happy happy happy

Är jag klar? Är jag klar? Är jag verkligen klar?? YEEES det är jag!! Jag är färdigt med hemtentamen nu puh!! Sitter och stirrar på den- scrollar upp och ner på skärmen och stirrar på alla ord ord ord... kan inte fatta det ännu, nu är det finslipet kvar och sedan lämna in.
Och som vanligt kommer tanken - var det inte mer än detta? detta lilla? Varför var jag så stressad för då? Herregud, jag har nästan en vecka till på mig  och är klar redan. Hatar dessa katastrofkänslor ibland, för jag hade ju en känsla ett tag att `o nej nu kommer jag att flunka big time för första gången i mitt liv´ ( kan nämna att det vid varje plugg-grej är samma tänk)




Dagen idag och nyheter

Dagen idag har varit lite mer efter det att jag såg dessa maneter... Jag har ätit pizza och njutit, med tillhörande ågren efteråt eftersom jag faktiskt lyckats gå ner 6 kilo nu sedan augusti och försöker hålla mig till en lagom kalorinivå (som är helt hälsosam!) men idag spräckte jag den budgeten x 1000 ... men men nya tag imorgon med gympass bara får man tänka då :D

Har jag för övrigt berättat att jag nu bestämt mig för att säga upp min fasta tjänst? Hade ju många tankar om jobb för ett tag sedan som jag skrev om bla här, men jag var tvungen att välja. Antingen att fortsätta och trivas där jag är idag och fördjupa relationer med kollegor, eller hoppa på ett annat tåg och hoppas att  det blir bra i framtiden.
Valet var enkelt, jag är här och nu och allt är bara bra. Då stannar jag där!
Att bli fri som en fågel (=vikarie) bestämmer jag bara att det kommer leda tilll nåt jättebra i mitt liv. Och nu kan jag flörta mer med tredje sektorn oxå vilket ger mig ännu mer utvecklingsmöjligheter!
OCH jag VET att jag var bra på min förra arbetsplats, så ångrar jag mig får jag ABSOLUT komma tillbaka! ;)




Havs-strössel

Idag  blev jag helt till mig! Fick höra att det var massinvasion av maneter i västra hamnen här på kobben och jag slet med mig mr J och så promenerade vi ner från min lägenhet! Jag har aldrig sett riktiga maneter i mitt liv (är ju en rännstensunge jue). Åhh vad de var härliga dessa små slemvarelser som  guppade upp och ner  i rosa, gult och vitt, i mitten såg det ut som om de var smyckade med en liten blomma (en blombrosch kom jag på nu att de såg ut som!)
Jag sprang omkring på bryggan där vid Pub Niska och försökte sedan komma  så nära som möljligt med min mobilkamera för att fånga dessa underbara  havs-strössel-djur, det var nog snudd på att jag föll i  och Mr J skrattade åt mig. Hoppas ingen såg!
se vad underbart det är, fast bilden ger dem inte rättvisa


I´m working on it

det sägs att det blir en vargavinter så jag ska göra den dubbelt så lång! Då kan man vira den flera varv rund huvudet oxå! Varmt och skönt! :P

dagens *morr* korta klagan

jag blir såå himla trött på folk som har mage att säga emot det som man har läst i flera olika böcker, i  flera forskningsartiklar och hört från professionella  föreläsare.
För "DET står ju INTE på wikipedia" minsann, nä då  stämmer ju inte alls det som jag säger, fast det kan bevisas empiriskt och flera studieforskningar pekar på samma förklaring.
Det här har inte hänt nyligen men jag vaknade upp med detta minne och  det grämer mig idag verkligen!
Att folk har mage att dra ett streck över det man säger, för just det jag säger  har man minsann inte "läst på nätet".
Är beteendet ett enklare  sätt att stoppa huvudet i sanden eller vad beror det på?
Nä idag känner jag bara för att be alla med wikipedia-vetande att stoppa upp det nånstans! Ta och läs en bok istället!

jodå, jag lever ;)

...senaste dagarna har jag inte gjort nåt som kan skrivas om förutom att bara vara hemma, läsa och skriva. Har kommit igång med tenten och nog ska jag klara detta, fast jag inte trodde det för början (prestationångest? jag?)
Annars sitter jag bara och kollar på crime mysteries eller lyssnar på Antony and the johnsons..... ( vilket jag gör precis i detta ögonblick)
Min nya favvo-låt är denna ( och med favorit menar jag verkligen favorit, den går på repeat repeat hela tiden) :

