stopp och halt!

Kroppen och psyket sa sade stopp och halt ! ikväll. Jag jäktade nämligen från jobbet, via nya lägenheten -tömde kartonger - körde snabbt till gamla lägenheten och började med att tömma källarförrådet. När jag kom in med en massa grejer i gamla lägenheten gick musten ur mig totalt. Jag hade tänkt göra såå mycket på väldigt lite tid idag och var väldigt stressad. Men när musten gick ur fick jag en stark känsla att sätta ner allt vad jag hade för händerna och gå därifrån. Bara lämna allt och fokusera på annat idag.
Så jag sket i den gamla lägenheten och for hem och umgicks ett tag med min äldre hyresvärd och fick en micro av honom att ha i lägenheten samt hjälp att installera tvättmaskinen i badrummet. Efter det har har jag satt upp gardiner och pysslat lite. Och pricken över i:et:  Ett glas rött på nu ikväll.
Är riktigt glad att jag har en egen inre stoppbroms, att det helt plötsligt känns i hela kroppen att "näe nu får det vara nog för ett tag , ta´t lugnt nu". Då sparar jag verkligen på min energi och kör den aldrig riktigt i botten. Visst, allt går väl lite saktare  och inte enligt mina planer på det sättet - men det får det bara vara värt!

inspiration

Har följt en blogg ett tag som jag måste tipsa om. Det var efter ett radioprogram i P3 som jag fick reda på om en ung tjej som flyttat från storstaden till en stuga i Norrland och bor där ensam med sin hund och  njuter av naturen och den frihet som finns där. Det är otroligt vackra bilder hon tar och visar på sin blogg samt  beskriver hon sin vardag både fint och ärligt.
Jag blir så oerhört motiverad och inspirerad av denna tjej, längtar faktiskt oxå ut på landet och friheten. Men absolut inte att bara bo i ett hus några mil från stan i ett villaområde/ ha grannar nära och man måste jämföra bil/garage/statusprylar ändå,  utan helt klart bara få vara ensam med naturen och få leva fritt. Mina bilder på headern har jag tagit själv vid det gamla huset och jag längtar verkligen till att få bo på en liknande plats igen. PÅ landet står tiden stilla och man hinner göra tusen saker på en dag.
Här är länken: www.jonnajinton.se 
Inspireras!
Jag känner igen mig i hennes beskrivning av att bo i stan och måste citera hennes inlägg om detta:
"Det kändes som det enda man kunde göra i stan var att handla. Och varje gång man gick ut på stan blev man påmind om hur man borde vara, hur man borde se ut och vad man borde köpa. Utsikten från alla fönster i lägenheten var…lägenheter. Det enda man såg var hundratals fönster som kändes som ögon som tittade på mig. Jag drog alltid ner persiennerna, det kändes bättre så, men då kändes det som man levde i en mörk bunker."
Jag har precis samma känsla nu fast jag precis flyttat in in en ny lägenhet. Men jag vet att det kommer en tid när jag lämnar lägenheten och skaffar mig ett hus på landet igen.  Det är bara att vara tålmodig.

askonsdag

Idag är det askonsdagen och fastan börjar.
Fastan för mig kommer att innebära att leva ett måttligt liv. Jag ska tänka mig för både en , två och tre gånger innan jag köper något för att verkligen känna om jag behöver det. Även att unna mig  mig godsaker kommer jag att dra ner ordentligt.
Det är svårt att dra ner på konsumtion och unnanden, men jag tänker att i ca 1 månad (40 dagar) om året kommer jag iaf att klara av. Även att förunna andra tycker jag tillhör fastan,  man kan bjuda någon/några på middag eller på annat sätt vara givmild och skapa gemenskap.
Något som många borde annamma tycker jag, var och en på sitt sätt och på sin nivå.

