http://www.rockoff.nu/
Har gästat festivalen rockoff nu nästan alla dagar och trots att det verkligen är riktigt kul är det oxå ganska uttröttande. Har sett hoffmaestro, miss Li, Takida, the pusher, armand mirpour + paus-coverband = Asskoj!
men idag är jag helt slut och är hemma och myser och ser på "tv" via nätet ett tag. Och så spelas det ju inte nåt intressant idag heller...
Men imorgon går jag dit igen, och på fredag.... och på lördag hihi. Jag har ju gäster hemma då, nämligen bror min + hans familj men jag kilar iväg en timme varje kväll.... har ju planerat detta typ ett år nu så jag måste gå.

dagen i bilder

Det har  regnat och regnat idag och min tid har spenderats på landet med mina katter. I helgen hade jag besök av syster och hennes familj och nu kommande helg besöks jag av bror min! Skoj!

Nu på kvällen när det var uppehåll tog vi en promenad upp på berget här intill huset och åh vad det var fint överallt. Mr J tog med sin kikare och jag hade kameran med bra zoom.
Här står vi på berget och tittar ner på huset, hade man sett lite uppåt hade man fått se havet och några öar som ligger "bakom".
Ljuset är det finaste som finns här på landet, oavsett  tid på dygnet är det alltid vackert!

Mr J tog några härliga bilder på mig i gummistövlar och klänning!
Vid båtplatsen har nu den lilla blekinge-ekan fått plats.... den ska vi ro ut med imorgon och eventuellt lägga lite nät... eller bara ro för att det är så himla roligt!
På vägen hem hittade jag en intorkad Orch i marken.... undrar hur länge den legat där.... ;)
Sen ville ju lilla Ester vara med på bild oxå, vi satt ute en god stund när vi kom tillbaka för att smälta alla blåbär och smultron vi ätit på vägen ner från berget.

pilotisar, regn, tråkspunk, hönepönebiografi

Jag och mr J gick idag och köpte varsina pilotisar, mina är de bruna. Har ett par asdyra flashiga Dolce & Gabbana redan men de är lite åt det sportiga hållet... så dessa blir lite nytt och fräsch när jag nu ska på festivalen Rockoff och diskoteka loss varje natt o va snygg ( har ju semester nu så det blir party-party)
Annars så regnar det idag och är allmänt tråkigt....
Nåja iall fall så har jag kommit en bit med hönorna + hönorna (klicka gärna på länkarna )- jag är ju en person som måste ha många projekt på gång så jag måste fylla i färg i alla teckningar på en o samma gång- ska jag göra klart bara en så får jag tråkspunk.
De är väl inte sååå jättefina ännu men  de blir ( jag lovar hehehe)... den höna som håller för öronen vet jag ännu inte varför hon gör det.... asså vad bakgrunden blir... (ge gärna förslag). Hönan i mattan kallas " var tog du vägen?", hon som stickar " på väg upp" och hon som dansar "let shake it", hon med ballong "Ingen kan vara nere med en ballong!". Alla teckningar har faktiskt med en bit av mitt liv att göra/ olika händelser/känslor eller personer.  Hihi, som en hönepönebografi....

anklagad

Detta inlägg skrev jag igår, men det hamnade långt ner  före en massa andra inlägg  så jag publicerar det igen...
jag har  blivit kallad eller anklagad för att vara väldigt impulsiv. Det verkar vara många som reagerar på att jag "plötsligt" tagit ett beslut i någonting och sedan genomför det "plötsligt och hastigt".
Jag kan ju säga att så är inte alls fallet, utan jag är mer en seg fan som funderar, funderar och tänker om och om igen på saker omkring mig som har stor betydelse. Det som ingen kanske vet, förutom mina närmaste, är det att jag inte talar om alla stora funderingar  för någon. Det känns bara meningslöst för mig att sitta och dyvla hit och dit inför andra, tills jag bestämt mig såklart - då pratar jag med andra och vill ha lite råd kanske.
Så det är därför jag kanske helt "plötsligt" bestämmer mig för att byta jobb, flytta till en annan bostad eller separera.
Då har det tagit månader eller ibland år  som jag funderat på saken.
Så jag är trög i starten så att säga, men snabb efter att beslutet är fattat - för då vet jag att det inte finns nåt annat alternativ och jag är säker på vad jag ska göra.