Får en sån där härlig  bubblig nykär-känsla i magen när jag hör musiken :D
ps. halsduken i rostrött är snart klar! ds. ;D

me-time deluxe

Oj,  nu har jag gjort nåt väldigt spontant!
Jag och några kollegor diskuterade ansiktsbehandlingar och massage idag på jobbet, och jag gick in på en hemsida hos en hudterapeut och  blev så sugen på en behandling - så jag ringde upp och fick en tid direkt efter jobbet!
Wohoo - en 90 minuters lång behandling med djuprengöring och ansiktsmassage blir perfekt i dessa gråtider!
Jag kommer att behöva lida många månader framåt ekonomisk för detta, men det får det vara värt.  Har känt länge att jag behöver lite ompyssling speciellt då jag läser, skriver och har föreläsningar om allt våld som finns runt mig, i samhället, i världen som drabbar vuxna och barn.... Det tar lite mental kraft att sätta sig in i detta och det är enormt viktigt att komma ihåg att ägna sig själv kvalitetstid för att orka arbeta vidare och kunna hjälpa andra.
 

måndagsmorgon

gomorron gomorron!! Har sovit som en prinsessa!

Lovade ju att lägga ut lite mer bilder och inlägg igår kväll, men var såå trött att jag stupade i säng vid 22 och somnade nästans direkt.
här kommer en liten bild annars på min fina äppelbakelse som jag bakade till mr J (som inte gillar tårtor, därför fick han ingen) :D
Nu ska jag skutta till jobbet en sväng och på första gången på länge har jag inget planerat ikväll! Skönt - det innebär  ju en mysig hemmakväll med stickning och lite plugg, o kanske en långpromenad bara. Plus slappa förstås.
/ På återseende

skördefest och marknad

Har varit runt ön  hela helgen och tittat på Öppna gårdar. Varje höst är det Skördefest/öppna gårdar och flera gårdar  bjuder in  från fredag och har en liten marknad hos sig med odlade grönsaker och frukter och hantverk och  servering av mat och dryck. Sedan på söndagen är det en stor skördemarknad som hålles som är en typ av slutspurt.
Och jag hann med att vara ui huset på landet ett tagoch plockade egna äpplen ( ja jag är där ibland ännu). Idag ska det bli fest -äppel-bakelser då Mr J fyller år och jag ska umgås med några vänner. Mer bbilder och inlägg kommer ikväll.

stickande lust

Fick en sån underbar inspriration  idag!
Gick in i en garnaffär och blev så tagen av alla färger och olika texturer att jag blev alldeles till  mig! Köpte mig ett fint garn ( nåja 8 st blev det)  från Drops eskimo  i färgen rostrött som är min favorit.
Att gå in i en tyg/garnaffär är nästans lika underbart som att gå in på bibblan där varenda bok är en ny värld att sjunka in i, och garnen är en oändlig massa olika underbara projekt.
Denna vinter  får min halsduk som garnen ska bli matchas med en finstickad petrolblå mössa med blomma på. Blia asläckert! Förra året var det ju mintgrönt som gällde  med min stickade basker och vantar (som ni kan se längre ner). Kul att byta färg ibland.
och se hur långt jag kommit redan ikväll på denna underbara halsduk som ni kan se här ifrån garnstudio.com ( garnstudio tillåter inte att man lägger ut deras bilder):
Förra årets vinteracessoarer:

the whole shebang

Sa ju för riktigt längesedan att jag skulle förklara  the whole shebang för er alla o hur det läget är i relationenerna runt mig nu.
Ja,  i början av denna blogg skrevs det mycket om "spöket" som kom och gick hit och dit. Ja det gjorde han ju verkligen och finns inte kvar i mitt liv längre då jag till slut lyckades bli av med honom, så gick det med det.
Nåväl, jag och min man bröt upp, eller jag bröt upp 2010 efter 11 år tillsammans (varit tillsammans sen jag precis fyllt 17 år) vilket jag berättat lite tidigare om här. Men sen så  hände det något i vintras och jag och exet försökte fungera ihop igen, vill verkligen poängtera att inget illa har begåtts mellan oss utan det är helt enkelt så att vi inte längre kan gå i samma livsspår och ingen kan kompromissa med sin lycka. Eftersom det är så så är det lika bra att ge upp, inse och försöka  ta saker och ting som det kommer. Såklart är det en stor sorg då vi har planerat mycket för det gemensamma huset vi har och som jag verkligen älskar. Men vi har kämpat och haft hjälp att komma till detta beslut, vilket gör det hela lite lättare än att bryta upp i vemod.
Såp nu är jag mitt i en break-up period med allt jobbiga det innebär, men mitt hjärta säger att det är rätta vägen  och hade jag inte trott  starkt på och sett ljust  på framtiden  hade jag inte utsatt mig för detta.
Nu ska jag lyssna lite på Antony and the Johnsons! Superbt!

