"skriv tills pennan glöder och ögonen blöder"...

.......så sa en lärare till mig i mellanstadiet när jag skrev mina historier på svenskan eller vilket ämne det nu var. Hon ville alltid läsa dem efteråt. Och jag har fortsatt i omgångar i mitt liv.




Och så äntligen har skrivarlusten infunnit sig! Jag har gått och gruvat lite på att återuppta skrivandet igen men eftersom livet gått på i 180 senaste  året har jag fått lämna det åt sidan. men nu ploppar fortsättningen på några noveller upp i huvudet , som jag börjat på för ca 2 år sedan. Sedan har jag några nya berättelser i huvudet. Det är lite roligt hur jag fungerar, för oftast ploppar det upp ett namn, sedan ett ansikte/personlighet och sedan är det bara som om allt går på räls.... berättelsen kommer allteftersom automatiskt. Mina texter är oftast vemodiga, något som jag inte kan komma ifrån. Jag ahr försökt men det går bara inte, jag måste väl på det sättet få ut alla funderingar och all sånt som inte känns bra i livet ibland. Det blir vemodigt men ändå vackert. Många har reagerat på att de är snudd på läskiga ibland, fast med en tvist. Och det är ju ett bra betyg tycker jag.
Jag gör nog så att jag i helgen åker till tystnaden i huset på landet, steker plättar på vedspisen, klappar katterna och skriver och skriver.
Ja, så ska min helg se ut. :)

sockerlådor

Älskade sockerlådor!
När vi köpte det stora huset efterlämnade de förra ägarna en ca 10-12 olika sockerlådor uppe på kallvinden.  Visseligen i olika kvalitet men ack så söta och fina ändå.  Jag är så otroligt tacksam!  Man kan använda dem till allt, några ska bli små hyllor, främst i köket och i badrummet.  Någon ska innehålla nytvättade badlakan och handdukar. Redan nu har en fått förtjäna som tidningsställ. Bilden är väl inte den bästa men den visar på den fina patina de har som jag är förälskad i.

vila på maten

huffpuff... ligger nu och däser efter middagen på soffan under en filt. Läser en massa bloggar och i bakgrunden visas SVTs djurprogram om Kalahari, asså ett sånt där hur-lever-djuren-i-afrika program. Gillar upplägget och kunskapen man får, men det bästa är berättarrösten... så lugn och vaggande nästan... blir alltid lika slumrig när jag hör berättarrösten... vet inte vem det är men det spelar ingen roll...när jag var liten var det arne weise och det var lika skönt att höra på. Kom hem för en stund sedan efter att ha varit på längbesök hos en kompis och promenerat ca 2 timmar. Riktigt kul och skoj var det. Det blir inget aftrenoon tea ikväll utan det blir bastu och besök av mr J senare. Vi ska kolla på Pluras kök via webb-tv, det där programmet där det sups och röks....och lagas lite mat ;D

mycket på schemat

Mycket är på schemat idag, förutom att jag har utfört mina morgonrtiner (ligga i soffan under täcket och se Rachel Zoe och zappa mellan det och Nyhetsmorgon på tv4) ska jag strax  cykla iväg och hälsa på en kompis och hennes lilla bebis. KUL!
Sedan blir det nog afternoon tea med några andra  vänner ikväll. Emellan är det middag med mr J.
Imorgon är det åter dags att jobba igen. Har faktiskt börjat fiska efter nytt jobb och det har gått lite framåt på den fronten. Men jag återkommer till det senare :D



galej

Igår var jag på en rolig fest. Det var asakul med en middag först och sedan spelades det lite party-alias, skrattades och dracks en massa vin förstås.
Här är klänningen jag hade på mig (måste ju lägga upp lite pix på mina kära klänningar), en underbar flufficg sak i olika lager, med härligt konfettimönster. Till den hade jag en cardigan i marinblått som jag fyndat på H&M för 99kr.

