*stolt*

Nu är första insändaren inne!! Wooohoooo!
Har ju skrivit här länge  om att jag har träffat en tjej och ska skriva insändare med henne och äntligen har vi börjat!
Det ska bli en serie för att få upp ögonen för våld i nära relationer och vi kommer att beröra flera olika teman inóm detta ämne.
Lägger upp länken till en gammal insändare jag skrivit -07  här för tidningarna har inte lagt upp den nya på hemsidan idag utan den lägger jag upp här:
Våldet i samhället måste stoppas
Gällande den grova misshandeln av en åländsk kvinna i Mariehamn i december 2009 (artikel i ÅT 11 juli 2011) dömer Högsta Domstolen ut ett betydligt strängare straff för detta våldsbrott än vad Ålands tingsrätt och Åbo Hovrätt gjorde. Vi konstaterar att det nu bevisligen har dömts ut för låga straff för grova våldsbrott där kvinnor är offer.
Högsta Domstolens dom stämmer bättre överens med vad folk överlag anser om våldshandlingar och det är på tiden att den som utsätts eller utsatts för våldet verkligen tas på allvar.
Om man även ser till andra fall där en kvinna utsatts för våld och som rapporterats om i media får man känslan av att förövaren dömts till lägre straff. Detta är inte acceptabelt och bör leda till vidare diskussioner och politiska beslut.

Med Högsta Domstolens dom blir det förhoppningsvis en stor förändring i framtiden för de som blir utsatta för våldsbrott. De som blir misshandlade har möjlighet att få upprättelse och förövaren kommer att bestraffas hårdare än tidigare. Det är ett steg i rätt riktning, men vi kan aldrig acceptera mot kvinnor, barn eller mot män. Våldet i vårt samhälle måste stoppas. Det är bra att politiker och domstolar även inser detta och agerar.


Där har ni det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0