passar ...passar inte

Så här lever jag just nu. Med lite  färgfläckar här och var. Ständigt ändrar jag åsikt om färgen. Först är den perfekt, sen ful, sen intressant, sen kräkig...
Den är mycket mer lila på bilderna, jag skulle själv beskriva den som blå/grå.
Skymt av mitt skrivbord och min karmstol jag sitter i just nu vid datorn. Mörka färger.
Matchar färgen?
Min gamla kaffemugg från tiden jag jobbade inom akutpsykiatri... saknar jobbet och kollegorna när jag ser denna. Råkade tappa den i diskbänken så nu får den förtjäna som pennhållare.
Detta är i hallen, lekte med tanken att samma färg skulle vara i både vardagsrummet och i hallen då de är lite länkade..... men eh? Får se hur jag gör. Imorgon kommer en kompis och tittar och ger råd. Den fina tavlan har jag förresten fått av en annan kompis som är bara för snäll, jag som älskar prinsessor fick en tavla som heter ungefär " den starka flygande prinsessan klarar allt" fast på finska! Älskar färgerna och allt med den!
Myshörnan....

nytt boende

Ja, då bor man någon annanstans nu då.
Har de senaste dagarna bara flyttat och flyttat och flyttat. Nu är det allt i ett hela veckan som gäller- jobba på dagarna och på kvällarna varva med att packa upp och flyttstäda gamla lägenheten.
 Den nya lägenheten är nog helt ok, lite sämre standard än den förra men ack så mycket större och mer välplanerad. Och vilket härlig känsla det är att få sitta i sitt eget kök och dricka morgonkaffe och lyssna på nyheterna på radion. Jag ahr inget ordentligt köksbord ännu men det får jag köpa sen. det som är i fokus just nu är packa upp - städa -måla om.
Jag bor nu med en massa ouppackade kartonger överallt samt färgfläckar (måste ju testa om  färgen passar) på alla väggar.  Får lägga upp en bild ikväll  för att visa hur det ser ut.... lite patent är det ;)
 Måste även berätta att de färger som valdes ut i början av mitt projekt coh som jag visade på bild inte stämmer alls mer. Den lila färgen blev helt hemsk när den väl var på väggen och den ljusgröna macthade inte alls mina sovrumsmöbler. Så nu blir det att fundera lite till om vad det ska bli.


diskmedelsfluff

Inser att jag inte är någon superkvinna alls. Hade förhoppning och en naiv positiv tanke om att jag skulle hinna måla om hela lägenheten på en vecka ensam, vid sidan om heltidsjobb, möten och annat som upptar ens tid.  Inte undra på att jag tappade sömnen ett tag där. Nu har jag faktiskt sovit som en prinsessa senaste två nätter så nu är jag så pigg som attan. Men jag får helt enkelt flytta in i en lägenhet med sunkiga väggar (och stora fläckar med provfärg här och var) och vara glad för det.
Lever bland paffkartonger och stora svarta säckar just nu, försöker packa så mycket som möjligt så det är klart tills flyttlasset går på lördag. Lägenheten är så stökig just nu med alla lådor så att det drar ner städmotivationen vilket leder till att det i  hörnen bildats världens största dammråttsbon + att disken blir ogjord. Fick faktiskt ta tag i disken i dag när jag helt enkelt insåg att mina diskhandskar försvunnit bland all diskbråte - är det illa och dags att ta tag i!
Annars är det ganska härligt att diska. när man står där i sina egen väld och är ensam med sina tankar ploppar all världens ideér upp. När jag stod där med diskmedelsfluff upp över armarna  kom jag på att jag ikväll skriver lite dikter och bara kopplar av. Skiter helt enkelt att åka till lägenheten  och fixa och dona. Packandet får också ta en en paus.
Det blir en helt skön kväll helt enkelt.

trött, tröttare tröttast

Har inte varit så ivrig på att skriva.... Har under två nätter i rad enbart sovit 2 max 3 timmar så idag är jag helt slut. Kaputt.
Har orkat släpa mig till jobb på dagarna men ser ut som en tvättbjörn med mina svarta ringar under ögonen. Har råkat boka mig på än det ena än det andra varenda kväll denna vecka samtidigt som det ska målas och bvestyras över flytten, så det blir svårt att vila ut helt. Men ikväll har jag lyckats frigöra mig från en sak (fast det harmar) så jag får slänga mig i soffan med en bok efter middagen och vila lite- Sen blir dte målning såklart och sen bums i säng tidigt.lördag 11.2

Ack vilken underbar dag!
Kom hem för ett tag sedan efter att ha varit ute och ridit. Varje gång jag sitter upp på hästryggen tänker jag att: detta är livet! Och hela dagen går jag som på moln sen. :D
Annars är jag kattvakt idag åt min granne/kollega och ska snart bege mig till min nya lägenhet för att börja tvätta väggarna, spackla och måla.
Sedan har jag påbörjat ett projekt för att kunna tjäna lite extra pengar, just nu är det bara två av mina systrar som vet  exakt vad det handlar om. Men börjar pengarna rulla in ska jag berätta det för alla här sedan. Om jag misslyckas, blir det för mycket att bära om jag skriver ut det här tycker jag just nu.

