full rulle

Satt ut en annons om rum/lägenhet för bara några dagar sedan och nu ska jag iväg för att se på både ettor och små rum i veckan . Spännande tider nu! Jag jobbar ganska hårt på att få allt att falla på plats så tids nog kommer allt att lösa sig och friden kommer att infinna sig. För nog är det ganska fullt upp med nytt jobb på heltid, läsa flera kurser samtidigt, söka lägenhet/rum, förbereda sig på att flytta långt bort samt få ekonomin att gå ihop på bästa sätt. Det krävs energi....
Ja fortsättning följer....

Tvestjärtsfobi....

Huuurvaaa!! Jag måste snabb härifrån lägenheten för nu är måttet rågat!! Inte nog med att jag inte kan sova in sovrummet längre  för alla äckliga djur som smiter in genom fönstret (nej jag har inget myggnät och fönstret ligger precis i samma nivå med en gräsmatta). det är syrsor, harkrankar och f.fa de mest fasansfulla: tvestjärtar!
Jag har en enorm fobi för dessa äckel och jag kan säga att jag hatar dem. De finns vid mitt sovrumsfönster och utanför på min uteplats. Jag hade lite kommit till freds med den tanken att ok, de får vara där. Men NU för 10 minuter sedan när jag stod i duschen ramlar värsta fetingen ner på min axen från jag vete faaan inte var! Taket??  Jag har aldrig sett en sån stor tvetsjärt och jag överdriver inte! Det kändes ordentligt när den damp ner på mig och sedan såg jag dess feta kropp på duschgolvet. 
Har man en fobi är detta inte bra, man känner ett enormt äckel, är kränkt, i chock, gråtfärdig samt en känsla av  att de är överallt och kryper på ens kropp. Jag har haft en tvestjärt i örat när jag var liten och därefter mår jag asdåligt när jag ser en. Inte kul att försöka få ut en sån där ur örat. Och det enda man får ut oxå är den äckliga stjärttippen bara...
 
Tur att jag satt ut en annons i tidningen om att hyra ett rum, nu ber jag till Gud att jag får svar snart så jag kan flytta! Mina duschningar kommer ta max en minut hädanefter. 
Annars så verkar det som ett jobbyte eller flytt till skolorten är förestående. Fick veta idag att jag inte får  tjänstledig för mina studier, de kan inte bevilja sånt. Nu ska det bli möte men jag kommer inte att klara det om jag måste ta ut all semester jag har,  för då blir jag utbränd sen. 
Nej, då kanske jag ska satsa på ett halvtidsjobb istället så kan jag lägga upp dagarna som passar mig....
 
Nu blir det soffan ( som är säkrad från kryp) 
/Tjing!
 

sköna söndag

Det är intressant att studera skillnaden på finska och svenska föreläsare/lektorer. Svenskarna har powerpoint, paus var 55:e minut, fruktstunder och rör sig mycket under sin föreläsning och berättar kring utefter stödorden/rubrikerna.
På en 15 poängskurs är det  hemtentamen, men även diskussion kring olika frågor på  nätforum med andra studeranden som visar att man satt sig in i kurslitteraturen och "hängt med". 
De finska kör med overhead för det mesta, läser innnantill från det som redan står på overheadpappret, läser innantill från olika böcker och annat material som man även fått uppkopierat. Pauser tas men det är långt emellan dem, på en 10 poängskurs ska man lämna in en uppsats på ca 10 sidor, läsa kurslitteraturen (5 böcker), skriva hemtentamen som är ca lika lång som uppsatsen, läsa två skönlitterära böcker och skriva referat på dem samt gärna kika på listan med all referenslitteratur som läraren gett en...... jo, jag glömde även  nämna att man ska läsa igenom kompendiet som man fick oxå......
Ja jag ska faktiskt försöka fixa detta men får se om jag orkar...... Har ju inte liiiite annat att göra också. 
 
Nu ska jag iväg att promma med en kul kaveri, den här söndagen har verkligen varit bra - först kurs på morgonen, sen lunch med en av mina bästa väninnor ( som jag träffar alltför sällan) och nu som avslut prommis med en skitkul person. 
 
 
På återseende!
 