jag var dock hemma redan klockan tolv när de andra skulle ut på galej till famous Arken.  Jag var lite för trött för att gå ut och känner mest för hemmafester just nu, får dansa av mig på Arken en annan gång! :D

wieee..loppispoppis

måste visa upp alla mina fynd från loppisen i dag! Vi skulle bara dit och kolla jag och mr J, men såklart kunde man låta bli att köpa på sig lite. Jag älskar verkligen loppisar, skulle kunna inreda med bara en massa billiga fynd.
Några härliga köksattiraljer samt en riktigt retro läkerolask ( perfekt för alla mina synålar). Saltkaret har jag drömt om att få ha hemma, och nu äntligen fick jag tag på en sådan!
sedan fick jag tag på ett vackert snirkligt gammalt träpusslel, där bitarna är asymmetriska...Vackert! Även en gammal cigarrlåda hittade jag ( som luktar såå gott av gammal tobak)
Vi hittade även ett gammalt kortspel Industrispelet, som fungerar som finns i sjön, fast man spelar med årtal och så får man läsa om vad som som uppfanns det årtalet. Sååå mycket mer lärande än att bara spela med dumma damer och knektar hihi.
En häftig kamera från typ 60-talet (?) fick bli en födelsedagspresent till mr Js pappa som fyller år i april. Den funkar säkert inte mna han har en stor samling med gamla kameror så den passar bra där. 
Efter fyndandet ( jag ääälskar ju verkligen fynd och får ett härligt lyckorus i kroppen när jag hitta nåt fint) avlutades dagen men en öl och tuniskisk gryta (med morot, potatis och annat gott + ett pirkkapäron till efterrätt -en känga till LCHF hihi..)

Nu är dte skavlan som gäller och sedan ska jag sussa sött. ska på boxercise imorgon :D

goodbye LCHF!! FOREVER!!

Nä nu slutar jag med LCHF för gott! Två gånger har jag provat (med något lyckad viktminskning). Efter några dagar är jag matt, trött och närmast deprimerad! Det sägs att det ska gå över efter ett tag men att må pyton för viktminskningens skull tänker jag då rakt inte tolerera! Jag blir så slut i huvudet att jag bara längtar hem till soffan och ställer in alla inplanerade aktiviteter som jag har. Så nu igår när jag kände att kroppen kändes som gelé bestämde jag mig! Jag slutar! För gott!
Nu börjar jag äta sallader och knapra på morötter, alla mellanmål ska bestå av en liten frukt. Då mår jag bra!!


shoes shoes shoes

hjälp! vad ska jag göra med min hall? Jag blir tokig av att det ser så himla rörigt ut, men har just nu inget annat alternativ till hyllan som ska föreställa en skohylla.  uschlan buschlan!

Jag vet att det kan bero på att jag har lite för många skor ( hehe ni sku se hur många till par jag   i garderoben brevid hyllan...)  men jag älskar skor och står för att jag tycker att man ska ha tre par för varje tillfälle...minst!

första dagen efter semestern-blues

usch, hur går man tillväga när man verkligen verkligen vill byta jobb men det finns inget ledigt på marknaden som matchar mitt intresse och min kunskap....  Just nu känner jag mig som ett djur i bur och vill verkligen gå vidare och hitta nåt annat att göra i mitt liv. Usch och fy att pengar ska styra, det finns några ströjobb jag kan tänka mig men jag skulle aldrig gå runt ekonomiskt.... jag sökte ett jobb nyss men fick det inte och börjar känna mig smått desperat.... Vill förtydliga att jag älskar mina arbetssyslor, men organisationen ska ändras till det sämre för just mig  och sedan tycker jag att sammahällningen all personal emellan är ganska tråkig och dålig, vilket jag påverkas psykiskt av.
Nu känns hela min jobbkarriär lika brant och lång som trappan upp till vinden i nya huset.....
Det kan ju vara så att det är första dagen på jobb efter semestern som jag har lite blues... men det är så att jag i flera månader faktiskt haft magkäsnlan som säger nej nej mer än ja ja när jag jobbar.... så det är nog viktigt att lyssna på den inre rösten.
nåväl....nu ska jag käka och hjälpa mr J med hans CV ( han är asadålig på datorer)
tjing!

