I´m alive

... men bara just och just....
Sååå mycket har hänt och händer, men jag ska skriva mer sedan. Är just nu så evinnerligt trött så mina kvällar slutar runt 20-tiden numer, sen ligger jag i sängen utslagen....
(just nu fick jag besök av mr J, så det var att masa sig upp ur sängen....)
är tillbaka med mer energi snart...
Bilden är är tagen från ni vet var...

Vad göra nu?

hugaligen, nu är det sista dagen inne inom många områden i mitt liv. Idag är det valdag, och jag har ställt upp som kandidat och allt arbete och olika möten man haft inför valet är därmed slut. Inget mer av det tar upp min tid, sen får man ju såklart se var man hamnar efter valet (jag håller ju tummar och tår och tror på många mandatplatser för mitt parti).
sedan är det sista dagen för mitt pluggande, jag har lämnat in hemtenta och varit med på den sista diskussionen på forumet. Det enda som återstår nu är träffen sista oktober, sen har man genomfört denna kurs.
Och snart dagen inne där jag ska lämna in min avskedsansökan på min ordinarie tjänst... en era tar slut ändå, har ju alltid identifierat mig med mitt yrke och inom det området, nu blir jag en fri fågel som gästspelar lite här och där till jag äntligen hittar hem ( har ett drömyrke som jag skriver om senare, det "finns" nämligen inte ännu).
Så idag tar en massa saker, viktiga saker slut för min del, allting har ju en början och ett slut och det är en ständig sammanhängande spiral....  så vad göra nu då? Ja, bara vänta på fortsättningen eller den nya början kanske.

grönt är skönt

Jag vet inte vad som hänt men nu senaste dagarna har jag haft ett stort sug efter grönsaker, frukt och bär. Jag dras som en magnet till  fruk-och grönsaksdiskarna i matbutikerna. Jag tror det hänger samman med  att jag känt mig trött och hängig de senaste veckorna  (beror nog på hösten) och sedan har jag blivit imponerad av en kollega som nu hoppar över eftermiddagskaffet och pressar två apelsiner istället. Smart och nyttigt!
Nu är hela kylskåpet fullt av grönsaker och frukt och min nya devis är "add-ons"- alltså inte behöver man tillaga alla grönsaker och måka i sig frukt hela tiden, men tex. en halv apelsin till frukostmackorna, lite spenat i köttfärssåsen eller en riven morot och lite paprika till middagen alla dagar gör mycket. Sedan har jag dunkat på med en massa vitamin/mineraltillskott i brus och tablettform. Kolla vad mycket gott och livsviktigt det finns i vanliga grönsaker här!
det är ju de facto så att kosten visar sig i folks ansikten och hår, de som är undernärida (alltså inte bara smala och tunna, utan man kan även vara överviktig och undernärd). Får man inte i sig all näring så blir man grådaskig och hyn förlorar sin lyster, håret blir stripigt och torrt.
Jag är livrädd för att se 15 år äldre ut  än vad jag är om några år och se "sliten" ut och tycker att det inte är så kostsamt att motverka detta.
Det är inte alls så att jag tidigare ätit en massa omyttigt, men nu maxar jag grönt intag ett tag framöver iallafall.
Midagen igår: Soyafärs i spenat och tomatsås, fullkornspasta, grönsaker och grönkål...mums!

tipptopp

nämen voi!

Visade upp mitt öra idag som är så sjukt så sjukt! Och gissa  vad som hittades! - Ingenting. Tadaaa!
Nej i örat syntes inte det minsta fel nånstans så nu fick jag en remiss till öronspecialist och det är ju bra det. Får överleva på panadol (=panodil på svenska) ett tag framöver just nu då bara och vänta på kallelsen.
Nu är det annars dags att kila iväg och knåpa ihop lite text med A som jag skrivit ihop med tidigare.

Sen är det bara hem igen och ta sig an diskberget, dammråttor och diverse skit här och där så blir dagen tipptopp!

måndagskväll

Ahh! Denna dagen har inneburit en massa "måsten" i den betydelsen att jag har läst och svarat på alla mail, sms:at som en galning till flera olika personer som jag haft i tankarna länge, men tiden räcker inte till eller slant ur händerna på något konstigt vis. Sedan har jag bokat frisör-tid inför valvakan på söndag, wohoo....
Nä nu ska jag ägna resten av kvällen av att lyssna på Cornelis Wreeswijk och virka på  min hundvalps-amigurumi.
Jag lägger upp en bild här på hur den ska se ut när den är klar (det är den svarta och bilden är från den länkade hemsidan!) och så länkar jag samtidigt till sidan amigurumipåsvenska som har otroligt fina mönster och är så vänlig och lägger ut dem på hemsidan.
När jag är färdig sedan kan jag ha jämförbilder  ;D
/tjingeling

öron-pörön-pirum-parum

Yess .... den evinnerliga öronvärken hänger kvar ännu.  den förvinner då och då för att sedan uppstå  med än mer styrka...
Har således fått tillbaka hink-över-huvudet-känslan igen och det värker och "spänner" i det igen. Har ju fått flera olika behandlingar och sugningar (ja, det var jättejättehemskt och gjorde  massa ont). Får väl  gå tillbaka till läkaren igen och se vad som finns i det denna gången.... men börjar bli trött...

