kan inte få nog

Jag kan bara inte låta bli att lägga upp vackra bilder på mitt hus och gården. Det är sååå vackert att det är svårt att förklara. Jag kan inte få nog av att vara här och bara njuta.
Så nu blir hela dagen presenterad i bilder,
here it comes:
Först höll jag på med mina pallkragar  medan mr J renoverade i badrummet med sällskap, sen blev det kaffe i trädgården:
Sedan fick jag besök av kaveris (kompisar) och hade husvisning, (fast  före det  hade jag svängt ihop en lyxig pasta carbonara på vedspis - det ni!) ;D

På kvällen blev det en skogpromenad nere vid vattnet. Jag har kommit på att jag ar en sådan person som behöver fart, färg, kompisar och hetsigt stadsliv, men även den vackra skogen och naturen. Då är jag hel.
Jag älskar de små vattenkärr (nåja träsk) som finns lite överallt och små diken. Det är lite trollsk över det hela:
Här är vår båtplats, det syns knappt men bryggpålar är uppsatta så i sommar ska mr j och jag spika oss en brygga. Då tar jag på bikinin, tar med filt, kaffetermos och en bok och lägger mig där och solar:
jag traskade runt i all sörja  när helt plötsligt träskmonstret grep tag i min stövel och drog mig neråt i dyn, jag skrek men ingen hörde och jag var fast....
...ett tag...
skämt åsido - det är förjäkligt hur dyigt i skogen det kan vara nära vatten, jag sjönk ner med hela stöveln. Men som tur var kom jag loss och kunde gå till ett litet dike och tvätta gummistövlarna rena från leran:
Nu ska vi snart ta oss varsin öl, sitta på trappan och se på utsikten och bara njuta av tillvaron. Känner bara lycka just nu :Dsee you!

Håller på och pluggar för fullt.... hinner inte med inlägg ens... fortsätter efter att jag läst så ögonen blöder ( och efter mitt jogginpass)

tidsfördriv

istället för att  plugga kan man fylla i en massa frågor... :D

- Vilket stjärntecken är du? Stenbocken

- Tror du på Gud? jag tror på nåt gudomligt, men ser mig inte som kristen. Däremot så tänker jag döpa mina barn i kyrkan och jag tänker även börja gå på gudstjänster så småningom. Jag får frid i kyrkor.... *kom just på det... jag tror nog på Gud på ett sätt*. 

- Tror du på Jesus? Jag tror inte att han hade sina "magiska" krafter, men han har nog funnits och var en mkt karaktäristisk person. 

- Tror du på spöken? ja

- Skulle du vilja spå dig någon gång? jag spår mig hela tiden, måste ha "kontroll".....

- Tror du att en människa har fler än ett liv? ja jag tror på reinkarnation

- Tror du att du har haft ett tidigare liv? Absolut, jag har säkert bott i flera olika länder och tillhört flera olika kulturer

- Har du haft en övernaturlig upplevelse någon gång? Nja, inte direkt men jag har haft sanndrömmar 

- Tror du på änglar? nej, faktiskt inte

- Har du läst Koranen? ja jag har läst en del och anser att den är vackert skriven men tyvärr feltolkad av många. 

- Vad skulle du önska hända när man dör? att man bara blir i ett lyckorus

- Om du fick träffa ett dött djur, vem skulle du vilja träffa då? Svårt att välja, jag vill träffa alla mina djur igen som jag har haft :D

- Om du fick träffa en död människa, vem skulle du vilja träffa då? min kompis som gick bort alldeles för tidigt för 9 år sedan.

- Vad tror du händer när man dör? att man bara är i ett lyckorus, sedan föds man igen. Tycker det verkar vara ett sånt oerhört slöseri på vackra själar om man baar lever en gång.
frågorna kommer ifrån : http://vetavetaveta.blogg.se

surprises

Helgen flöt förbi fort som sakuli, var lite bakis igår fm men men sen släpade jag mig hem till en polers och  provbakade tårtor och annat gott inför hennes dotters namnkalas.
Idag har det varit annat - det var första dagen på denna jobbvecka och jag är skruttiger i kropppen. Det började i lördags när jag märkte att jag inte har någon känsel i ena stortån ( intressant va?) , det pirrar bara i den vid beröring men blodcikulationen är ok, och det blir sämre och sämre. Har ju haft problem med fötterna länge nu och har svårt att komma in skorna längre, alla skor klämmer fruktansvärt.  ordnade en läkartid åt  mig imorgon så det blir intressant att se vad det kan bero på.
Imorgon ska jag även besöka tandläkaren igen, var där idag efter att ha haft en ömmande rotfylld tand sedan januari. Idag upptäckte hon att jag hade en "plupp" ovanför tanden och vågade inte göra något annat än att boka mig till en annan mer erfaren tandläkare, troligtvis måste jag få ett besök till en tandkirurg oxå.... *hello banklån!!*
En kul grej var ju att min tandläkare pratade "tandläkarsprk" med mig och kallade min tand för ditten och datten och huubidoobi - oki sa jag och nickade som om jag fattade och svarade sedan: ja, och sen är tanden mycket gropig oxå...
- Det var precis det jag just berättade sa tandläkaren...hehe...
svara inte på sånt du fattar nada av utan fråga "Va" istället var lärdomen av detta.