full rulle ikväll

(notera att jag inläggsbombar)
har just käkat blomkålssoppa, väntar på att tvätten ska bli färdig. sen ikväll blir det spinning och senare kommer mitt spöke och hälsar på (jodå, han e kvar i mitt liv ännu, dock med lite mindre betydelse).
måste visa en bild på en present  som jag gjorde till min syster, jag fick en massa olika garner från min moster för ett tag sedan och min motivation förtärktes enormt :D
det blev en luftballong med två små passagerare. det blev en present till syrran och hennes bebis (som nu ligger i magen men alla hoppas att den kommer snaaart)
här är en närbild på de söta små:
Sött va?
Nu håller jag på men en kofta till mig i senapsgult, den blir nog färdig till hösten 2014. :D
annars har jag glömt att berätta jag jag idag tonat håret i Nicole Kidman-röd hårfärg. Blev väldigt nöjd! Bild kommer senare när jag är sminkad och snygg!
nu ska jag måla naglarna i champagnefärg så man e lite hipphipp och snygger  ikväll. ;D
tjipp!

full rulle ikväll

(notera att jag inläggsbombar)
har just käkat blomkålssoppa, väntar på att tvätten ska bli färdig. sen ikväll blir det spinning och senare kommer mitt spöke och hälsar på (jodå, han e kvar i mitt liv ännu, dock med lite mindre betydelse).
måste visa en bild på en present  som jag gjorde till min syster, jag fick en massa olika garner från min moster för ett tag sedan och min motivation förtärktes enormt :D
det blev en luftballong med två små passagerare. det blev en present till syrran och hennes bebis (som nu ligger i magen men alla hoppas att den kommer snaaart)
här är en närbild på de söta små:
Sött va?
Nu håller jag på men en kofta till mig i senapsgult, den blir nog färdig till hösten 2014. :D
annars har jag glömt att berätta jag jag idag tonat håret i Nicole Kidman-röd hårfärg. Blev väldigt nöjd! Bild kommer senare när jag är sminkad och snygg!
ny ska jag måla naglarna i champagnefärg så man e lite hipphipp och snygger  ikväll. ;D
tjipp!

fixardag

Dagen blev hemmavid firad, för att spexa till meningen lite. Tidigare har jag haft mina garnnystan i flera korgar och papperpåsar, vilket retade mig till tusen då det såg väldigt rörigt ut. Så på fm gick jag upp på vinden och bar ner en liten bokhylla från Ikea som fick bli en garnhylla. Det tog ett tag att ordna alla nystan nästan sånär färgkategori, men nnu är jag nöjd med resultatet. En gammal blomkruka fick tjäna som stick-och virknålsbehållare.  Tycker färgmatchningen passar bra med bokhyllan då jag även där  sorterat böckerna efter färg.  :D
Efter att ha fixat med garnen ett tag så börjadfe jag tvätta fönstren, då solen låg på och det var varmt så man slapp frysa ihjäl (i skrivande stund spöregnare det... suck). Har försökt hitta nåt bra miljövänligt fönstertvätt men har just nu inte fått nåt att funka bra, så jag använder fönstertvätt på flaska...

tjejkväll

förra helgen hade jag tjejkväll hemma hos mig, vi är några stycken som brukar ha "afternoon tea" en slags knytis med en massa skitsnack, skvaller och skratt! Och vin om det inte är arbetsdag dagen efter. Vi skulle kolla på melodifestivalen men missade den helt då vi skrattade och skvallrade så mycket att vi inte ens hörde vinnarlåten, trots att den spelades väl minst 2-3ggr...
Vi bullar alltid upp med en massa gottis, och alla tar "en del" var, typ sött salt och mitt emellan.  Jag bakade små fetaostpiroger och min vän L tog med sig en underbar chokladfondant som bara smälte i munnen! :D


Jag pyntade även med en massa ljus överallt, en massa olikfärgade ljus på liten silverbricka blev fint mitt på bordet..