*stolt*

Nu är första insändaren inne!! Wooohoooo!
Har ju skrivit här länge  om att jag har träffat en tjej och ska skriva insändare med henne och äntligen har vi börjat!
Det ska bli en serie för att få upp ögonen för våld i nära relationer och vi kommer att beröra flera olika teman inóm detta ämne.
Lägger upp länken till en gammal insändare jag skrivit -07  här för tidningarna har inte lagt upp den nya på hemsidan idag utan den lägger jag upp här:
Våldet i samhället måste stoppas
Gällande den grova misshandeln av en åländsk kvinna i Mariehamn i december 2009 (artikel i ÅT 11 juli 2011) dömer Högsta Domstolen ut ett betydligt strängare straff för detta våldsbrott än vad Ålands tingsrätt och Åbo Hovrätt gjorde. Vi konstaterar att det nu bevisligen har dömts ut för låga straff för grova våldsbrott där kvinnor är offer.
Högsta Domstolens dom stämmer bättre överens med vad folk överlag anser om våldshandlingar och det är på tiden att den som utsätts eller utsatts för våldet verkligen tas på allvar.
Om man även ser till andra fall där en kvinna utsatts för våld och som rapporterats om i media får man känslan av att förövaren dömts till lägre straff. Detta är inte acceptabelt och bör leda till vidare diskussioner och politiska beslut.

Med Högsta Domstolens dom blir det förhoppningsvis en stor förändring i framtiden för de som blir utsatta för våldsbrott. De som blir misshandlade har möjlighet att få upprättelse och förövaren kommer att bestraffas hårdare än tidigare. Det är ett steg i rätt riktning, men vi kan aldrig acceptera mot kvinnor, barn eller mot män. Våldet i vårt samhälle måste stoppas. Det är bra att politiker och domstolar även inser detta och agerar.


Där har ni det!

körsbär och virrighet :)

de senaste dagarna har gått i slowmotion... vädret har varit sisådär och dagarna har bara innehållit semesterdäsande.
Idag är jag i lägenheten men imorgon blir det landet igen där jag bla annnat ska mysa med katterna ( på bliden syns ester i "sommarpäls" = friserad)
Och idag har jag varit helt virrig, kan inte tro på det själv - få komma ut på landet och få lite friskare luft kanske.... Det började med att jag kom i köket mitt på dagen och ser att jag satt potatis i en kastrull med vatten - hade helt glömt bort att jag skulle laga lunch för länge sen... :S
Senare idag efter att har varit till apoteket gick jag in till mataffären, tog upp en korg och.... förstod inte alls varför jag sku in dit.... men ja jag köpte väl lite, bla annat bigarråer, men har ingen aning om vad jag tänkte handla från början....
Nu ska jag titta på lite crime mysteries via nätet  och njuta av de härliga bären. :D

Kan annars rekommendera filmen jag såg igår, Black swan, riktigt härligt skruvad thriller :10+


en kortis ( årets första egna chilifrukt har kommit)

Titta! Denna chili har mr J odlat fram,  den hänger på en planta som står i hallen i huset ute på landet! Underbart, och åååh vad jag är avis över att han är så bra på odling.

mifflar med designen #2

säg gärna till om det ser för urrkigt ut......
men håller på att få till det så att jag får en sida som är "lite mera jag" :D

ett kort inlägg....

ja, hela helgen har varit underbar med intressanta diskussioner, god mat, skratt och  ja bara det att umgås med sin syster är såå härligt skoj!
Återkommer imorgon, nu blir dte natt efter att ha städat och pysslat hela kvällen ( håller på med ett eget virkat pusselmönster  som kankse får bli grytlappar)...