party party

Sitter och gör mig redo för att göra stan ikväll... (vilken stad??) det blir  samma gamla vanliga, men ack så snyggt - sotade ögon och klänning.
Det är intressant att tänka att jag sedan imorse tills för någon timme sedan höll på med trädgårdspåtning - planterade,  rensade ogräs, klippte gräsmattan, spikade ihop pallkragar ...ja, allt möjligt lantligt påtande ute vid huset som vi renoverar. Och nu sitter jag i stan i min lägenhet och sminkar mig och lyssnar på Eminen (endast för att få upp partymood - jag lyssnar inte annars på honom...  ;P).
Nå nu ska jag skynda mig, vinet som ligger på kylning väntar...mums!

inget nytt under solen i detta inlägg

är så tröttis nu så jag orkar inte skriva nåt roligt-poligt blogginlägg just nu....
Somnade kl 3.30 inatt o upp 6.30.......... usch och fyyy.... jag hatar verkligen vaknätter... tröstar mig med att jag kommer att sova som en gammal gubbe inatt iaf. :D

var på en föreläsning idfag och kommer att berätta mer om detta senare.
tjosvej!

slutwalk

"SlutWalk" handlar om att marschera mot att kvinnor blir sexuellt skambelagda för hur dom klä sig, hur många en har haft sex med, att en har haft sex alls, osv, och att som var poängen till att denna marsch startades  när en polis talade för juridikstudenter om förebyggande arbete mot våldtäkter - att dom inte skulle klä sig som "sluts".snorgärs i soppan

Idag överraskade mr J mig med att laga soppa till middag. Han hade lagt ut nät igår och fått en del abborre,  simpor och flundra. Soppan såg helt bra ut som de flesta fisksoppor ( vitt och en massa grönsaker)
Här är en blaffig bild:
MEN precis när jag lagt upp soppan i min skål berättar han att han även lagt i en del snorgärs oxå, för han ville testa hur det funkade att tillaga dem ( snorgärs är de där slemmiga kladdiga småfisken med horn).
Jag är en så otacksam person att det enda jag satt och funderade på var när det helt plötsligt skulle kännas slemmigt i munnen eller smaka illa,  och det hela förtog smakupplevelsen av soppan. Så jag vet faktiskt inte hur den smakade på riktigt och jag har ingen lust att ta en ny portion.... sorry mr J... men så funkar jag....
Det var ju nu inte nåt snorigt i soppan, men psykologisk så funkade det inte bara.
Så jag gör en sallad till kvällsmål. Mums!

gymmi-pymmi

Ja då har man börjat lyfta skrot på gym! Härligt värre - började igår. Hade med min kompis M och vi gick runt  till alla olika mackapärer (härligt ord!) och hade skitskoj. Sedan drog vi på ett boxercise-pass.
Det som jag verkligen lärt mig är att det inte är en enda jäkel som stirrar på mig eller skrattar åt mig, det är ju det man trott förut - att man inte kan gå på gym för alla tittar för att man är tjock eller gör fel. Men ingen jäkel bryr sig och det är flera tjockisar där  och det är bara sååå skönt.
Fick ju svart på vitt att jag var överviktig idag på hälsoundersökningen :( så idag efter jobbet for jag iväg och tränade ensam och det gick galant!!

en försenad påskpresent

Fick idag en påskpresent ( "Stefans lilla gröna"), något försenad då den enligt  mr J behövde beställas från bokhandeln. Jag blev grymt överraskad och jätteglad!


Jag älskar allt med stefan sundström - musiken, krönikorna, funderingarna och vad blir inte bättre än att få lära sig om odling och tillaga mört av självaste The Man! I helgen ska jag ordna egna djupsängar (pallkragar?) och så all sorters ljuvliga ätliga saker!!
( jag ska förresten skriva mer om Mr J och spöket sedan, jag lovar,  alla får läsa the hole shabang! sedan när jag har tid att plita ner hur situationen ser ut idag)
Beställ boken här från ETC :http://varuhuset.etc.se/sv/product/574/Stefans-Lilla-Grona

nu är den här

I helgen var vi i stockholm och hämtade  hem spisen från 60-talet! Den är ursöt och själva spisplattorna ("spiskringlorna") går att vika upp. den är eldriven (?) men ser uta att vara en gasspis.