'
Ja så här bor jag, det är lite smått men fullständigt perfekt för mig... :D

on the road again....

huffpuff...... sista semesterdagen och jag vet inte alls vad jag ska hitta på... å ena sidan vill jag avklara alla ärenden som ligger och väntar ( skattekort, skicka in personbevis till uppsala universitet etc...) å andra sidan ska man väl bara ta det lugnt och "göra ingenting" med ett glas vin och Oprah Winfrey... nå det är en vacker dag och jag ska fundera lite till vad jag ska göra idag.
tjillevipp!

one more time

Nämn något som gjorde dig glad igår: Mina katter! Träffade dem och gosade massor! 

Vad gjorde du kl 08 imorse: Gick till jobbet.... ooops.... jag börjar ju då men men... hittar man inga strumpor eller hörlurar tar det lite extra tid... ;)

Vad gjorde du för 15 min sedan: Haha, ringde min syster...det sa bara buzzbizz i luren pga dålig mottagning fast hon bor i stockholm!

Det sista du sa högt: jag sjöng (för mig själv)  " wolf in the house" av Catie Curtis

Det senaste någon sa till dig: hejdå...... ( aaaahh vad tråkigt svar)

Vad har du druckit idag: kaffe, kaffe och vatten, vatten

Vad var det senaste du åt: tomatsoppa med fetaostkräm, med fatslagsbulla till efeträtt ( semla på svenska)

Vad var det senaste du köpte: fetaost

Vad är det för färg på din ytterdörr: pastellgul, dörren är original från 50-talet

Vad är det för väder hos dig nu: mörkt, kallt, stilla

Godaste glassmaken: choklad

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: jag har aldrig kunnat låta kärleken "växa fram", utan jag måste ha direkt attraktion och ett "klick"... men det är nog olika för alla så ja, jag tror på det men kärleken är lika stark som har vuxit fram.

Sover du tungt: ooh nej! jag vaknar för minsta lilla.. ( och är sur som bara den)

Drömmer du mardrömmar: min senaste mardröm var för ca ett år sedan då jag drömde att jag var likadan som ungen i Sjätte sinnet... såg döda människor överallt och vaknade skrikandes

Trivs du med ditt jobb: ....nej... inte just nu, får återkomma till det i annat blogginlägg

Favoritklädsel: kjol eller klänning/tunika

Favoritlåt just nu: "jump in the line" av   harry belafonte...hehehe

Vad ser du om du tittar till höger: mitt antika skrivbord

Vad gör dig glad just nu: tanke på nytt jobb och stundande semester

Vad ska du göra härnäst: måla naglarna och titta på veckans brott med Leif GW Persson

Höger eller vänsterhänt: högerhänt

Humör just nu: loj

Favoritgodis: vinegums och mjölkchoklad

Kläder just nu: ett beige nattlinne från Granit

Sommarplaner:? Semester och vara alla dagar på RockOff

Hur många kuddar sover du med: två, kan inte sova annars

Spelar du något instrument: har spelat fiol och elbas

Morgon eller nattmänniska: nattmänniska, älskar att vara uppe på nätterna och se alla olika tv-program då. jag målar och skriver bäst på nätterna då inspirationen flödar


Vad är viktigast för dig: att vara tillfreds med livet

Är du kittlig: ja, under fötterna

Snarkar du: nej men jag gnisslar tänder

Stjärntecken: stenbock

Äckligaste insekten: tvestjärt! absolut!