Färgval

Nu har jag hittat färger och bestämt mig för tre stycken olika. Jag var och handlade färgen och målarmaterial idag och jag vet att det är lite barnkalas över färgvalet men jag kunde inte låta bli.  Det blir pastell förhela slanten: Färgen ladylike (blågrålila) i hallen och vardagsrummet som är länkade, grönt i sovrummet ( färgen längts till vä) och färgen soft ice/ljusgul i köket.  Har lagt upp bilder på färgerna från min kamera. Tänkte lägga upp färgerna från Tikkurilas hemsida men jag tycker inte att  deras hemssida presenterar färgerna rätt utan mina bilder är nog mest likt.

härliga fredag

OOooooOOOo Har sovit som en prinsessa inatt och gick upp för en timme sedan pigg och glad!
Fick veta igår att jag får tillgång till lägenheten en vecka tidigare (utan extra kostnad) så att jag kan börja måla om där -himla snällt av dessa människor! Så idag blir det att vanka iväg till färgbutiken och välja ut några färgburkar och icka att förglömma det viktiga spacklet. Imorgon hämtar jag nyckeln till lägenheten.

besök till katterna

Ikväll for jag till huset och hälsade på mina kära katter. Före det var jag på katekuminatet och upplevde en fantastisk mötesstund! det ska bli spännande att döpa mig i påsk - jag längtar dit!
I huset kokade jag te på vedspis då det var riktigt riktigt kallt ute och mycket svalt inne

Sedan drack jag te framför brasan i kakelugnen och med mig var lilla Ester med sin stora vinterpäls (hon blev lite bländad av blixten)


det finns inget mysigare än att höra brasan spraka och värma fötterna framför den


Sä här kallt är det i farstun (observera att katterna inte befinner sig där, ni som är troll) Visst är det underbart med denna frost på fönster, just denna frost  bildar en liten sagoskogdrömmer sig bort

ooooOOOOooo vad jag längtar till att få flytta in i min nya lägenhet och få måla om och pyssla. Just nu har jag  en massa flyttkartonger överallt och det känns så trashigt. Har helt förlorat motivationen till att städa och plocka undan efter mig nu när det ändå ser så stökigt ut med alla kartonger i varenda vrå.
Jag fick godkänt av hyresvärdarna ang. mitt färgval för de olika rummen så när det beger sig lägger jag upp före- och efterbilder :D

Annars då? Jo hela veckan har varit full rulle hela tiden (förutom feber-måndagen då), varje dag är det nåt på G och jag både njuter och känner mig ganska stressad. Fast på lördag har jag bokat me-time på kvällen, då ska jag bara ägna mig åt att skriva dikter, lyssna på Tom Waits och eventuellt ta ett glas rött. Det är nämligen enda kvällen jag inte har nåt bokat denna vecka :)


feverish

Hade en subfeberdröm inatt...
Ni har ju alla sett filmerna "scream", "jag vet vad du gjorde förra sommaren.." och "saw" och en massa andra filmer som passar in i den genren? En konstig typ ringer och försöker påverka en och håller på med en massa onödigheter. Det var en sån snubbe som började hålla på med mig inatt i drömmen- ringde och skulle börja berätta med raspig konstlad röst att jag blir filmad dygnet runt, elen stängs av, jag kan inte ringa nån, jag eller nån jag känner  kan dö snart osv osv... ja ni vet hur de håller på...
Och jag ba´: "Fuck off. Sluta stööör mig, jag ska sova". Och lade på luren.
Snipp snapp slut, jag fick vara ifred efter det.  Det är så man gör med elaka knäppa typer.