det senaste

sitter och pluggar på tentan igen... det går ju såååå bra som ni märker..... Jag känner att jag kommer att flunka big time  pga av min oerhörda lathet!!
Näväl det har ju gått ett tag sedan jag skrev nåt här så tänkte sammanfatta de senaste dagarna..
I torsdags var jag och såg på e helgalen störtskön komedi: Bridesmaids!
Jag är lite allergisk mot amcoms med deras tillvridna samhällsskildring och saknad av djup, men dennna var verkligen asbra och rekommenderas varmt!!
Igår jag var ute och klubbade med vänner! Asakul! Fick tag på denna finfina kreation från Rutzou på 70% rea, det ni! 
Har två vackra kreationer av detta märke nu. Ett svart bälte i midjan och höga svarta stövlar så  blev det helljuvligt!
Vi hade först en tjejmiddag med tillhörande skvaller, skratt och god mat, dessert och vin! Lite senare in på natten bjöds det på  grogg och Pätkis-shots (mintchoklad), se bild, Mums!   :D

på sennatten kom vi in till stan efter en vinglig, rolig cykelfärd och  gick in på nattklubben, dansade loss och träffade trevliga personer. Dock höll jag o mina vänner på att få ett glas som kom farande från skyn i huvudet men klarade oss... nåja bara en bisak.
Blev bjuden på en shot btw - "vad vill du ha?" - "en nyponshot" sa jag men fick sen en jägermeister :O.
ja, mycket märkligt händer på denna klubb vid namn Kino. Förra gången jag var där kom det fram nån  som sa att han varit kär i mig i tre år.... Jag har bara ett blurrigt minne av att jag bara svarade: ok, cheers! och gick.....
Kom hem inatt kl tre-fyrisschh go, glad och full såklart!




spiralling/ upphängd och nersläppt :S

För mycket snurrar i mitt huvud just nu att jag varken vet ut eller in, upp eller ner!
Det är
jobbet - olika jobbmöjligheter - plugget - familjen- sorg - saknad - vänner-resor - relationer- skrivande
Vilket gör det svårt att fokusera och skriva nåt intressant just nu, måste få bara vara och umgås med underbara vänner för att hitta tilbaka till ett fokus igen.

vackra Amanda <3

Vår älskade vackra katt Amanda gick bort idag!
Fem liv hade hon kvar sedan förut och jag trodde att hon skulle klara sig denna gång också, men det gick ej mer och tiden var kommen. Två olika frakturer i ena bakbenet hade hon fått  som var inoperabla.
Hon lever kvar i våra hjärtan  och är ett vackert minne.  

krackel med designen

märkte just att  arkivsidorna inte funkar som det ska (när man väljer månadsinlägg i arkivet), gamla olika designs kommer upp och blandas.... har försökt att fixa detta och även mailat till blogg.se och gjort vad de sagt att jag ska göra men det funkar ändå inte.... får spunk.... men men det får välla va så då!

husmorstips

Fick ett bra tips av min kompis för att få en härligt doftande tvätt. Jag använder inte sköljmedel utan tycker om den där lite sträva känslan så nu droppar jag i lite  eterisk olja i mjukmedelsfacket istället och tvätten luktar asgott!! Jag använder mig av patchouli ( för den där sköna new age-känslan) men min kompis använder lavendelolja ist och det funkar  bra.
Nu om en stund ska jag faktisk prova att ha det i skurvattnet oxå...antingen tillsammans med ajax eller efter för att se om det funkar....

lugna söndagen

Dagens plan är: tvätta, städa, plugga och kurera min sjuka hals.... vaknade upp med ett rivjärn i halsen imorse så det blir att ta några extra koppar te med honung idag.  förövrigt hatar jag egentligen honung, härstammar från min influensatid med sjuk hals som 20-åring då det enda som hjälpte var att sakta låta honung smälta i munnen... efter ett par dagar hade jag ätit en hel burk...uuuurk..... och idag kan jag bara tåla en liten tesked innan spykänslan kommer ...
Hade tänkt träffa olika kompisar idag men ställer in och e bara hemma och skriver på tenten. Förhoppningsvis slår jag två flugor i en smäll... blir frisk och får tentan gjord :D



ps. har dåligt med bilder just nu då jag inte har en kamera och mobilen ger bara suddiga bilder numer... men det kommer det kommer... ds

andra insändaren

Skrev ju denna insändare för ett tag sedan och nu är den andra inne. Är mäkta stolt. Och stor plats fick den oxå i båda tidningarna. som jag sagt förut så skriver jag tillsammans med en annan kvinna och vi ska fortsätta med detta har vi tänkt.