Längtar du mest efter just nu: semester!! och en ny karriär!!


en tand kortare (?) :D


Var hos tandläkaren nyss, har ju fått rotfylla en tand i januari som fortfarande gör ont... ja idag kom dom på att de måste slipa ner en bit av tanden för att jag hackar och gnisslar på tänder på nätterna och då tar det i tanden som blir öm... :S Nåväl, nu e det gjort och nu ser det hemskt ut! Jag fick ju iofs välja om jag vill bygga upp tanden - men det kostar ju multum! Hmm... jag blev lite tagen på sängen s.a.s när jag låg  där i stolen och  han tog fram slipen.... Nu skulle jag ju vilja ha fått en dag eller två för att fundera på saken... Han (tandläkaren) lovade  iofs att det bara sku vara jag som såg att tanden är kortare... men jag vet inga jag heller...


NU till annat!

Jag tog ett foto igår på en fin detalj i farstun, i hörnet hänger ett rep som vi ibland använder... men jag har bestämt att den nog ska få hänga kvar där även efter renoveringen... det ser såå snyggt och genuint ut.  Älskar att ha stilleben lite här och där...





NU back to work.. hihi.....


Wuuupiiidoooo






Jippie! Jag har fått beviljat av mina chefer att gå utbildningen i "våld mot kvinnor" 15 högskolepoäng som jag skrev om förut! Jag får resan och hotellet betalt så nu är det bara att sätta igång att beställa hem olika böcker.  Det finns en liknande kurs här på min lilla ö men den är bara på 7,5 poäng och inte lika djuplodande. Kul att få gå kursen trots att det inte är ett kul ämne s.a.s!



Annars så sitter jag och dagdrömmer mig bort från mitt trista kontorsrum. Det är fint väder ute och ganska behaglig temperatur. Längtar så efter att få sluta om 2,5 timme och njuta av ledigheten (tills imorgon kl 8 då jag ska vara här igen, men men )... :P
Har semester den 11-22.3 och det ska bli sååå skönt, jag ska njuta av varenda sekund ... och låtsas som om jag inte har ett jobb alls utan livet bara leker!!




sista för idag....

Fick fortsätta på nytt inlägg då jag inte vill mata ett blogginlägg med hundra foton på en gång....
Här kommer bild på badrummet. det var tidigare ett förråd och bastu, men vi tog bort mellanväggen samt en dörr. Sen tog vi bort ett av de två fönstren och vände på fönstret så att det nu ligger vågrätt. Det fina är att vi fick tag på en retrotoalett med spolspak i helt fungerande skick. 

huset

Jag älskar ju mitt ena hus, hur det än går med skilsmässan så är detta verkligen mitt drömhus som jag har jättestor lust att inreda. Ljuset är toppen på dagen och på natten är stjärnhimlen klar och allt är tyst och stilla.  Det som är fint inne i huset är att det är så färgglatt, hallen/farstun är knalligt blå och lila, och har varit det ända sedan det byggdes 1860.
har tagit några bilder för att visa på några fina detaljer, samt även lite av renoveringen just  nu... mestadels badrummet.
Farstun utifrån:
farstun inifrån:
diggar taket, funderar på om det ska få vara så och inte måla om...lite patina sådär...
hallen är sååå snygg!! Det blir lite extra pyssel bara att isolera hela alltihopa bara :D

pixelipix

vad snackade jag om förut? " Delad vårdnad om kameran"??? Jag har ju värstingmobilen nu ju som jag kan ladda upp pix efter pix med.
Jag var ute till ett av mina hus idag och lekte kull och kurragömma med katterna ( ja katter är roliga och mkt lekfulla djur) och tog några fina pix. Det var en helt underbar dag med strålande solsken och temperatur runt +0....
denna bild är från västra sidan av huset = "äppelträdgården"
Detta träd står på sydvästra sidan av huset, älskar formen på alla grenar, som om det är på väg krypandes mot huset.  Bakom trädet på åkern kommer det att gå en massa får i sommar. Vi kommer att hyra ut lite mark till en fårägare och det kommer att blir såå skoj.