 

skoldagen

Det var härligt att sitta vid skolbänken igen! Jag mådde så bra igår när jag packade skolväskan och fyllde på penalen. Och idag var vi tre stycken som for på lunch från kursen, och gissa vad alla hade gemensamt?
Jo, alla hade nyligen gjort stora livsförändringar och sagt upp sig och börjat plugga... Varför? Jo för att de lydde den inre rösten som visade vägen till det nya och lyckan. Vi var alla rörande överens om att lyckan går före ekonomi och "solsidan"-liv och gör oss motiverade att bara tuta och köra oavsett om det det blir knapert och inte ha samma levnadsstandar några år. :)

klinisk psykologikurs

Ja då ska jag i bege mig till en kurs i Klinisk Psykologi på 10 studiepoäng som ges här på ön filialt från Åbo Akademi. Det är en kurs som har föreläsningar  på två hela helger  i höst och man måste skriva en hemtentamen för att få poägen. 
Om jag kommer att klara det samtidigt som jag pluggar master i folkhälsovetenskap??? Knappast, men den utbildningen börjar  först nästa vecka och jag hade inga planer alls denna helg så då kan man ju fylla på kunskapsförrådet fre -sön. Föreläsningar funkar perfekt då! För att inte tala om de nya människorna man  träffar på en kurs, det är alltid upplyftande att träffa nytt folk. 
Men jag är ingen stålkvinna så jag kommer säkert inte att plocka dessa poäng då det blir tufft att skriva flera arbeten samtidigt så jag tar det easy på denna kurs. Såklart ska jag försöka skriva en tenta om jag har tid och ork, men funkar det inte så funkar det inte....
 
 
Nå nu ska jag plocka fram block och penna samt kurslitteraturen och bege mig cyklandes till högskolan :)
 
 

stöpseln??

Oj voi sakuli vilket jävla chock jag fick imorse!! Jag satt och drack kaffe med mina kollegor vid nio och plötsligt kom jag att tänka på plattången ajg använde imorse och blev väldigt osäker på om jag någonsin drog ut stöpseln ur väggen. Jag fick inte fram nåt minne av det och jag fick panik, tankarna började mala om att den hade smält och brandlarmet tjöt och dete snart skulle börja brinna. Mina hyresvärdar har inte så bra hörsel så de skulle inte alls märka nåt förrän det brann ordentligt! I panik stammade och svamlade  jag fram nåt framför kollegorna att jag måste fara hem fort så det inte brinner. Så jag  fick låna arbetsplatsens egen cykel och fara hem. 
Som TUR var hade jag dragit stöpseln, men jag var tidigare glömt den på ( fast då vara hemma) så jag vet att sånt kan hända.

En annan sak:

S***t asså, jag skulle just gå ut på en långpromenad men nu börjar det spöregna......... Sakuli!!


livet är hårt/livets plan just nu

Livet är verkigen hårt ibland. Speciellt när man måste ta livsviktiga beslut och och ge tråkiga besked till folk. Samtidigt som man vill vara snäll, foglig, vara alla till lags  och vara så jäkla tacksam hela tiden för att folk tänker på en och vill jobba med en o dyl. Att säga nej eller gå sin egen väg e svårt. Man sårar många på vägen, så upplever jag det. Men min motivation för något nytt i livet går före, även om det innebär att jag måste hamna i samma sitution som när jag var en fattig 18-årig studerande .... Jag får ta det bara eftersom det bara är några år av ens liv. 
Min hyresvärd sa till mig för ett tag sen att man är ju längre död än levande om man skulle jämföra... Det var en väldigt fin tanke som motiverar mig ännu mer. 
 
Nåväl, nu har jag iaf tagit ett beslut vilket kommer att ta mig till Karlstad. Så nu kommer jag att begära att få jobba deltid ( har redan sagt till min chef att jag kankse slutar om jag inte kommer att kunna gå ner på deltid...), det är redan fixat med lärarna på universitetet så jag kan läsa på distans och enbart närvara på de obligatoriska delarna.
Sedan gäller det att hitta billigare boende för en tid så man kan spara ihop slantarna.
 
Plan B är att komma in på Uppsala universitet  (är 6:e reserv till programmet), jobba deltid och plugga. Går det inte,(då det är på helfart  i Uppis) så måste jag flytta dit och som det ser ut finns det ett rum till mig som verkar perfekt. 
 