Resan till stockholm  var helt fantastisk annars! Förutom att hälsa på alla fantastiska familjemedlemmar så shoppade vi massor av billiga saker!
Bilresorna skulle jag kunna vara utan, men jag måste säga att det blir fina bilder med regndropparna.

äntligen här

Nu har jag haft ett avbrott i bloggandet en vecka.  Det var abslout inte meningen men jag har haft tjutt-tjutt hela veckan.  Har jobbat, varit i stockholm hela helgen och kom nyss hem  från en middag med ex-kollegor från psykiatrun. Det låter tokigt, men den vi skulle fira dök aldrig upp....  men vi hade kul ialla fall (han hade glömt bort middagen och vi hade låtit det vara en hemlighet att vi sku fira honom...). drack ett glas vin och en cider. mums. dock var det en riktigt skitrestaurang (hotellrestaurang). det hade utannonserats att det var en ny krögare o allt, men det var äckligt och fööör dyrt.  Och tro mig, 20 pers kan inte ha fel, alla tyckte et var äckligt mat. uch och fy, men det är bara att acceptera och gå vidare med sin erfarenhet ;D

Måste berätta att jag trivs otroligt bra på jobbet och ångrar inte för en sekund att jag valde att säga upp mig! Allt har sin tid och min tid var slut på den andra arbetsplatsen.
man måste våga ta steget bara, och jag är otroligt stolt över mig själv att jag vågade!

körsbärshjärta med minnen i

Detta fina halsband fick jag av mina kollegor som avskedspresent! Underbart vackert körsbärsträ ifrån SALT ( alla ålänningar vet vad det e) Jag blev så rörd att jag nästan fick tårar!! Även fast jag vet att jag gör något som är helt rätt just nu är det vemodigt att lämna dem alla! Jag kommer sakna dem asmycket!

Ljuva hus

plockade lite blåsippor när jag var ute i hagen och vankade efter fåren...
Ljuva vår! Ljuva hus!

siesta

fortfarande trött, jag fattar inte varför....
Men det var gudomligt att skönt att få veta imorse att kursen som sku hållits idag var inställd. Jag och arbetskollegorna gick tillbaka till våra kontor, drack kaffe och höll ett möte som vi brukar annars ha varje onsdag, skönt att man slapp skjuta upp det. Sen  tog jag ut komptimmar och åkte ut till landet där jag är just nu. Har tagit en lång siesta på dagen och ska snart gå ut och klappa fåren (försöka iaf). Sen till kvällen ska jag plugga lite och sedan blir det middag med mr J. Ska sedan på ett möte men det kan jag skriva mer om imorgon.
khatjiiing khatjiiing

Trött och tjock

Åhh, idag är jag trött trött trött...... Sov mellan halv elva och kl sju imorse men ändå så känns det som potatismos i huvudet.  Jag gissar på att det är denna sista vecka på jobbet som gör det, det blir ju mkt övertid och  mkt energi läggs ner på alla jag träffar och måste avsluta kontakten med.
I helgen ska jag på fest och sedan tar jag mitt pick och pack och flyttar ut på landet och är där med fåren och hör vinden brusa och bäcken porla.... Det lär ge ny energi så jag är fit for fight på måndag kl 8 då nya jobbet börjar :D
men ikväll ska jag sola solarium och sedan gå på boxercise med kompis M. Måste se till att jag tränar mer än jag gör nu,  har ju bllivit en riktig tjockis nu med putmage och tjockisrumpa o allt..... Alla kläder sitter tajta och jag har inte råd att köpa nya... så det är bara att sätta igång!

Fåren är här!


Igår kom fåren till  landet. Det känns helt underbart att ha dem där, fast de inte är så sällskapliga. Gick och lockade på dem i en timme minst med all sort ollika saker i händerna men de bara fnyste... några luktade på handen faktiskt men vände baken till direkt efteråt. Fast man får egentligen inte mata dem då de kommer att skrika hej vilt sen när de ser en, alltså ingen semesterro om man sku mata dem...
Kissebusar ( astrid och ester) på åkern!

Har annars haft en jättefin valborg. For till sthlm och firade med familjen och min nya 6 dagar gamle systerson F. Heeelt underbar liten kis. Han fick ett par virkade converse-skor i present, dock lite stora just nu men när han bllir äldre så kanske han kan ha dem. har ingen  bild på dme men länkar till mönstret ( jag modifierade mönstret lite grann, men har glömt bort exakt var, men man känner och ser när det är lite "fel" i mönstret o så får man göra om..) http://pysselkiisen.blogspot.com/2010/09/gratis-monster-pa-baby-converse.html
nu ska jag hoppa i säng, har  ju jagat får hela kvällen! :D

RSS 2.0