Dagens suris

 Morr... Jag är inne på annonserna på öns båda tidningar här på lilla ön och söker lägenhet. Att det är fler som söker lägenheter än hyr ut är vida känt och inget problem alls. Men det som jag har märkt senaste tiden är att några unga tjejer som söker lägenheter lägger ut bilder på sig själv i olika poser som bifogas deras annons där det står hur gamla de är, intressen osv, att de är tysta och ordentliga....
Ska det verkligen behöva gå så här långt att annonsering av lägenhet sträcker sig till att bli någon form av kontaktannons!? att den som är sötast och tystast vinner lägenheten? Och var kommer idén ifrån???! Funkar det verkligen? Och är det acceptabelt att man måste visa bild på sig själv för att få någon hyresvärd intresserad?
Jag har sån lust att kontakta dessa tjejer och berätta att utseendet inte ska spela roll, att de absolut kan få en lägenhet utan att spela på sitt utseende. Att en sån världsbild är förlegad och att tjejer måste stå upp för varann och orka kämpa mot det utseendefixerade samhället.


Aaaahhhh....! NU är jag arg så jag  orkar inte skriva på detta inlägg mer.... måste ta en paus.. och sluta gå in på bostadsannonserna för jag börjar bara koka!!

lite smalltalk



client list cartoon character

Jag har upptäckt att jag förutom kaffe, choklad och tv-tittande blivit beroende av dessa olika blogglistor man kan använda sig av. Och vad fort det gick!! Men jag lovar, det är  en övergångsperiod! Jag börjar avgifta mig direkt efter att jag publicerat denna. ;)


Matvanor:

Bästa maträtt? oj, det ä'r svårt att välja, Men jag gillar stark mat med mycket vitlök. jag är en periodätare- asså jag kan äta samma maträtt i en vecka, sen byter jag till annan rätt. Denna vecka har jag ätit blomkålssoppa med strimlad bacon ca 4-5 ggr....


Bästa dryck? Rött vin.. och det ska vara kvalitet! Jag betalar gärna mkt pengar för ett vin som håller kvalitet, än tvingar i mig nåt surt som magen kommer att krampa av i en vecka.

Hatdryck och maträtt? Jag hatar makaronilåda/-pudding, det är nåt jag aldrig kommer att servera i mitt hem.  Bara tanken på den snuskiga äggstanningen får mig att rysa. Har nog svårt för äggstanning i annan mat oxå.  tequila har jag druckit en gång i mitt liv och tålde det inte! så tequila är väl hatdrycken:)

Bästa alkoholdrink? Sprite med Bacardi Razz...mummma!

Använder du smör på smörgåsen? Beror på vilken diet jag går på, men jag använder just nu äkta smör på mackan.


Smågodis eller färdiga påsar: smågodis!

Favoritglass? Mövenpick jordgubbsglass eller Magnum mandel. 

Shoppingvanor:

Hur mycket shoppar du för varje månad? ooOOOoo...vågar inte säga... Eller jo, asså det blir för en tusenlapp (kronor) då och då ( tycker om speciella märken), men långt ifrån varje månad

Har du mer skor än kläder? Nej, men skulle gärna vilja ha det! Jag önskar mig tre olika skor för varje tillfälle, MINST!

Favoritplagg? Min puderrosa klänning med paljetter i olika färger + olika mönster, min sk. "sex and the city-klänning" som min syster kallar den.

Hatplagg? jag ahr väldigt svårt att klä mig i jeans och topp, men jag hatar inte detta. Jag älskar kjolar, klänningar och tunikor.

Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du? Jag jobbar,  med ensamarbete med människor typ....

Vad vill du bli? Jag vill bli den som startar en kvinnojour.. jag är trött på att det inte finns här.....

Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Ja det gör jag, men jag vill utbilda mig ännu mer! Stoppa huvudet full med kunskap så att det piper ut ur öronen till slut :D

Är lönen viktigast? Nej, då blir det nästan prostitution tycker jag.

Boende:

Lägenhet eller hus? Hus, men just nu bor jag i lägenhet och trivs bra med det oxå.

Framtidsplaner med boende? Hus blir det absolut. med underbaraclara som inspiration, jag älskar hennes stil och inreder nästan samma.