Nå den som lever får se hur det blir ;)
 
 
 

många frågor, många beslut

Jajamensan, jag skrev ju förut om att kasta ut hundra krokar och hoppas på ETT napp iallafall??
Nå nu har jag plötsligt fått flera napp och således kommit in på flera olika orter runt om i Sverige och nu sitter jag med en   +/- - lista för att komma tillrätta med mitt beslut. Känns inte så kul att behöva bestämma mig imorgon heller, det ökar bara pressen men det är ju så att man måste ta tag i sakerna bara.
Imorse så ringde telefonen också och jag fick ett erbjudande om ett jobb som skulle passa upperligt med mina studier. Så mina tankar snurrar nu till att välja studieort, (flytta?), säga upp mig, byta jobb eller stanna kvar och jobba 50%....
 
Idag ska jag bara vara hemma och vila ich fundera på vad jag vill. Så at jag sen kan sova på saken och ta ett beslut imorgon bitti
.

Taken

Chocken över det nya har nog lagt sig, men nu börjar jag fundera ytterligare.... Jag  hoppas nu på att komma in på samma utbildning men på en annan ort lite närmare så jag kan åka fram och tillbaka med färjan. Imorgon hoppas jag få veta om jag kommer in nån annanstans men kommer ändå prata med chefen imorgon om hur jag ska lägga upp det. Det är ju dags att börja boka in allt och se till att söka ledigt. Det är bäst att göra allt klart direkt, kommer jag in nån annanstans så är det bara att börja boka om. 
Det är rätt så spännande det här, nåt helt nytt öppnar sig för en och en massa nytt folk, nya erfarenheter och kunskap kommer med detta och inget kommer att vara som förut :)
Flyttar jag blir livet ännu mer spännande. Flyttar jag inte kommer ändå den nya erfarenheten ge mycket.
 
Igår bjöds jag på rabarberpaj hos en kompis och jag tog med en flaska bubbel för att fira lite och så satt vi ute och snarvlade i timmar. 
 
 
 
Nu ska jag mysa i soffan med tusen episoder av  Spielbergs "Taken" som är så bra. Mycket för att jag gillar mystik men mer för att jag gillar Desmond harrington ( spelar även "Quinn" i serien "Dexter"). 

Nya livet börjar

Då¨har det äntligen hänt :)
 
Jag kom in på en masterutbildning fick jag veta igår, lite väl långt ifrån min hemort men ajg har redan pratat med universitetet och jag klarar mig nog bra med att bara  gå på de obligatoriska delarna. Men det är ju så att går det inte att kombinera skolan med detta jobb jag har nu får jag packa väskan och se efter en lägenhet nära universitetet. 
Redan nu tänker jag se efter en mindre och billigare ägenhet/rum så att jag kan spara så mycket pengar som möjligt när jag studerar även fast jag jobbar. Jag måste ju gå ner på deltid så jag hinner plugga. 
Måste berätta att jag är i någon sorts chock fortfarande, det känns så overkligt men samtidigt så himla kul och spännande. Nu börjar liksom ett nytt liv  :) Jag kan verkligen inte förstå vart detta kan ta mig nånstans - hur längt som helst säkert :)

adopterad av en katt

Jag var på gymmet på ett killerpass ( body attack) tidigare dag men efter att ha tagit mig hem och betalat räkningar  behövde jag lite frisk luft. Såpå ca 5 km jag kom just nu in från en promenad 
Och när jag kom hem var denna lilla sötnos vid min dörr, den brukar ligga på mina utemöbler eller i min rabatt  ganska ofta och ikväll gick den nästan med mig in. Och den är verkligen urkelig!
Jag lägger upp en bild som är från förra veckan då den nästan kom in genom mitt sovrumsfönster, den satt på altanen utanför och lekte med persiennerna och när jag pratade med den försökte den ta sig in men ångrade sig sedan :)
 
 
 
jag bjöd den just på lite grädde fast jag absolut vet att man inte får mata andras kattor, men denna är såå söt och jag känner mig lite adopterad av den! Det är en ära att en främmande djur söker kontakt, och denna kisse är välgödd och mår bra så den gillar mig bara helt enkelt ;)