 

here it comes!:

 

Efter Jenny Jonstoijs förträffliga ledare (3.8.2011) om jämställdhet vill vi slå ett slag för ökad kunskap om personer i våldsamma relationer . Vi vill avliva myten om de våldsutsatta i nära relationer. Vi vill förklara varför personer inte lämnar sin våldsutövande partner?

Det handlar om en "normaliseringsprocess" som definierats av Eva Lundberg, professor vid Uppsala universitet. Den förklarar hur det psykiska och det fysiska våldet gradvis trappas upp så att våldet och andra kränkningar upplevs som mindre allvarliga av den utsatta personen. Våldet och kränkningarna blir en del av förhållandet. Genom att på olika sätt kontrollera, ha makt över sin partners handlingar, tvinga partnern att ändra sig och därigenom minska sin partners livsutrymme blir ojämställdheten helt enkelt en normal företeelse i förhållandet.

Båda parter (offer och förövare) behöver få professionell hjälp. Våld i nära relationer uppkommer i både heterosexuella och samkönade relationer. Det är viktigt att poängtera att professionella, som i sitt arbete kommer i kontakt med våldsutsatta, har rätt utbildning och även vågar ställa relevanta frågor vid minsta misstanke om att någon utsatts för våld.

Därför är det enormt viktigt med utbildning inom detta område. Alla berörda och intresserade bör delta i den utbildning som ges.  Landskapsregeringen ordnar flera utbildningstillfällen i höst och hoppeligen deltar berörda som i sitt arbete kommer i kontakt med offer och förövare. Mer utbildning ökar jämställdheten och förståelsen för problematiken om våld i nära relationer. Våld i nära relationer är ett globalt problem, Åland är inget undantag.

 

 

 

 


Cora Belle Lee -prinsessa

Oki en sak är nu bestämd, jag är en cora belle lee - prinsessa och såklart ska jag ha prinsesskronor! Överallt på bloggen! thats it! nu bestämmer jag mig för detta och så får det bli..... roligt att man ramlar över bra bilder när man precis gnällt över att det inte finns...
De som känner mig mig vet ju att jag är överförtjust i prinsesskronor och rosetter på ett sånt där töntigt vis ;)




Kankse jag vaknar uipp imorgon med lösningen på mina övriga problem nu när detta löste sig så himla fint???

nattinatti



baken har man bakåt fast man vänt sig...

Jag tampas med stora frågor denna vecka, sådana som kräver mycket tänk men snabba svar och jag vet just nu inte vad jag ska göra ( och i skrivande stund  är jag så trött att ögonen går i kors )
Jag funderar mycket på att säga upp min fasta/ordinarie tjänst och fortsätta där  jag vikarierar nu ( för jag nekas mera tjänstledigt). Jag trivs så bra där jag är idag samtidigt som min gamla arbetsplats (inom psykiatrin)  verkligen är nära mitt hjärta men jag känner att jag behöver utvecklas ännu mer och vara på andra ställen oxå. Men säger jag upp mig nu vet jag inte hur länge jag får vara kvar  där jag är nu, samtidigt som jag sagt till en annan arbetsplats (vårdcentral) att får jag tjänstledigt så börjar jag jobbar där  efter nyår.....
och tänkt om jag ångrar mig och vill tillbaka till psykiatrin? och har sedan dåligt rykte för att jag är en hoppjärka (nå det bjuder jag väl på då)
En annan stor fråga är om jag verkligen är redo att gå igenom hela katekuminatet för att bli döpt just nu. Jag var på första mötet ikväll och många tankar snurrade i huvudet och jag vet inte hur jag riktigt trivdes med gruppsammansättningen. Måste smälta alla intryck och  känna efter ordentligt, har nytt möte om två veckor igen...
Och den tredje frågan är att jag avskyr min blogg-bakgrund, verkligen avskyr den men försöker hitta nåt bra men har inte snubblat över den snygga bakgrundsbilden som verkligen skriker me me me ännu... suck slutar väl med att jag får skapa en själv...
Ja dessa saker snurrar i huvudet, heeelt lagom tills man ska gå och lägga sig... :D
BTW så hade jag  årsdag för ett tag sen för denna blogg, huff puff trodde aldrig att jag sku orka med så länge. Och nu har det gått ett år!  Ville först ju inte outa den men sedan märkte jag att det kanske inte är såå stro skillnad att skriva för människor som känner mig eller inte.... tycker inte att det skiljer så mycket på inläggen här än innan ( började ge ut bloggenadressen i våras)

RSS 2.0