Landet eller mitt i stan?
spelar ingen roll, bara huset är genuint. Men ska jag bo på landet ska jag ha en killer-terrängbil!

Mysigt eller sterilt? Mysigt... absoluto!


Lite allt möjligt:

Har du barn? Näpp nix

Är otrohet okej? nej det tycker jag inte. men jag skulle nog kunna förlåta ett snedsteg tror jag.

Älskar du någon? Ja, min familj.

Betyder familjen mycket för dig? Typ, jag bor inte nära min familj, men nog mår man bra när man träffar familjen alltid fast det inte är ofta.

Är du lojal? Ibland, när det passar mig moahhaaa.. nä, men det e klart att jag håller snattran om nån bett om det osv.

Tycker du om att dricka dig full? Japp, i glada vänners lag! När jag är full dansar jag runt och har asaskoj!

Hemmafest eller krogen? Hemmafest e nog snäppet roligare.


paltkoma... och virkning

Sitter och myser i soffan efter att ha ätit pizza med mr J.  Har ju varit lite sjuker m huvudvärk och snuva men idag kändes det bättre. Så jag tog en bastustund mitt på blanka dagen och har sedan bara vilat, målat naglarna och hafrt ansiktsmask ( tänk vad lite som behövs för välmående ibland!). Sedan kom mr J ( asså mannen jag är gift med, för att inte förvirra) och eftersom vi var sååå hungriga såg vi inget annat alternativ än att köpa varsin pizza...
Nu ska jag sticka och virka lite, håller på med en luftballong med två små passagerare i korgen ( en gris och en nalle..+ en pingvin som e halvfärdig)  samt en alpacka-filt. Bilder kommer så fort jag får vårdnaden om kameran en helg hehehe.....
Lägger in en gammal bild, fast det är lite tråkigt.... :DEn kompis lilla dotter fyller två år nästa veck a och då ska jag på kalas.. .Kiva! Älskar kalas. Jag virkar amigurumi men nu har jag sett mönster på stickade amigurumis och tänker sno ihop en docka och ge bort. Hopas jag hinner bara. Har lite garn hemma som jag tänker använda mig av.

några tillbakablickar... :)

För 5 år sedan: hmmm.... då var det 2006.... då var jag på praktik på Huddinge sjukhus psyk.avdelning M76. Mycket intressant! Kommer ihåg att jag ville stanna kvar i sthlm då och jobba på det där stället. Men det sku ju aldrig funka eftersom jag inte skulle ha haft någon utbildning alls i så fall och inte kunna få jobb.

 

 

För tre år sedan: 2008.... efter att ha jobbat  tre mån som färdigutbildad fick jag fast tjänst! Wohoo... Jag gifte mig efter 9 år tillsammans med samme man på sommaren, sen började sökandet efter "det perfekta huset". Vi fick kattungar då oxå!

 

 

För ett år sedan: Hade jag just flyttat till egen lägenhet, som hade vatten och värme (saknades stort i torpet vi bodde i). Det var en lyx att få ha ett "riktigt" boende där man kunde duscha varmt länge och slippa sova i dubbla ylletröjor. Jag hade bestämt för länge sedan att separera och det var skönt att äntligen ta steget fullt ut. Ångrar inte  mitt beslut, fast vi idag går i parterapi och kanske hittar tillbaka till varann.

 

 

För tre månader sedan: Oj, det minns jag inte alls....  typ hela okt-nov var bara mörkt och kallt....

 

 

Igår: Var jag hemma från jobbet (och idag) för jag har haft kroppsvärk och mkt trötthet.

 

 

Imorgon: Ska jag jobba igen... Sen blir det att fika med en kompis, det blir säkert hela kvällen vi umgås och skvallrar. Skoj!

 

 

Om ett år: Då ska jag vara lycklig och känna att alla bitar i livet har fallit på plats!  ( det blir alltid det man bestämmmer sig för ;) )

 

 

 


RSS 2.0