snabbis spådom

Måste berätta om en helt otrolig händelse jag var med om i Stockholm för en vecka sedan!
Jag stod  vid en t-station och väntade på mitt tåg då en mörk man i hawaii-skjrta kom fram till mig och frågade vad min tatuerings tår för. När jag svarade  att det var en taoistisk drake  började han prata om kinesiska horoskop. Jag visade nog väldigt tydligt att jag inte hade lust att prata men en främling men han fortsatte att fråga mig om saker. 
Mitt i allt börjar han berätta om vad jag varit med om och känt i juli detta år, men försäkrar mig att om ett par veckor  kommer jag att blomma upp, allt kommer att lösa sig för mig, jag måste jobba hårt men det kommer att gå bra och jag ska flytta. Jag kommer även att träffa en man som ser upp till det jag gör beundrar mig för mitt arbete....
 Kan säga att jag var inte lite paff!! En spådom sådär bara, helt gratis! 
Mitt tåg kom sen så jag fick springa iväg men jag håller ju tummarna för att detta verkligen stämmer, Jag är ju redo att jobba hårt nu då jag sökt till flera olika utbildningar i höst (restplatser) och hoppas få komma in. Jag har tänkt att plugga jämsides med mitt jobb, ev. gå ner på deltid om det krävs. Men samtidigt vet jag ju att om det inte går att plugga hemifrån kanske det ligger en flytt framför mig..... man vet ju aldrig. Jag har ju sökt til skolor i norr till söder för att öka chansen att komma in.
Attt studera vidare känns jätteviktigt just nu och inget jobb eller pengar i världen kan ändra på det :)
Nå vi får se vad som händer om ett par veckor och utvärdera sedan ;)
Jag kan tillägga att jag redan nu läser flera småkurser jämsides jobbet, men det är inget som leder till någon examen vilket jag verkligen vill ha....
 
Nu ska jag kata iväg till jobbet :)
 

äckel inne fina ute...

Inatt har jag sovit som en stock .... på min älskade soffa. Jag sover nämligen i vardagsrummet sedan några nätter tillbaka. 
Det är nämligen så att mitt sovrums fönster ligger i markplan  då jag bor i ett sluttningshus. Det är buskar och gräsmatta utanför och eftersom jag har mommokommo på nätterna (jag blir varm på svenska) måste jag ha fönstret öppet under natten. 
För några nätter sedan invaderades mitt sovrum med flera syrsor som gav en massa pip-ljud ifrån sig  och jag tycker de är vackra ute i naturen men inne är de världens äckel! Så  när jag vaknade av allt ljud fck jag gå på jakt efter ett passande vapen (tidning) och ha ihjäl allihopa,.... kan säga att de är stora som möss!!
Efter det försökte jag somna om men stördes av ett "flopp flopp"-ljud och insåg att flera äckliga harkrankar flög runt och slog i taket..... SUCK!
Nå, sedan dess har jag bäddat ner mig i soffan i vardagsrummet som är svalt och det gränsar till sovrummet så jag har fönstret öppet där men dörren stängd till vardagsrummet så jag har det svalt men djurfritt :) 
Får se när jag flyttar tillbaka...

oj då....

aahhhh, jag trodde att  nya inlägg skulle ligga uppe nu då jag tidsinställt dem....... 
 
Nåväl jag går skriva om allt när jag kommer hem...  Börjar på dte nya jobbet idag, så önska mig lycka till! ;)

Skam och skuld

Ojsan vad det var jätte jätte jääääätte länge sedan jag skrev här. Jag skäms!
Ja, jag kan bara kort sammanfatta mitt lilla liv från senaste inlägg tills nu och det är att jag vistats mycket i Stockholm med familjen, varit kort på Åland, dejtat, slutat dejta, varit sjukskriven pga handskada, haft semester och sökt nytt jobb.
Jag fick det nya jobbet btw. Så nu alla ni som läser, detta är mitt fjärde jobb jag haft sedan jag startade bloggen :) Jo nu ska jag börja jobba inom psykiatrin igen fast på en annan enhet som jag inte varit på förut. Jag vet att det låter lite hoppjärkigt men men så är mitt liv, jag vet inte om jag blir av med denna ovana :)
Imorgon är min första dag på nya jobbet så ikväll blir det att se på serier på laptopen (Dexter, Cold Case och så lite Crime mystery). Har jobbat på att vända dygnet nu i tre dagar så jag hoppas jag kan sova gott och länge inatt så man inte är helt mosig i huvudet imorgon :)
Nu ska jag logga ut för det kommer snart personer som ska hämta sina saker, jag säljer nämligen allt onödigt jag har på nätet: Jag blir av med allt och tricket ligger i att vara så billig som möjligt, då får man köpare. Först och främst vill man ju bli av med allt och sedan är det kul att folk blir glada över att de "fyndar".
Återkommer snart, har såå mycket att berätta ;)

RSS 2.0