Jägarna 2

uff och ushlan bushlan vad filmen Jägarna 2 vad bra! Och riktigt hurrig oxå. Det var flera gånger jag fick blunda för det var ju rätt så mycket våld och hemskheter i den men storyn var bra för att inte tala om filmningen = superfint filmat verkligen!
(kan ju även berätta  att jag är väldigt blödig av mig, är det våld och hemskheter på film så brukar jag sätta fingrarna i öronen och blunda samtidigt, sen får mr J peta på mig när det är över....)
wohoo

idag blire besök på loppis där en rolig kaveri (= kompis på finska) säljer  en del ur sin fina  garderob. Där blir jag väl ett tag och shoppar loss och chit-chat:ar lite granna.
Sedan ikväll blire fest, en kampanjfest för alla socialdemokrater (ställer ju upp i valet i år) så det ska bli spännande. Det blir musikunderhållning, skratt och god mat = perfa kväll asså.
Nu spurta iväg!

virkvirk - amigurumis och annat

hmm... fredagkväll som tillbringas i självhet (vill inte skriva ensamhet, nej minsann jag är själv!). Nåväl, jag ska se på film och  även virka lite amigurumis, som jag gjort tidigare ( några projekt finns under pysselkategorin).
Har just fått klart mr J´s mössa och har nu kli i fingrarna så det är bara att sätta fart och virka virka.....
Jag tänker faktisk göra några små olika amigurumis och bakelser för att ge bort till några av mina närmaste kollegor! det blir finfint!
Virkliga hälsningar
(hehehe.. snodde frasen från en virkblogg)
EDIT: (just bestämt mig) Jag ska alltså virka en lite cavalier king charles spaniel-valp, en rosa muffins och en liten kanin :D

tjohopp

datorn började stärva här i förrgår, och först genomled jag en enorm panik! Herregud herregud herregud, hur ska jag kunna plugga nu, chatta och hänga med på allt som finns i underbara internetvärlden nu då??
Jag ringde till mr J i panik och fick via honom hjälp av en  bekant som är hur duktig som helst på datorer, så nu är allt fixat och jag är otroligt tacksam!
men det var ett långt ögonblick som infann sig innan datorn for på lagning, där jag faktiskt njöt av att vara helt "fri", jag har ju ingen TV numera heller (och så har jag ju en smartphone som man kan klara sig långt med). Det var faktiskt skönt att bara vara med sina egna tankar utan störande brus och bilder hela tiden. Så nu är nya lärdomen att stanga av eller låta bli att sätta på datorn några timmar per dag, för det gör mig bara gott.
Och som vanligt så har jag dålig karaktär, så detta kommer jag att få jobba med och ta det pö om pö. men visionen är att jag endast kommer att använda datorn någon timme/ dag så småningom ( om jag inte skriver då, men det kan jag göra utan internet).

åh nej!

host, krackel, snörvel.... Tror att förkylningen som alla andra runt mig drabbats av har satt klorna i mig oxå! Känner mig durrig i huvudet och så där förkyldig som man gör med virus i kroppen. Nu ska jag lägga mig och hoppas att jag är fit for fight imorgon! :/

sticksuget sitter i

Igår blev jag helt klar med halsduken, och redan började jag på nästa projekt, har en mössa som mr J beställt på G som snart är klar och så ska jag sätta fart att göra min systers mössa-och-halsduk-i-ett i färgen fuschia.
Är mäkta stolt över min färgkombo i vinter, älskar både rostrött och petrolblå.

horoskop

The past two years have shown you that when it comes to career, nothing stays the same. As far back as 2009, you have been in a massive process of reinventing yourself in every way, including your home and lifestyle, the way you viewed your evolving maturity, capabilities and talents, and in the way you responded to your partner in your closest relationship.

Det är helt otroligt hur prickrätt det stämmer det som står ovan. Sedan 2007 har jag följt Susan Millers site www.astrologyzone.com och aldrig blivit besviken över vad hon skriver. Det är en sida  på högre nivå än de flesta andra horoskopsidor som babblar övergripande om lycka, arbete och kärlek.
Kika in vett´ja och se vad ni tycker!
/tjing!

RSS 2.0