kort kort kort

Meeeh, jag har suttit hela dagen och knåpat ihop ett långt blogginlägg men så dör ju batteriet till laptopen så allt förvann.... Och ja, nu har jag inte tid att skriva ihop nåt långt för en kompis kommer över ikväll och det blir vin och skitsnack och skratt. sedan kanske det blir utgång med en annan kompis om jag orkar mitt i natten.  Och går jag ut så får fanken drömprinsen dyka upp nu, jag har inte tid senare utan har en massa inplanerat långt framöver.... det är väl bara därför man går ut? för att hitta riddaren på vita springaren...?? :/

fotbad + datortv

aaahhh, sitter med ett fotbad just nu i denna stund! Mina små fossingar behöver detta eftersom jag börjat med mina promenader igen och det är inte så kul för dom. Så både fotbad och lite svenska olika serier på svtplay.se gör just nu min kväll.
det blir ett litet kort inlägg idag då jag måste njuuta lite nu :D

Tapeten är uppe

tadaa!!
Japp då har man tapeten uppe äntligen, liiiite dålig bild bara. Ska  fota  både tapeten och väggfärgen någon annan dag när solen ligger på. Men här är alltså min fina grönturkosa tapet, jag önskar såå att jag hade en bättre kamera i min hand just nu för att kunna  ge färgen rättvisa. Det känns ganska trashigt att lägga upp fulkorniga halvdassiga  bilder...

Våren kommer våren kommer!!

Har vandrat runt vid huset idag långt ute på landet! Hört på fåglar och lyssnat på bäckens porlande som ekar över vidderna - helt underbart!
Som jag sagt tidigare så står tiden stilla ute på landet - det är som att se en film fast det är verklighet, vart man än tittar blir man hänförd och kan sitta och titta på allt vackert hur länge som helst.
Jag gick runt överallt  nära vattnet med mina gummistövlar. Eller ja, jag var i vattnet också. Jag var bara tvungen att ställa mig mitt i bäcken och känna vattnet forsa runt benen och fötterna! Det kändes som om jag var barn igen :)
Svårt att ta bra bilder på en bäck men jag försökte iallafall. Vattnet är fint och klart med fin sandig botten.

presentidé

Ska hälsa på en kompis imorgon som fyllt år och då kom jag på denna idé till en födispresent.  Fin va?

det tar sig.....

Sorry för den dåliga kvalitén på fotona, måste se till att det blir min tur snart att ha vårdnanden om den stora fina digitalkameran (har delad vårdnad). Kameran i mobilen börjar ge upp....
Tapeten som ska bli fondvägg bakom soffan är inte uppe ännu, men den blir turkosgrön. Snyggt!

ordning på livet nu

POFF!
Nu har det hänt! Äntligen har jag blicit vuxen och ordning på mitt liv. Jag har nu bestämt mig för en frisör, en enda! Har alltid varit en som hoppat runt bland olika frisörer men nu jäklar får det vara slut. Har hittat (tillbaka till) en frisör som verkligen funkar för mig - och jag bokade genast en ny tid om några veckor igen, så att jag slipper tänka på vilken annan jag ska boka tid hos. Mitt bekymmer är ju ofta att jag vaknar upp på morgonen med för lång ostyrigt hår och måste ha en akuttid hos frissan. Men nu slipper jag det - har ju redan en tid som om 4 v. 

origamimimi

Med tanke på Akira Yoshizawa 101:a födelsedag (som google aviserar om).  Jag har pysslat med origami ett bra tag nu- men börjat tröttna rätt rejält. Jag har kommit på att jag inte ser utmaningen att vika papper efter beskrivning längre. Utan jag vill kunna räkna ut matematiskt egna olika mönster, klura ut och precisera beräkningarna.
NU önskar jag ju bara att jag  hade lagt mitt krut på att plugga mer matte i skolan när jag var liten, känns lite överkurs (oöverkomligt) att börja plugga nu  till värsta matematikern så det blir inget med det. 
Men tänk vad häftig det vore att kunna räkna ut dessa fina skapelser och vika och vika!
( bilder från google)

ja vad gör man....?

"MEEEN VAD GÖÖR DU PÅ KVÄLLARNA DÅ??"
En fråga jag fått svara på tusen gånger.
Ja, vad gör jag?
ALLT utom att tittta på TV. Vad gör ni andra på kvällarna - ni kan väl inte bara kolla på TV?
Eller?

skrinna på isen

jag var ute och skrinnade igår (åkte skridsko). Naturen är så oerhörd vacker och jag blev helt hänförd av den fina utsikten. Det var även härligt att höra isen kraka och knirka då och då, men fick ha is i magen och fortsätta framåt bara - isen håller ännu. ;)

målare, micro, skitprogram

En sten har släppt från mitt hjärta!
Jag kommer att få hjälp av en målare! en utbildad riktig målare/tapetserare! Puuuuhh.... Jag orkar inte leva med mina färgfläckar någon längre tid, och inte heller med den fula färgen som finns annars på väggarna. Så nu redan nästa vecka kommer hjälpen. Jag längtar så att få sitta i mitt hem med fina färger, i tystnad och skriva och skriva. Som det känns nu är det så mycket störningar hela tiden. jag vill att allt blir klart så att jag äntligen kan få ett hem.

Kan berätta att jag  förra veckan fick en micro som jag blev väl lite glad för. Jag har inget behov av en micro och har inte haft nån på över 10 år. Jag försöker mitt bästa för att använda den och skapa mig ett behov, och visst, det är en bra makapär men jag har aldrig reflekterat över att jag inte haft nån. Jag har haft en barndom med överflöd av allt men i mitt vuxna liv vet jag att jag klarar mig med mindre och det är en otrolig utmaning av att tex. inte ha en TV till exempel, jag har tvingats till att umgås med mig själv och mitt inre, inte ständigt försöka brusa bort tankarna  med reklam och skit. Just TVn har alltid känts för mig som en presentatör av hur jag ska tycka, tänka och se ut och vara. Samtidigt som den presenterar en massa olika program med de uslaste ideér egentligen och ger en tanken att "åh detta har jag saknat i hela mitt liv, just detta program".
Nå nu ska jag sätta mig och skriva lite den tid som är kvar av kvällen, har en del dikter som vill ut ur skallen.
Tjing!

RSS 2.0