lite stressigt

Laddar inför en kväll med f.d kollegor och vänner ! och med charcoal eyes, Monroe-hips och örontamponader pga extern otit är jag jäkligt redo för kvällen! ( externa otiten kom som ett brev på posten!
sedan ikväll gäller det, då kommer syrran ( kolla gärna länken om vad som hände senast de skulle komma på besök) och hennes kompis hit och hälsar på,  det blir nog full hålligång alla dagar så hinner nog inte blogg förrän om några dagar.
Nu ska jag skynda mig med att sätta fart för att gör mig lite snyggare!
/ tjohopp

copycat

Tog en sväng via ett galleri igår  och tittade på en  utställning i akvarell. Detta för att få se "hur man gör på riktigt" då jag aldrig tidigare målat i akvarell (mest använt mig av kol eller akryl). Trodde att det var ett big no no att ha kvar blyertskluddet men det är nog helt ok att  inte sudda ut det , det hade inte konstnären gjort-jag har ju suddat och suddat efer att ha målat i alla skuggor o dyl.
Jag har ju alltid lärt mig själv  i allt jag kan, ingen mormor eller kurser har lärt mig hur man handarbetar eller målar i olika färgmaterial. Nej, hihi jag lärde mig faktiskt sticka och virka när jag arbetade som vårdbiträde på en demensavdelning och tittade på hur de kvinnliga patienterna gjorde. Alltså föröskte jag kopiera dem och syvende och sist fick jag väl till en maska och sedan har det fortsatt. Många skrattar lite idag åt mig för jag "håller inte som man ska" i stickorna eller virknålen....
Rubriken till detta inlägg ger väl inte rättvisa, för jag kopierar väl inte direkt, utan jag  kollar in movesen och sedan utvecklar jag den till mitt eget.
Internet är även en bra plats att lära sig en massa olika tekniker ifrån.
Idag blir det annars besök på nåt som kallas sjödagarna, där finns det en massa folk som säljer saker ( de säljer samma saker på alla marknader och happenings - o vad härligt  tråkigt!) men på kvällen blir det nog bra musik och kul att se en massa folk ( läs turister).
/tjillevipp!

blomster

Det är väl lite knasigt, men jag tycker faktiskt att det är mycket finare med vilda ängsblommor som får växa fritt överallt på gården än att ha uppstyrda rabatter lite här och var med en massa planteringsblommor. Jag har absolut inte gröna fingrar så det kan ju vara därför jag ogillar dessa blommor där man tvunget måste rensa ogräs mellan var och varannan dag.

semester

Min första dag på semestern (som ska vara i fem hela veckor!) avnjöt jag på landet vid det fina huset!
För mig är det somrigaste som finns smultron-på-strån! Det är så förknippat med barndomen då man gick längsdikena barfota och plockade, åt en del och satt en del på strån. Hela smultron-säsongen är helt underbar!
Imorse när jag gick upp fick jag denna frukost som avnjöts i trädgården!
När jag nu går ut till fåren i deras hage, kommer de och välkomnar mig i ett stort tåg! Härligt! Några nosar på ens händer och låter oss klappa dem :D
Dessa otroligt ludna krusbär som växer på en buske  bakom huset som ingen plockat på 20 år, ska jag göra kräm på.  Hoppas att "håren" inte märks av bara.
:D

anklagad

jag har  blivit kallad eller anklagad för att vara väldigt impulsiv. Det verkar vara många som reagerar på att jag "plötsligt" tagit ett beslut i någonting och sedan genomför det "plötsligt och hastigt".
Jag kan ju säga att så är inte alls fallet, utan jag är mer en seg fan som funderar, funderar och tänker om och om igen på saker omkring mig som har stor betydelse. Det som ingen kanske vet, förutom mina närmaste, är det att jag inte talar om alla stora funderingar  för någon. Det känns bara meningslöst för mig att sitta och dyvla hit och dit inför andra, tills jag bestämt mig såklart - då pratar jag med andra och vill ha lite råd kanske.
Så det är därför jag kanske helt "plötsligt" bestämmer mig för att byta jobb, flytta till en annan bostad eller separera.
Då har det tagit månader eller ibland år  som jag funderat på saken.
Så jag är trög i starten så att säga, men snabb efter att beslutet är fattat - för då vet jag att det inte finns nåt annat alternativ och jag är säker på vad jag ska göra.

On my way....