häpp häpp

Häpp häpp,
Jaaa, vad hade man att vänta efter fredagens fadäs - Nu ligger jag hemma i feber och har ont i halsen. Har bäddat åt mig i  soffan med täcke och kudde samt laptopen, ska se på serier och på melodifestivalen ( jag är ett STORT fan av Torsten Flink).
Nu kokar tevattnet och jag har beställt chokladglass, frukt och tekakor av en kompis som sku komma över om en liten  stund. Knaprar man panadol idogt (panodil på svenska) klara man sig ganska bra fast man har feber tycker jag. Gäller bara att ta det lugnt.
Bild från gooogle.

valfunktionär

Idag ställelr jag upp som valfunktionär i andra omgånen av presidentvalet i Finland. Det är riktigt kul och det är ett roligt gäng som sitter där.
Mitt schema var upplagt att jag ska vara där 8.30-12 och sedan 16-19. Då jag varit vaken sedan 4.30 imorse var min långa paus nu nitt idagen enbart ämnad för att sova. Känns som att jag just kommit hem och ska strax vara där igen.
Ikväll blire nog filmtajm. Har tröttnat på skräckfilmer och djupa dramer - ni vill jag se filmer som transformers, super 8 och captain america. Det är så skönt när de goda alltid vinner över de onda till slut och allt är frid och fröjd.

prickdag 2.0

Det är lite pirrigt idag. Jag ska till cancerföreningens prickdagar - asså man får gå gratis till en hudläkare som kollar igenom alla ens leverfläckar  på hela kroppen. Är det nån fläck som ser misstänkt ut opereras det bort idag eller inmorgon. Jag är så otroligt tacksam för att jag fick en tid, det är många som ringer och bokar och platserna blir fulla direkt.
Vi ses senare,
Tjing!
EDIT: Ok-stämpel i baken -inga misstänkta fläckar nånstans!

pastellväggar

Wow, jag skrev ju tidigare om min nya lägenhet. Nu har jag fått lov av nya hyresvärdarna  att få måla om (eller nåå jag krävde att få måla om om jag skulle flytta in) och imorgon ska jag få se lägenheten  när den är tom och i dagsljus.  Och så har jag ju redan varit till färgbutiken och fixat en massa färgprover! Wooohooo- jag ska måla väggarna i pastell! Vet inte ännu exakt vilka färger det blir eftersom värdarna måste väl få säga sitt också.... ;)

Vackert

Jag måste få citera Jonas Gardell. Detta lade han upp idag som status på sin facebook-sida.

"Om kärlek förunnas en, i vilken form den än uppträder, är det en dödssynd att avstå från den. Det är den enda verkliga döddsynden."


Det är så sant. Jag kommer att leva efter denna devis och alla beslut jag tar nu och i framtiden kommer att grundas på detta.  Punkt.

aldrig mera hang-upsJag har flera hang-ups.
Ni vet såna där saker man bara måste göra eller inte göra. Jag svänger inte vänster med bilen i stan, jag har svårt att upprepa ord flera gånger i efterföljande meningar i tal och skrift (är oerhört tacksam mot windows words synonymtjänst), uppvärmd mat i mikro får bara bli ljummen, mjölken får aldrig ta slut!!, jag måste gå upp exakt två timmar innan jag ska vara på jobb så att jag kan i i lugn och ro lyssna på nyheterna och njuta av mitt morgonkaffe. Samt så har jag hang-ups på att inte tanka bilen innan mätaren ligger i botten på den röda markeringen. Asså, det är spännande samtidigt läskigt att inte veta om man ens hinner rulla nerför backen till macken innan man får soppatorsk.
Det sistnämda slutar jag med helt ikväll... jag har alltid klarat mig just och just  men nu strejkade bilen på väg till gymmet med typ allt, och jag insåg att jag ens inte hinner till macken därifrån (hade inte ens börsen med till gymmet).
Jag insåg att jag var tvungen att lämna bilen på gymmet.
Jag gick ett Sha´bam-pass och i ångest (ni vet hur jädra kallt det ju) över att behöva hem sprang jag en halvtimme på löpbandet oxå för att den enerverande riviga våndan skulle mattas av. Nåväl, jag gick hem sen i gymkläder med en sportjacka endast över toppen. Ja jävlar-  hade is i håret när jag gått en pyttestund, kände inte mina läppar och frös allmänt mycket.  Kund einget annat än att skratta åt mig själv- så himla onödigt.
Nå, en halvtimme i duschen efter och lite varm mat så har jag bestämt mig för att sluta med såna här onödigheter, det är ju bara jag själv som drabbas!RSS 2.0