Har just fått färdigt en del detaljer i några skisser med hönor.... är riktigt nöjd md halsdukens alla färger och mönster.... siddu man kan!! Nu återstår resten av alla skisser och sedan ska det ju bli bakgrunder till dessa två teckningar.... sjalen blev jag inte riktigt glad över men det får fixar jag till senare..

tack syrran

En livsviktig sak som lillasyrran lärt mig är att det här i livet inte finns någon som egentligen bryr sig, Det är bara i huvudet som man tror att alla tittar, dömer och bedömer.
Det är ju faktisk ingen jäkel som tittar på dig  och vad du gör i exempelvis  gymmet, utan alla har ju fullt upp med sitt.
Ingen på det stora torget bryr sig om du går ut med omatchande kläder eller köper en tanttidning (inte ens
kioskbiträdet!)
Så det sdär med att känna att alla tittar och man börjar känna sig obekväm i olika kläder eller situationer (tom fäller en tår på Uppsala centralstation!) är bara att dra ett streck över.
Så fortsätt leva som du vill bara - alla har fullt upp med annat än att sitta och glo på dig, så det är bara att tuta och köra och leva.

äpple/päron på styltor

Jo by the way..... har köpt ett par riktigt höga klackskor som jag sku har på mig i helgen då det blir en massa party party  och diskotekande. men som alltid blir jag osäker på vad jag ska ha på mig - Främst nu de höga klackarna....
Hur är det nu enl. alla "klädkoder",  ska man som tjockis ha skyhöga klackar?
Känner mig alltid som ett äpple/päron på styltor när jag är i min tjockiperiod och ska klä upp mig..... 
är detta snyggt eller inte???:

denna söndag

Denna helg har varit fenomenal! Igår morse blev jag spådd i tarotkort av en mycket duktig kvinna. Hon sa en hel del bra saker, ja så bra och många saker att jag knappt minns dem nu när jag tänkte skriva ner dem. men mycket handlade om sånt jag på ett vis redan visste, eller haft på känna att jag är på väg emot. Bara bra saker alltså.
Sedan blev det loppis, fika vid huset på landet med obligatorisk kelande med katterna.
Idag så har jag handarbetat mest, det blir en babyfilt i  färgen fuschia (hur uttalar man det?) till en bekant som nyss fått bebis ( varför ska alltid alla saker till barn vara i pastellfärg btw??).
Sedan blir det  en sjal åt mig i rosa samt en pistachgrön halsduk som nog oxå blir till mig.... Måste ju spara lite åt mig oxå, kom på häromdagen att jag mest ger bort allt jag skapat.... så jag har ju inget att visa upp när folk frågar vad jag pysslar med.

Har ju inte bara suttit inne denna dag, nej jag har solat, promenerat och besökt gymmet tjosvej!
Igår avslöjade förresten Mr J att han aldrig sett Dirty Dancing, vilket han ska straffas för ikväll hehe, så det blir filmtittande ikväll.  ;D

ba´att sudda ut, börja om, repa upp och måla över.....

Nu när jag sitter och fixar och trixar... pysslar och målar för fullt  alltså.. så kom jag på vad som egentligen är själva "knycket" (a´la farbror Melker)  i skapande.
Det handlar nog inte så mycket om talang, om att man kan ha det "i ådrorna" utan mer om att aldrig ge upp för vad man vill uppnå. Det handlar först och främst om att bejaka sin skapandelust, sedan om att helt enkelt sudda ut, börja om, repa upp och måla över  tills man uppnått resultatet man vill ha. Learning by doing så att säga.
Så gnäll inte om att virkningen/målningen inte blev bra, repa bara upp/måla över när du märker att det går åt helsike och börja om tills du kan.
Samma devis kan man nog även implicera på resten av livet oxå tycker jag.

inget nytt under solen #2

Lyssnar just nu på sommarpratarna i p3  med Nanne Grönvall (repris), målar målar och målar....
De senaste dagarna har jag umgåtts med flera vänner och bekanta alla dagar,  och det känns ortroligt bra (fick för övrigt en muminmugg av en kompis idag!). Älskar att träffa olika personer och umgås. Är nog en kolllektiv-människa helt igenom.
Har inte så mycket att säga här idag, nu håller jag på och pysslar en massa  men jag återkommer när jag har nåt intressant på g....

hönor hönor hönor

Har knappt tid att göra någonting längre, förutom jobba och träna lite för det började rycka i skapandetarmen i förrgår! och när det börjar rycka måste jag sätta igång direkt, för det typ kliar i hela kroppen annars.
Jag blev sugen på att måla i akvarell och har redan hunnit med tre skisser och har fyllt i en med färger.
och alla teckningar har hönor i huvudrollen, för de är så coola, tuffa och helagoa. Ja helt enkelt lätta att avbilda och roligt är det oxå. En är på tivoli, den andra  dansar magdans och den tredje stickar frenetiskt.
Lägger upp mer pix här när det börjar bli nåt mer.

filar på modet...

Blev såå inspirerad av en kollegas mod och starka karaktär idag!
Hon hade gått till en butik och blivit ovänligt bemött av expediten, som hela tiden sa emot henne och vände allt till ett problem, hur mkt än min kollega försökte vara vänlig och saklig.  Varpå hon sa till att nej, nu går jag härifrån och du behöver gå ut och svalka ner dig litegranna! Hon hade varit lugn och adekvat och egentligen bara påpekat vad hon kände och tyckte. Exepditen hade verkligen coolat ner sig efter det och de kunde prata efter det.
Modigt gjort!
Det är något som jag aldrig sku våga göra! Jga hade gått och kommit tillbaka nästa dag-på sin höjd.
Nä, min nya utmaning i livet är att bli som min kollega, att i lugn och saklig ton våga säga till när saker inte känns rätt för mig. Det är som med tv:n, jag måste bygga upp karaktären sakta  och kommer att våga mer och mer. Tids nog.
Samtidigt med detta ska jag även jobba på att sluta strunta i elefanten i rummet, sluta ignorera saker och ting bara för att andra inte kan ta itu med saken  eller vågar prata om. Yes,  pain in the ass blir jag säkert. Men så får det bli- jag sätter in det på de klagandes töntkonto bara.

nässelpesto

Sitter och lyssnar till en gammal bekant i radion och mumsar på detta - brännässelpesto!
Himmelsk gott!!
Plocka lite nässlor, ( ca 3-4 dl) koka en stund i vatten och skölj i kallt. Blanda ¨1 dl riven västenbottenost med vitlök (cirka gurka 1-2 st) olivolja (ca ½- 1-dl, beroende på hur du vill ha den) och 0,5 flagad mandel. Mixa till en smet. salta och peppra.
Häll över pasta och frizzla (rör om).
Jag älskar annorlunda smaker och vill testa allt jag kommer åt. Detta var dagens experimenterande!
ps. lägger upp lite snyggare bilder nu när jag har fått en bättre kamera. ds

cyprianus

Älskar ju gamla böcker och rotar alltid i alla antikvariat eller i loppislådor efter specifikt roliga och lite annorlunda böcker.
Hittade denna bok på loppis idag, fick den för en tia (1 euro) den innehåller förutom det som står ovan Tycho Brahe-dagarna. Tyckte det var en finurlig bok fast med ett skruttinnehåll för det är en ganksa negativ touch.... det listas flera olika (32 st) otursdagar där man måste vara extra aktsam - alltså inte gifta sig, ej resa  etc... samt finns det fyra bra dagar varje år. Verkar så pessimistisk att lägga ut alla otursdagar menjag tar upp de endast 4 bra dagarna: 25 januari,  9 och 10 februari och den 14 juni. Där har ni det!
I kapitlet planet-bok kan man ex. läsa om hur personer är beroende på vilken månad de är födda. Jag som är född i januari beskrivs bla så här: de som äro födda i denna månad, hafva sinne för poesi, men äro misstrogna, ondskefulla och svaga; allt hvad de företaga sig , lyckas för dem /..../ fruntimren äro vackra godsinta och kraftfulla.
(??)
Och för exempelvis de som är födda i maj är : icke fula  men utmärka sig icke heller   för en skönhet.
Ja, vad ska man säga! att det kan vara så enkelt här i världen. ;D

sommar

Igår var jag hela  vid huset på landet, svettades, solade och badade. På kvällen tog jag en promenad på grusvägen intill och plockade smultron på strån och njöt av utsikten.
Med som sällskap var mr J och alla katterna förstås. Det var ju de som visade vägen. Som jag sagt förut är katter smarta och mkt sällskapliga, våra gosingar gillar att promenera, leka kull och vara med när vi påtar i rabatterna.
Jag har på mig min vackra 50-tals baddräkt av märket Kronan som jag fått av lillasyster btw.
Vi hittade även kantareller - mums! de kommer vi att torka upphängda i taket! Så ska man göra enligt Mr J, för det gjorde alltid hans farmor.

RSS 2.0